Schulman'ın Çerkezköy fabrikası törenle açıldı

Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslararası tedarikçisi, ABD merkezli A. Schulman Inc., Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu fabrikanın resmi açılışÄ

Çerkezköy 11.10.2017 19:47:00 0
Schulman

Yeni üretim tesisinde, plastik sektörüne yönelik yüksek kalitede katkı, beyaz ve natürel masterbatchler üretmeye başlayan, yıllık 17.500 ton üretim kapasitesine sahip olan tesis, başta Türkiye olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine hizmet verecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE ÜRETİME GEÇTİ

 

Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslar arası tedarikçisi, ABD merkezli A. Schulman Inc., Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrika dün düzenlenen törenle açıldı.  A.Schulman, yeni üretim tesisinde, plastik sektörüne yönelik yüksek kalitede katkı,  beyaz ve natüre masterbatchler üretmeye başlayan, yıllık on yedi bin 500 ton üretim kapasitesine sahip olan tesis, başta Türkiye olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine hizmet verecek.Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslar arası tedarikçisi, ABD merkezli A. Schulman Inc., Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine  sunmak üzere yüksek kalitede katkı, beyaz ve natürel masterbatchler ( plastik hammaddelere eklenen granül biçiminde boyar madde ve katkılar) Çerkezköy’de üretimine geçti.

 

BİLİM VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK’TE AÇILIŞA KATILDI

 

A.Schulman’ın Çerkezköy fabrikasının resmi açılış törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı Arda Ermut, A. Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Genel Müdürü Heinrich Lingnau ile A. Schulman Türkiye Genel Müdürü Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Kurt, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, A.Schulman’ın çok sayıda iş ortağı hazır bulundu.

 

TÜRKİYE BÖLGE TİCARETİ İÇİN ANA GEÇİŞ BÖLGESİDİR

 

Açılış törenindeki ilk konuşmayı A.Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan (EMEA) Sorumlu Genel Müdürü Heinrich Lingnau, açılışı gerçekleşen fabrika ile bölgedeki tüm müşterilerine yepyeni bir platformda daha etkin bir hizmet sunacaklarını ifade ederek şunları söyledi; ‘’ Bu tesisimiz bölgedeki müşterilerimize daha etkin hizmet vermek üzere oluşturulmuş yeni bir platformdur. Türkiye bölge ticareti için ana geçiş noktası haline gelmiştir. Bu da bize hızla büyüyen pazardaki payımızı arttırmamıza ve daha güçlü olmamıza olanak sağlayacaktır” dedi.  

 

“2.5 MİLYAR DOLAR NET SATIŞ YAPIYOR”

 

Lingnau, Türkiye’nin genç nüfusa sahip olduğunu ve dış yatırımcıları cazip kıldığını da ifade etti ve Türkiye’de yatırım yapmaktan son derece mutluluk duyduklarını da dile getirdi. Çerkezköy’deki fabrikanın üst konumda görev yapacağını ifade eden Lingnau; “A.Schulman Inc., şirket merkezi Akron, Ohio’da bulunan, yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslararası  tedarikçisi konumundadır. Şirket 1928 yılından bu yana müşterilerinin kapsamlı ihtiyaçlarını karşılamak, için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Şirket müşterileri, ambalaj, otomotiv, yapı ve inşaat, elektronik ve elektrik, tarım, kişisel bakım ve hijyen, spor, ev vb. çok zengin bir pazar yelpazesini kapsıyor. Yaklaşık 4 bin 800 kişi istihdam etmekte olan A.Schulman, dünya genelinde 54 üretim tesisine sahiptir. A.Schulman 31 Ağustos 2016 mali kapsamında yaklaşık 2.5 milyar dolar net satış yapmaktadır” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

 

A.Schulman Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Kurt da programda bir konuşma gerçekleştirdi. Kurt; “Satıştaki hızlı ve karlı büyümenin ardından, şimdi yeni bir başarıya daha imza attık. Türkiye’deki stratejik yatırımlarımızla gurur duyuyoruz. A.Schulman masterbatchleri müşterimizin ihtiyaçlarını karşılayan, yüksek performanslı çözümler sunan ve maliyet avantajı sağlayan ürünlerdir.  Avrupa’nın bir numaralı plastik üreticisi olan ülkemizde bu güne kadar 9 milyon ton plastik işlenmiştir. Türkiye’de plastik üretimi 1950 yılında başlamış ve bu gün demir çelik üretiminin kat kat üzerine çıkmıştır. Bu sektör girişimciliğe de açık sektördür. Ülkemizin en büyük kaynağı girişimcilik. Bu yatırımın bir anlamı var. Orta ölçekli sektör yatırımlardan büyük ölçekli yatırımlara geçmemize vesile olmasıdır. Çünkü bu sektörün katma değeri yüksektir. Bu nedenle bu gün açılışını yaptığımız bu işyeri de katma değeri arttıracak bir yatırımdır. 2019 yılından itibaren tüm meyve ve sebzeler ambalaja girecek. Bu ayni zamanda meyve ve sebze yani gıda israfını da önleyecek. İşte bu sektör bu açıdan da çok önemlidir. Bu petro kimya yatırımlarını çoğalmamız bizlere fayda getirecek” açıklamasında bulundu.

