CHP'li Cankurtaran " Müftülere nikah yetkisi toplumu gerginleştirecek

Cumhuriyet Halk Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Ergene'de partililerle bir araya geldi.

Ergene 12.10.2017 18:50:00 0
CHP

PARTİLİLER İLE BULUŞTU

 

CHP Ergene İlçe Örgütü binasında parti yöneticileri ve basın mensupları ile bir araya gelerek hem yaptıkları çalışmalar hem de ülke gündemindeki bazı konulara ilişkin değerlendirmede bulunan Yasemin Öney Cankurtaran, "CHP bünyesinde spor kurulu oluşturduk. Bu kurul aracılığı hem kendi spor politikalarımızı oluşturmak, hem sporcuların sesi olmak hem de spor camiasının sorunlarını meclise taşıyarak çözüm üretmek adına çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları yaparken bir yandan da CHP'nin spor politikalarını nasıl yönlendireceğini belirleyeceğiz" dedi.

 

'TOPLUMU GERGİNLEŞTİRECEK'

 

Cankurtaran, nikahların müftülüklere verilmesinin toplumu gerginleştireceğini ifade ederek”  Bu konuda, toplumu tekrar gerginleştirecek, kutuplaştıracak uygulamalardan kaçınmamız gerekir derken, tam da bu uygulamayla aslında böyle bir şeye kapı açmış oluyoruz. Bugüne kadar nikah memurlarının kıymasıyla nikahlara hangisi engel olmuş. Kim evlenememiş, kim evlenememiş de şimdi müftüler de kıysın deniyor.Burada böyle bir kaos oluşacak. Bu müftü resmi prosedüre göre mi nikah kıyacak? Yoksa halkımızın imam nikahı dediği söylemli dini ritüellere göre mi nikah kıyacak? Eğer resmi prosedüre göre kıyacaksa müftülüğe ne ihtiyaç var?” ifadelerini kullandı

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10