Çerkezköy Belediyesi, Türkeş'in adını parkta yaşatacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılırken Fatih Mahallesi Baki Sokak'ta bulunan parka Merhum Alparslan TürkeÅ?

Çerkezköy 2.10.2017 19:30:00 0
Çerkezköy Belediyesi, Türkeş

Gündem maddesinin oylanmasının ardından kısa bir konuşma yapan MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı “ Alparslan Türkeş anısına ilçede yapılan yeni bir parka isminin verilmesi kararını alan Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve kıymetli meclis üyelerine şahsım ve teşkilatım adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı dün Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda saat 15.00’da toplandı. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı ve Ocak başkanının da takip ettiği Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Performans Programı hakkındaki müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü ve Tarife Komisyonu’na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti ile ilgili müzekkeresinin yine Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin düzenlenmesi hakkındaki müzakeresi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

“TÜRKEŞ’İN İSMİ FATİH MAHALLESİNDEKİ PARKTA YAŞATILACAK “

 

Gündemin 5. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi (166 milyon 137 bin TL) hakkındaki müzekkeresinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Fatih Mahallesi Baki Sokak 976 ada 1 parselde bulunan parka Merhum Alparslan Türkeş isminin verilmesi Belediye Meclisi tarafından görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Ayhan Çitil “ Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz bizim ilçe başkanımıza böyle bir teklifte bulunmuştur. Bizde grup olarak devletini ve milletini seven bir liderin isminin verilmesi konusunda grubumuzda yaptığımız görüşme ile oy birliği ile karar verdiğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz” açıklamasında bulundu.

 

MHP’DEN TEŞEKKÜR

 

Ayhan Çitil’in ardından teşekkür konuşması gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partili meclis üyesi Hasan Sakallı “ Bugünkü gündemin 6.maddesi ile oylanan merhum Alpaslan Türkeş anısına, ilçemizde yeni yapılan bir parka isminin verilmesi, ile ve ilçe teşkilatlarımız ile ülkü ocakları ilçe teşkilatımızı ziyadesiyle onurlandırmış ve memnun etmiştir. Yapılan bu oylamanın oy birliği ile geçmesi ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde çok önemli olduğu kanaatindeyim. Bu vesile ile başta Belediye Başkanımız Vahap Akay,Cumhuriyet Halk Partisi ile Ak Parti meclis üyelerine ayrı ayrı, il ve ilçe teşkilatlarımız ile ülkü ocaklarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BEŞ ASİL BEŞ YEDEK ÜYE SEÇİLDİ

 

Merhum Alparslan Türkeş isminin parka verilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün belediyede dolu bulunan münferit bazı memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 5 adet Belediye hissesinin satışının müzakeresi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 9. maddesinde yer alan heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müzekkeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’ne 5 Asil, 5 Yedek Üye seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti Asil Üyeliklerine Belediye Başkanı Vahap Akay, Meclis üyeleri Ayfer Dönmez, Uğur Erem, Ali Çalışkan, Necmettin Çınar ve Serdar Ürkmez oy çokluğu ile seçildiler.

 

“BU ŞAMPİYONA ÇERKEZKÖY’E KATKI SAĞLAYACAK”

 

Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti seçiminin ardından Türkiye Karate Federasyonu’nun Çerkezköy’de yapılacak olan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası hakkındaki yazısı görüşüldü.   Türkiye Karate Federasyonunun 21.09.2017 gün ve TKF/2047 sayılı Türkiye Büyükler Şampiyonası yazısında Çerkezköy Belediyesinin düzenlenecek olan organizasyon için Federasyona masraflar için 70 bin TL yatırılması gerektiği ifade edildi. Konu hakkında bilgi veren CHP’li meclis üyesi Nedim Yılancı, “ Şampiyonanın Çerkezköy’de yapılması konusunda federasyon ile mutabık sağlandı ancak bazı masraflar var. 4 günlük şampiyona burada yapıldığı zaman yaklaşık 1500-2000 arasında katılım sağlanacak. Organizasyon giderleri ile hakem ve diğer masraflarla birlikte böyle bir tutar ortaya çıkıyor. Bu şampiyonanın Çerkezköy’e katkı sağlayacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

“DIŞARDAN GELENE PARA VERİLMEMELİ”

 

İlgili gündem maddesi ile alakalı konuşan AK Partili meclis üyesi Dilaver Burak ise “ Ben bu talebi kabul etmiyorum. Bu karar benim şahsi düşüncemdir. Diğer  grup arkadaşlarım nasıl bir görüş sunar bilemem. Çerkezköy’de bir sürü kulüp var ve yardım olacaksa kulüplerimize yapılsın isterim. Dışarıdan gelene para verilmemeli diye düşünüyorum” dedi. Ak Partili Meclis üyesi Ömer Kılınç’ta böyle bir turnuvanın Çerkezköy’e katkı sağlayabileceğini belirterek, markalaşma adına Çerkezköy’e azda olsa katkı sağlayabileceğini kaydetti.

 

MECLİS CUMA GÜNÜ İKİNCİ OTURUMU YAPACAK

 

Türkiye Karate Federasyonu’nun Çerkezköy’de yapılacak olan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası hakkındaki yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından meclis toplantısı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe içi aktarma talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak üzere Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10