 

“ÇOSB’MİZ BU YATIRIMLA 36 YABANCI YATIRIMA SAHİP OLDU”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de yaptığı kısa konuşmasında, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bu gün yeni bir yatırım daha kazandı. ÇOSB’mizde 35 olan yabancı sermaye yatırımı bu işyeri ile 36’ya yükseldi. Bölgemize gerek istihdam gerek katma değer kazandıracak ve ihracatımıza fayda saylayacak olan A.Schulman’nın Çerkezköy’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

 

“BU YATIRIMI ÖNEMSİYORUZ”

 

Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise, A. Schulman ile Ajans olarak 2015 yılından bu yana geçen süreçte yakın çalıştıklarını belirterek”  İthalatın yoğun olduğu bir sektörde böyle bir yatırımın ülkemize gelmesinden dolayı mutluyuz. Ülkemizin istihdamına, üretim kapasitesine ve ihracat gücüne katkı sağlayacak olmasından dolayı da bu yatırımı önemli buluyoruz. Amacımız sadece yatırım değeri olarak değil aynı zamanda kritik sektörlerin değer zincirlerinde ülkemizin daha iyi konumlandırılması anlamında da katkı sağlayacak yatırımları ülkemize kazandırmak. Afrika ve Ortadoğuya ürün tedarik edecek olan bu fabrika, petrol ülkesi olmayan ülkemizdeki katma değeri üst seviyeye çıkaracaktır. Bunun gibi pek çok yatırımı ülkemize çekmeliyiz ve bu gibi yatırımları ülkemize çekmeye çalışıyoruz. Bu tür yatırımlar siyasi gelişmelerden etkilenmeyecektir. Uluslararası yatırımların yüzde 75’ni Avrupa’dan çekiyoruz. Çin ve diğer ülkeleri de ülkemize çekmeliyiz. Bu tür yatırımları korumak içinde elimizden geleni yapacağız. Büyüme oranımız 5-6’dır. Türkiye genç nüfus yapısıyla daha çok yatırımcıyı çekecek. Bizde onların yatırım çalışmalarını kalaylaştırmak için gerekeni yapacağız. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ALINTERİ VE EMEĞİ İLE ÇALIŞANLARA BAŞARILAR DİLİYORUM

 

Törende son konuşmayı Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik yaptı. Çelik: “Bu gün ülkemizin önemli bir organize sanayi bölgelerinin başında gelen Çerkezköy OSB’de ülkemiz için ve Avrupa için önemli bir açılışı gerçekleştireceğiz. Burada alın teriyle emeğiyle çalışacak olan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Büyük kapasitede ve yüksek tonajlı üretim yapan bu tesis ülkemiz için hayırlı olsun. Türkiye imzalamış olduğu Gümrük Birliği anlaşması ile yabancı yatırımcıların en çok tercih ettikleri ülke Türkiye olacaktır. Ülkemiz Avrupa ve Asya arasında köprü vazifesi görmesi nedeniylede Avrupa’dan Asya’ya ulaşım kolaylığı ve işbirliği içindedir. Genç ülke nüfusumuz da dış yatırımcıları Türkiye’yi tercih ettiklerini gösteriyor. İMF tarafından açıklanan büyüme rakamına göre Türkiye 2 kat daha büyüdüğünü açıkladı. Bu nedenle istikrarlı bir ekonomi içinde olan ülkemiz yatırımcıların tercik ettikleri birinci sıradaki ülkedir. Birçok yabancı yatırımcı opsiyonunu Türkiye’ye yönlendirmektedir ve yatırım yapmaktadır. Yabancı yatırımcılarında merkezi İstanbul’dur. Fabrikaları Çerkezköy’de ve Marmara bölgesindedir. Dış yatırımcılarında birinci sırada tercih ettikleri yer Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesidir. Ülkemizde 780 ARGE merkezi var ve bunun yıl sonuna kadar binin üzerine çıkartmayı amaçlıyoruz. Araştırmacı teknolojiyi üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. Kurduğumuz TEKNO parkları arttırarak dünya ile yarışır hale getirmek için çalışıyoruz. ARGE katma değeri de yükseltmekte olması nedeniyle buna çok önem veriyoruz. Üretim reformu paketlerinde yeni yatırımların yapılmasını sağladık. Organize Sanayi Bölgelerinde boş alan kalmasını istemiyoruz. Boş alanları da yatırımlarla dolduracağız. Türkiye, son yıllardaki önemli yatırımlarla küresel üst olmada öne çıktını görüyoruz. Türkiye bu yönde alt yapısıyla kendini kanıtlayan bir ülkedir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Ardından tesis gezilerek protokol mensuplarına fabrika yöneticileri tarafından üretimi yapılan plastik maddeler hakkında bilgiler verildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10