TREDAŞ Malkara mahalle muhtarlarıyla buluştu

 TREDAŞ Malkara'da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek tanışma kaynaşma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Malkara 3.10.2017 19:48:00 0
TREDAŞ Malkara mahalle muhtarlarıyla buluştu

Toplantıya TREDAŞ Tekirdağ İl Müdürü Uğur Sönmez, Tekirdağ Bölge Başmühendisi Ümit Günay, Malkara İşletme Şefi Mehmet Zeren, Kurumsal İletişim Şefi Ergin Akgün, Çağrı Merkezi Şefi Ali Tutçu ile Malkara merkez ve mahalle muhtarları katıldı.  

 

‘7 GÜN 24 SAAT HİZMET SUNUYORUZ’

 

Uğur Sönmez, muhtarlara ilçede yapılacak projeleri anlatarak, "Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş., 20 bin kilometre kare alanda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin genelini kapsayan Trakya Bölgesi'nde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan kuruluştur. Bölgemizde elektrik dağıtım hizmeti 30 Aralık 2011 tarihi itibariyle kamu adına özel sektör marifetiyle yapılmaya başlanmıştır. TREDAŞ, Kırklareli Edirne ve Tekirdağ illeri bu illere bağlı ilçe, belde, köylerin  tamamında elektrik piyasası kanunu gereği, EPDK'dan aldığı dağıtım lisansı ile elektrik dağıtım hizmeti vermektedir. Elektrik dağıtım şebekesinin, hat ve trafolarının yapımından ve işletilmesinden sorumlu olup özelleştirme kanunu gereği bunların sahibi sadece işletmecisidir. Şirketimiz Tekirdağ, Kırklareli, Edirne il ve ilçelerinde toplam 24 hizmet noktasında dağıtım hizmeti sunmaktadır. Genel müdürlüğü Tekirdağ'da olan şirketimiz, Trakya'daki yaklaşık 2 milyon vatandaşımıza elektrik enerjisini kesintisiz kaliteli ve sürekli sunmak için 7 gün 24 saat hizmet sunmaktadır" şeklinde konuştu.

 

‘ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ YAPILAN YATIRIM MİKTARI 5 KATINA ULAŞTI’

 

Sönmez, şirketin Trakya'daki yatırımlarına değinerek, "Tüm dağıtım şirketlerinde olduğu gibi şirketimizin yatırım ve işletme bütçeleri de enerji piyasası düzenleme kurumu tarafından belirlenmektedir. Özelleştirme öncesi yapılan yatırım miktarı 5 katını ulaşarak yıllık ortalama 180 milyon lira seviyelerine getirilmiştir. Trakya genelinde 2017 yılı için şebeke tesis yatırımlarımıza ayrılmış olan bütçe tutarımız 150 milyon liradır. 2017 yılı yatırım planımız kapsamında şebeke tesis yatırımları için ayrılmış olan bütçemizin çalışmaları devam eden yaklaşık 300 adet projesi bulunmaktadır. Ayrıca sanayi yatırımları şehir şebekeleri ve kırsal dağıtım hatları kapasite artış ve yenileme çalışmalarımızda devam etmektedir. Ayrıca 2018 yılında Malkara'ya toplam 2 milyon 102 bin 985 lira yatırım planlıyoruz" dedi. Toplantıda sorunları dinlenen muhtarlara, Whatsaap 'Muhtar hattı' numaraları verildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10