"Yapılmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz"

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, "Biz Çerkezköy'e termik santral yapılmasına kesinlikle karşıyız. Yapılmaması için de gereken mücadeleyi vereceğiz.â?

Çerkezköy 8.10.2017 19:37:00 0

“KANSER VAKALARI ARTMIŞ”

 

Çerkezköy Belediyesinin katkılarıyla Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santrali Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve muhtarlarla inceleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün “ Yatağan’daki incelemelerin ardından oradaki vatandaşlar santralin yapılmasının ardından kanser vakalarının arttığını söyledi.  Sağlık bakımından kanser vakaları çoğalmış. Oradaki belediye başkanının söylediğine göre vatandaşlar hastaneye gittiğinde ‘Yatağan geldik’ deyince ‘tamam sen bu tarafa geç’ deyip kanser üzerinde duruyorlarmış” dedi.

 

“MÜHİM OLAN PARA DEĞİL, MÜHİM OLAN HAYATTIR DİYORLAR”

 

Akgün “ Daha sonraki zamanlarda santrale filtre takmışlar, bu zararı biraz daha aza indirmiş. Ancak filtreyi gündüz takıp gece yine dumanı olduğu gibi dışarı yayıyorlarmış. Birçok vatandaş orada kömür çıkarma işinden emekli olmuş. Mühim olan para değil, mühim olan hayattır diyorlar. Bir kadın ‘vatandaş ben burada zeytinyağını parayla satardım, şimdi parayla satın alıyorum’ diyor. ‘Sakın ola ki; termik santral yaptırmayın’ diyorlar. Aynı kadın yine ‘eşim evde 4 tane makineye bağlı olarak yaşıyor’ diyor. Çevresinde bulunan birçok ormanlık alanda kuruma vardı. Mavi göl toza dönmüş.  İçme suyuna da karışabilir diyorlar. Termik santralinde 3 senelik bir ömrü kalmış galiba. İnsanlardan da ömür götürmüş. Biz Çerkezköy’e termik santral yapılmasına kesinlikle karşıyız. Yapılmaması içinde gereken mücadeleyi vereceğiz. Yatağan’dan edindiğimiz ve gözlemlediğimiz her şeyi de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10