Üyeliği düşen Yılmaz Bakanlık yolunda

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası tarafından son altı toplantının dördüne katılmadığı gerekçesiyle üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz dün yaptığı basın toplant?

Çerkezköy 16.10.2017 20:00:00 0
Üyeliği düşen Yılmaz Bakanlık yolunda

 Üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili gerekli yazışmaları Bakanlık ile yaptığını kaydeden Yılmaz, Bakanlıktan gelecek yazıdan da umutlu olduğunu ifade etti. 

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Rahmi Yılmaz “ 2 Ekim tarihinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı imzalı tarafıma bir yazı geldi. Bu yazıda devamsızlıktan dolayı üyeliğimin düşürüldüğü, meclis asıl üyeliğimin de sonlandırıldığı belirtilmiş. Yazı geldikten sonra 6 Ekim günü bu yazıya itirazımı göndererek bahsi geçen iddia edilen tarihlerde tarafıma herhangi bir tebligat yapılmadığından dolayı ilgili yönetmelikleri de yazarak bana tebligat yapılmayan toplantıya katılmış sayılacağımdan dolayı devamsızlıktan benim üyeliğimin düşürülmesi söz konusu olmayacağını kendilerine belirttim.  Normal şartlarda bize oda muamelat kanununun 84. Maddesi gereği 24 saat önceden tebligat  yapılması gerekiyor. Gündem maddelerinin yazılı olduğu tebligat yapılması lazım. Ama bu tebligat yapıldığından ben oraya gitmesem 24 saat önce devamsızlık sayılırdı. Ama bu yapılmadığı müddetçe toplantıya katılmış sayılırım. Dolayısıyla bunu arkadaşlara ilgili maddeleri yazarak bildirdim. Aynı zamanda Bakanlığa da bildirdim” dedi.

 

“BU KURNAZLIKTIR”

 

Bu işin kasıtlı yapıldığını iddia eden Yılmaz “Aynı şekilde üst yazıyı Bakanlığa da gönderdim. Bakanlık da odadan gelen gerekli belgeleri istedi. Ben de odaya “ Benim üyeliğimi düşürdüyseniz bununla ilgili toplantıya katılmadığıma dair, bana tebligat yaptığına dair belgeleri gönderin” dedim. Onlar da bana bugün itibariyle gönderdikleri yazı da elime yeni geçti. Gönderdikleri belgede ise istiyorsan dava aç, dava hakkın saklıdır yazıyor. Bu kısaca kurnazlıktır. Üyeliğimin düştüğünü gazetelerden okudum. Bende o gün bakanlığı aradım ve kendilerinin bilgi dahilinde olduğunu sordum. Kendileri de bana ‘Hayır’ cevabı verdi. Bana, biz belgeleri bekliyoruz usulüne ve kanunlara uygun bir şekilde ise üyeliğiniz düşebilir, değilse düşmez dediler. Dolayısıyla Bakanlığımızın sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

 

“BEN MECLİS ÜYESİYİM”

 

Bu konuda haklı çıkacağına inandığını belirten Yılmaz” Her zaman olduğu gibi yine ben haklı çıkacağım. Bu arkadaşlar ise tükürdüklerini yalayacaklar. Önümüzdeki meclis toplantısında meclis üyesi olarak mecliste olduğum gün Yönetim Kurulu Başkanının, Meclis Başkanının ve Genel sekreterin şahsımdan ve üyelerimizden özür dileyerek istifa etmelerini bekliyorum. Üyeliğimin sonlandırılması kanunen uygun değildir. ÇTSO üyeliğim oda kanunu ve yönetmeliklerine göre halen devam etmektedir. Ben meclis üyesiyim ve birkaç hafta sonra Bakanlıktan gelecek yazıyla da size duyuracağım. Kılavuzda karga olanın burnu pislikten kurtulmaz. Bu arkadaşların kılavuzları karga ve nisan ayına kadar da burunları pislikten kurtulmaz” dedi.

 

“KARARLARIN HİÇBİRİNE UYMUYOR”

 

Yılmaz “ Biz her ayın üçüncü haftası salı günü saat 16.00’de meclis toplantısı yapılsın diye karar aldık. Bu resmi üyelere 24 saat önceden taahhütlü belge gönderilmeli. Mail ortamında da gönderebilirsiniz. Ama yaptıkları toplantı aldıkları kararın hiçbirine uymuyor. O yüzden 84.maddeye göre, bu tip hallerde 24 saat önceden üyelere iadeli taahhütlü toplantı gündem maddelerini tebliğ edilmesi gerekiyor.  Bu arkadaşlar ise bunu yapmıyor. Hacı Mehmet Erdoğan’ın meclis başkanlığı seçimlerinin olacağı gündem maddesini ben şehir dışında olduğum için bir gün önceden bana mail atıyorlar. Başka aday çıkmasın diye ertesi gün gönderiyorlar. Ben gelmediğim için o gün devamsız sayıldım. Bana tebligat yapmadıkları için ben toplantıya katılmış sayıldım” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN - Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10