Köprülü: Şehitliğe ulaşım için köprü yapılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara İlçesi'ndeki Derin Çatak Balkan Şehitliği'ne ulaşım için dere üzerine köprü yapılması gerektiğini söyledi.

Malkara 22.10.2017 18:00:00 0
Köprülü: Şehitliğe ulaşım için köprü yapılmalı

“HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

 

Malkara'nın Sağlamtaş Mahallesi'nde, Balkan Savaşları sırasında 1912 yılında Bulgarlar tarafından şehit edilen köylülerin kabirlerinin bulunduğu Derin Çatak Balkan Şehitliği'nin yolunun bulunmamasına, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, tepki gösterdi. Milletvekili Köprülü, 1'inci Balkan Savaşları'ndan sonra Bulgarlar tarafından işgal edilen Trakya bölgesindeki Malkara'nın Sağlamtaş Mahallesi'nin 'Derin Çatak' olarak adlandırıldığını söyledi. Köprülü, "Çevre köylerden işgal sırasında Bulgar tarafından getirilen erkeklerden 11 kişi, bu bölgede şehit ediliyor. Bunun birçok örnekleri Trakya'nın birçok bölgesinde mevcut. Burası da Bulgar zulmü ve zalimliğine tanık olmuş yerlerden biri. Şehitler bizim için çok önemli. Dini ve milli değerlerimizin başında geliyor. Burada bu sahipliği, bu aidiyeti hissetmek hepimiz için çok önemli" diye konuştu.

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Köprülü, Derin Çatak Balkan Şehitliği yoluyla ilgili sorunu birkaç defa dile getirdiklerini ancak sorunun halen çözülmediğini belirtti. Köprülü “  Baktığımız zaman Malkara Belediyemiz belirli noktalarda çalışmalar yapmış. Temizlik faaliyetlerinde bulunuyor. Birkaç yıldır Derin Çatak Şehitliği ile ilgili olarak anmalar gerçekleştiriyor. Rica, isteğimiz; şehitlerimize yakışan bir şekilde onlara olan şükran borcumuzu da ödemek üzere şuradan geçen dere üzerine prefabrik bir köprü yapılması. Buraya ulaşımı daha kolaylaştıracaktır” diyerek şehitliğin bakımsız olmasına tepki gösterdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10