Malkaralı çiftçilere tohum desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yem bitkisi tohum dağıtımı etkinliğine katıldı.

Malkara 6.10.2017 18:51:00 0
Malkaralı çiftçilere tohum desteği

Malkara İlçesinde gerçekleşen etkinliğe Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Ramazan Demirkıran, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ve Malkaralı vatandaşlar da yer aldı.

 

‘SEKTÖRE HİZMET ANLAMINDA ÇOK İYİ KONUMDAYIZ’

 

Etkinlikte konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Bu bölgede ve ülkede tarım yapmaya devam edeceksek kesinlikle hayvancılık da yapacağız. Hayvancılığın karlı olabilmesi, için de mutlak surette yem bitkisi üretimini yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da biz, sektöre hizmet anlamında gerçekten çok iyi konumdayız.

 

‘ÜRETİCİLEİMİZİN YARARINA OLAN BİR PROJE İÇİN BURADAYIZ’

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, ‘’Üreticilerimize yönelik birçok projemiz oldu. Seçimlerden önce küçükbaş hayvancılığa destek olacağımızı söylediğimizde bize inanmayanlar vardı. Koyun Keçi Birliği ile birlikte damızlık koç dağıtımı yaparak küçükbaş hayvancılığa destek olduk. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın gayretleri sayesinde Malkara'ya hayvan içme sulama göleti kazandırdık. Bugün de üreticilerimizin yararına olan bir proje için buradayız. İnşaatı devam eden kombine tesisimiz Türkiye'nin sayılı kombine tesislerinden biri.  Sayın Kadir Albayrak ile bizlerin arasındaki uyum Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesinin en alt kadrosuna kadar ciddi bir şekilde yansımız durumda. Belediye Başkanları arasındaki uyum sahada çalışan personeller arasında da görülüyor. Bu nedenle hem Büyükşehir Belediyesinin personeline hem de Malkara Belediyesinin personeline sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gerek şehircilik gerekse üretim anlamında desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

"GELECEK GÜNLER BİZİM"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız Hacı Aslan hem bölgeyi çok iyi tanıyan hem de işini çok seven bir isim. Bu anlamda ben çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum. Ayrıca hiç bitmeyen bir enerji ile Malkara için çalışan Ulaş Yurdakul'a da teşekkür ediyorum. Malkaralıları da böyle bir belediye başkanı seçtikleri için kutluyorum. Malkara ve Hayrabolu tarım ve hayvancılığın başkenti. Bugün buraya geldiğim zaman Malkara'yı ne kadar sevdiğimi bir kere daha gördüm. Biz 3,5 yıldır görevdeyiz. 1,5 sene daha görevdeyiz. Bu süreyi dolu dolu geçireceğiz, bunun hazırlıkları tamamlandı. Sözünü verdiğimiz projelerin hepsini yerine getireceğiz. Çok yakın bir zamanda et kombinasının temelini atacağız. 2016 yılında yatırım bütçesinin yüzde 13'ünü eğitime ayırmıştık. Yeni kurulan büyükşehir belediyesi içerisinde bu oran binde 4, 30 büyükşehir içerisinde de bu oran binde 1. Bu rakamlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bu demektir ki gelecek günler bizim. Gelecek günler Malkara'nın, gelecek günler Tekirdağ'ın.’’dedi.  Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından Malkara ilçesinin 31 mahallesinde 322 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleşti. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10