AKAY, AK PARTİLİ VEKİLLERİ TOPA TUTTU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 5 bin 155 metrekarelik alanda yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Çerkezköy 26.10.2017 20:40:00 0
AKAY, AK PARTİLİ VEKİLLERİ TOPA TUTTU

2017 yılında Tekirdağ’a bir tane yatırım yapmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı eleştiren Başkan Vahap Akay, Tekirdağ’a hizmet getiremeyen AK Partili milletvekillerini topa tuttu. Akay “  Elinize mikrofonları alarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadı diyorsunuz. Bakanlık 329 futbol sahası, 72 yüzme havuzu yapacak siz çıkıp 400 TL’ye Tekirdağ’da ki stadyumun çimini kazandırdık diye bunu yatırım planına aldık diye övüneceksiniz. Bunun adı ise utançtır. Bakanlıkta yatırımlar uçuşurken bunları görmezden geleceksiniz ve 400 bin TL çim döşedik diye reklam yapacaksınız. Bugün bakanlık bunları yapılırken nerdeydiniz. Bir şey yapmıyorsunuz bari yapılana saygınız olsun” dedi.

 

İHALE BEDELİ 9 MİLYON 650 BİN TL

 

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Genel Sekreter Oral Karakaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünsal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Esengül Güven, İmdat Özgör, Enver Bayram, AK Partili Belediye Meclis üyesi Ömer Kılınç, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, hayırsever Serkan Karagöz, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Genel Sekreter Oral Karakaya, “ Toplam 5 bin 155 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan tesiste 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk havuzu, sauna, fitness, antrenör odaları ve çalıştırıcı odaları olmak üzere bir kompleks şeklinde planlanmıştır. Ayrıca tesisin önünde koşu ve bisiklet yolları oluşturulacak. İçerisinde 520 kapasiteli bir tribün de mevcut. Tesis tam bir yıl sonra Çerkezköy halkının hizmetine sunulur hale gelecektir. Toplam ihale bedeli de 9 milyon 650 bin TL’dir. Çerkezköy’de özellikle gençlere hizmet edecek buradan ilerde ulusal müsabakalarda başarı kazanacak çocuklarımızın çıkmasına fırsat verecek bu tesisin gerçekleşmesinde ki katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye başkanımıza, yeri büyükşehir’e devreden Çerkezköy Belediye Başkanımıza, Büyükşehir meclisine, yatırım programının gerçekleşmesinde belediye meclis üyelerine ve çalışan teknik idari personele teşekkür ediyor, bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“GÖRMEZDEN GELMEDİK”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bugün uzun zamandan beri hayalini kurduğumuz Büyükşehir’in yatırım programında ve seçim beyannamesinde olan spor alanlarından birini Çerkezköy’e kazandırıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu alan Çerkezköy Belediyesi tarafından büyükşehir belediyesine devroldu. Bugün temeli atılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu Çorlu’ya kazandırılan projenin aynısıdır. 3.5 yıllık süre zarfında çocuklarımızın büyümesinde, gelişimine katkı sağlayacak bu tesise Çerkezköy’ün ihtiyacı vardı. 2014 yılından bu yana yaz okullarını gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 5 bin kardeşimize eğitim vermenin gururunu yaşıyoruz. 4 bine yakın kardeşimizin yüzme kurslarıyla eğitim almalarına destekte bulunduk. İnşallah yakın bir zamanda bittikten sonra Çerkezköy’ün daha fazla çocuğuna da ulaşmış olacağız. Bu konuda spor alanlarının gelişimine de katkı sağlayacağız. Sadece yüzme ile uğraşmıyoruz. Her yıl bin 1400 bayanımıza step-plates kursu verdik. Halk eğitim merkezi ile ortaklaşa şuana kadar 300 üzerinde sporcular, güreş masa tenisinde eğitimlerine devam ediyor. Belediye olarak Gençlik Spor Kulübünü kurduk. Futbol hariç bütün bireysel sporcularla bugüne kadar 500 sporcumuzu bu anlamda eğitimlerini sürdürüyor. Sporcularımızın yakaladıkları başarılar ile de gurur duyuyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlardan kurtarıp, bütünleştirerek hem geleceğe hazırlıyoruz hem de sağlıklı yaşama yönelik yön vermeye çalışıyoruz. Çerkezköy’de 29 Ekim Spor Kompleksi’ni tamamladık. 2003 yılında teslim alınmış bu alan 11 yıl boyunca da kaderine terk edilmiştir. Teslim aldığımızda kompleksin inşaatı kalmıştı. Böyle bir ihtiyaç varken ve 150 bin nüfusa dayanmış Çerkezköy’de bu kadar eksiklikler varken, biz bunların hiçbirini görmezden gelmedik. Modern bir spor salonu kazandırmakla birlikte, yanına tenis kortu ve halı saha yaptık. Yakın bir zaman içinde de yanına kapalı güreş salonunu hizmete açtık. Ayrıca hemen yanı başına bin kişilik suni çimli futbol sahasını kazandırdık. Bununla birlikte kompleksin gelişimini tamamlamış olacağız” dedi.

