5.haftada 18 gol kaydedildi

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grup hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu.

25.10.2017 20:12:00 0
5.haftada 18 gol kaydedildi

Beşinci haftaya lider durumda giren 1911 Çerkezköysporevinde konuk ettiği Gaziosmanpaşaspor’u tek golle mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 1911 Çerkezköyspor’u takibini sürdüren Altınova Belediyespor ise evinde Çorluspor 1947’i mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Ligde oynanan 6 karşılaşmada rakip fileler 18 kez havalandırılırken, maç başına gol ortalaması ise 3 oldu.

 

LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRDÜK

 

Haftaya lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda bir türlü istediği futbolu ortaya koyamadı. Konuk ekip Gaziosmanpaşaspor ise temsilcimizin üstüne geldiği dakikalarda kontrollü bir futbol sergiledi. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda galibiyet golünü aradı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde penaltı kazanan temsilcimiz penaltıyı gole çevirerek karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarak karşılaşmadan 1-0 galip ayrılmasını bildi. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparak liderliğini sürdürürken, Gaziosmanpaşaspor ise yedi puanda kaldıb.

 

ALTINOVA’DAN DÖRTTE DÖRT

 

Haftaya lider 1911 Çerkezköyspor’un arkasında ikinci sırada giren Altınova Belediyespor evinde Çorluspor 1947’yi konuk etti. Ligin dördüncü haftasında sahasında Çorluspor 1947 ile karşılaşan AltınovaBelediyespor 2. yarıda attığı gol ile maçı 1-0 galip tamamladı.Karşılıklı ataklarla başlayan maça Altınova Belediyespor taraftarının desteği ile oyuna ağırlığınıkoymaya başladığı sırada Çorluspor 1947 kalecisi oyunu yavaşlatarak oyunu soğuttu ve deyimyerindeyse ilk yarı bu şekilde sona erdi. İkinci yarıda ise Altınova Belediyespor baskılı başladı vegolü 63. dakikada Emin Akyıldız’ın ayağından buldu. Takımının aldığı dört galibiyete de doğrudankatkı sağlayan Emin 1-0 kazanılan son 3 maçta da takımının galibiyet golünü atarak liderliğinmimarlarından oldu.

 

BİGA’DA İŞLER İYİ GİTMİYOR

 

Spor Toto Bölgesel Amatör lig 12. Grupta mücadele eden Bigaspor İstanbul deplasmanından eli boş döndü. Beyoğlu stadında oynanan karşılaşmada Bigaspor rakibi Çıksalınspor’a 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım 13.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen EraycanÇıksalınspor’u 1-0 öne geçirirken, 43. dakikada yine Eraycan skoru 2-0 yaptı ve devre ev sahibi Çıksalınspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Bigaspor oyunda dengeyi sağlarken, ev sahibi ekip golü bulan taraf oldu. Müsabakanın 60. dakikasında Musa ev sahibi Çıksalınspor’u 3-0 öne geçiriken, golden iki dakika sonra 62. Dakikada Eraycan skoru 4-1 yapan isim oldu. Müsabakanın 79. dakikasında Bigaspor Efe ile skoru 4-1 yaparken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çıksalınspor karşılaşmadan 4-1 galip ayrılan taraf oldu.

 

LÜLEBURGAZSPOR BİR PUANI UZATMALARDA KURTARDI

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden ve alt sıralardan kurtulmaya çalışan Lüleburgazspor, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı Yalova Kadıköyspor karşısında beraberliği uzatma dakikalarının son saniyesinde kurtardı.Konuk takım Yalova Kadıköyspor ilk dakikalarda topa daha fazla sahip olurken, 10. dakikada kazanılan serbest vuruşta Rıza Burak Kahrıman topu Lüleburgazspor ağlarına yolladı.

 

Kalesinde gördüğü gol ile sarsılan Lüleburgazspor’da taraftarın tepkisi yüksek sesle duyulmaya başlarken, konuk takım etkili ataklarını sürdürdü. İlk 45 dakikanın sonlarına doğru temsilcimiz oyun kontrolünü eline alırken, 41. dakikada Tuncay arka direkte mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

 

45. dakikada ise yine Tuncay, oluşan pozisyonda ceza sahası dışına seken topa dönerek güzel bir vuruş yaparken, top süzüle süzüle Yalova Kadıköyspor ağları ile buluştu ve ilk 45 dakika 1-1 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarı bulduğu golün morali ile oynayan yeşil kırmızılı ekip, ataklarını sıklaştırırken, aradığı gole bir türlü ulaşamadı. Lüleburgazspor bu dakikalarda golcüsü Deniz Sert ile iki net gol pozisyonundan yararlanamadı. Rakip Yalova Kadıköyspor ise gol için yüklenen Lüleburgazspor kalesine hızlı ataklarla gelirken, 66. dakikada ilk golü atan Rıza Burak Kahraman’ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Furkan Özdemir golü bularak takımını 2-1 öne geçirdi. Kalesinde gördüğü ikinci gol ile sarsılan Lüleburgazspor, 90. dakikaya kadar rakip kaleye gitmeye çalışsa da başarılı olamadı.

 

Maçın sonuna eklenen 4 uzatma dakikasının son saniyelerinde korner kazanan Lüleburgazspor’da ceza sahasına yapılan ortada kaptan Uğurkan, kafa vuruşuyla golü atarken, maç da bu gol ile santra vuruşu yapılmadan tamamlandı.

 

ÇAN’DA GALİP ÇIKMADI

 

Spor Toto Bölgesel lig 12.grupta mücadele eden Yeni Çanspor kendi sahasında Sultangazispor ile 1-1 berabere kaldı. Çan Hacı İbrahim Bodur stadında oynanan karşılaşmanın 25. dakikasında AbaiBokoleev ile 1-0 öne geçen Yeni Çanspor devreyi bu skorla önde kapadı. Müsabakanın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla geçilirken konuk Sultangazispor müsabakanın 80. dakikasında Samet ile skoru 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmazken müsabaka 1-1 sona erdi.

 

EDİRNESPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

 

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Edirnespor Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nin 5'inci haftasında Edirne'nin ligdeki diğer temsilcisi Uzunköprüspor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yenmeyi başararak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Yoğun seyirci önünde oldukça güzel bir havada oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında konuk takım James C. Ugwuonke'nin serbest atıştan doksanı görerek 1-0 öne geçti. 23. dakikada James C. Ugwuonke ile etkili olan Uzunköprüspor, bu oyuncunun asistinde topla buluşan Atakan Serin ile aradaki farkı ikiye çıkardı: 0-2 İki gol karşısında şok olan Edirnespor ilk golüne 31. dakikada Yunus Namdar ile kavuştu ve soyunma odasına önde giden taraf 1-2'lik skorla Uzunköprüspor oldu. Edirnespor, Ferhat'ın yerine giren MoussaMariko ile 46. dakikada gelen golle karşılaşmanın ikinci yarısına 2-2 başlamış oldu.84. dakikada serbest atışta bu kez Sabur ortaya çıktı ve mükemmel bir vuruşla karşılaşmanın skorunu ilan etti: 3-2
Edirnespor bu sonuçla ligdeki 2.  galibiyetini alırken puanını 6'ya yükseltti, Uzunköprüspor ise 2. yenilgisi aldı ve 7 puanda kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10