Jandarma ile ortak denetim

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlükleri'ne bağlı ekipler Süleymanpaşa İlçe Jandarma ekipleri ile Kumbağ ve Barbaros'ta eğlence mekanlarında denetim yaptı.

Süleymanpaşa 16.10.2017 19:48:00 0
Jandarma ile ortak denetim

EŞ ZAMANLI ASAYİŞ UYGULAMALARI YAPILDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ile beraber eş zamanlı yapılan denetimlerde İlçe Jandarma Komutanlığı personeli de asayiş uygulamaları ile denetimler gerçekleştirildi. Kumbağ ve Barbaros mahallelerinde faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence mekanlarında gerçekleştirilen denetimlerde özellikle işyeri açma ve çalışma ruhsatı, canlı yayın ruhsatı, TAPDK belgesi, ses düzeyi, satışa sunulan ürünler ve genel temizlik kuralları kontrol edildi.  Mevzuata aykırı hususlar olduğu tespit edilen iş yeri sahiplerine para cezaları uygulandı.

 

UYUŞTURUCU VE KAÇAK İÇKİLERE EL KONULDU

 

Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de eğlence mekanlarında kimlik kontrolünün yanı sıra mekanların önünde bulunan araçlarda özel eğitimli narkotik köpeği ile yaptıkları denetimlerde esrar, eroin, kaçak silah ve gümrük kaçağı olarak tespit edilen içkilere el koydu. Bir süredir canlı hayvan hırsızlığı suçundan aranmakta olan bir şahıs Jandarmanın yaptığı kontrol uygulaması esnasında yakalandı. Kaçak yollarla temin edilen alkollü içki ve tütün mamullerinin bandrollü ürünlerle birlikte satılarak piyasaya sürülmesinin önüne geçebilmek için Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) cihazı ile de denetimler yapıldı.

 

KAPALI ALANDA SİGARA İÇENLERE İŞLEMLER YAPILDI

 

Öte yandan yapılan denetimler kapsamında kapalı alanda sigara içen vatandaşları tespit eden Jandarma ve Zabıta ekipleri ilgili şahıslara idari işlemler gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak yaptığımız denetimlerde baştan beri desteklerini esirgemeyen İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Hüseyin Direk’e desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Eşkinat, “Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Yzb. Hüseyin Direk ve beraberinde Kumbağ Jandarma Karakol Komutanı Kd. Bşçv. Murat Gurgur’a ekiplerimizin yaptığı denetimlerde, bizlere verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Bu tarz uygulamaları halkımızın güvenliği için uygulamaya devam edeceğiz,” açıklamasında bulundu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10