 

“GÖZLERİNİ KAPATANLARIN AYIBINI BİZ KAPATTIK”

 

Akay “ 2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından temeli atılan ancak 10 yıl boyunca oraya gözlerini kapatanların ayıbını biz kapattık. Çerkezköy’ün çocuklarına armağan etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çerkezköy’de 100’ e yakın parkı revize edip halkımıza kazandırdık. Biz  Çerkezköy’de yaşayan insanlarımızın alanını birilerine peşkeş çekmiyoruz. Yaptıklarımız bitmedi, yapmaya da devam edeceğiz. Kızılpınar Mahallemize bir futbol sahası ve kapalı spor salonu da yapacağız. Cumhuriyet Mahallesi Tepe mevkiine iki açık iki kapalı tenis kortu için önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlayacağız.

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINI ELEŞTİRDİ

 

Tekirdağ ve Çerkezköy’e yatırım yapmayan Gençlik Spor Bakanlığını ağır bir şekilde eleştiren Akay “ Bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyonluk yatırımını yapması gereken kurum Gençlik Spor Bakanlığıdır. Sizlere bakanlığın 2017 yatırımlarından bahsetmek istiyorum. Bu yıl bakanlık 72 yüzme havuzu, 329 adet ise futbol sahası yapmış. Biz kendilerine futbol sahasının yerini teslim etti, 3.5 senedir spor salonun arkasına saha yapmadı. Kaymakamlığımız devreye girdi, şuan yapımına başlamak gibi bir hareketlilik var. Bizler umudumuzu yitirmedik. Bakanlık bu yıl içinde 284 adet spor salonu, 30 atletizm pisti, 830 mahalle tipi futbol, basketbol ve voleybol kompleksi yapmış. Türkiye’de 72 havuz yapmışlar, Tekirdağ’da yok, yapmaya da niyetleri yoktur. 329 futbol sahası yapmışlar. 81 il ve bin ilçe var. Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer alan katma değer ve vergi veren iller sırasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ’a ise bir saha kazandıramıyorsunuz” dedi.

 

“AKIL ALACAK BİR İŞ DEĞİLDİR”

 

Konuşmasının devamında AK Parti Tekirdağ Milletvekillerini de eleştiren Akay “ Elinize mikrofonları alarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadı diyorsunuz. Bakanlık 329 futbol sahası, 72 yüzme havuzu yapacak siz çıkıp 400 TL’ye Tekirdağ’da ki stadyumun çimini kazandırdık diye bunu yatırım planına aldık diye övüneceksiniz. Bunun adı ise utançtır. Tekirdağ’da nüfus 1 milyona dayanmış, bakanlıkta yatırımlar havada uçuşurken bunları görmezden geleceksiniz.400 bin TL’ye çim döşedik diye bunun reklamını yapacaksınız. Akıl alacak bir iş değildir. Bunu gerçekten siyaset yapmak için söylemiyorum.Bugün siyaset yapıp övünen arkadaşlar bugün bakanlık bunları yapılırken nerdeydiniz. Bir şey yapmıyorsunuz bari yapılana saygınız olsun. Yapandan Allah razı olsun diyin. Bana göre o utanç bunlara yeterdir” dedi.

 

YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇTI

 

Akay “ Bizler Çerkezköy’de üç buçuk yıldır görev yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile çok ciddi sıkıntılar ile aldığımız belediyemizde yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu çabaya destek ve omuz verilsin istiyoruz. Destek verenden omuz verene teşekkür etmeyi borç bilirim. En büyük sorunumuz olan DSİ tarafından yapılması gereken Çorlu suyunu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda kamulaştırmayı üzerine aldı. Bu konuda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan devreye girdi. Bu noktada DSİ tarafından yatırım yapmasının önünü açtı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. 2012’de sözü verildi. 2017’de zorlama ile harekete geçildi. Buna da şükür” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin destekleriyle Çerkezköy’de 200 milyonu geçmiş bir yatırımın olduğunu kaydeden Akay “Bunların hepsini görmezden gelerek bugün Kızılpınar’ın bütün altyapısını değiştirdi. TESKİ 70 kilometre bu mahallede kazı yapmış ve yakın zamanda alt yapısı bitecek. TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi Çerkezköy’ün baskınlarla anılan kaderini değiştirmiştir. Çerkezköy’de alt yapı, üst yapı asfalt çalışmaları konusunda gecemizi gündüzüme katarak devam ediyor” dedi.

 

ÖGE’YE YÜKLENDİ

 

Konuşmasını devamında kendilerini eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge’ye sert tepki veren Akay “ Biz bu hizmetleri yapacağız, siz kalkıp Çerkezköy’de eserin mi var diyeceksin. AK Parti İlçe Başkanı kalkmış ortada eserin mi var diyor. Ya gözünüz kör yada önünüzü görmüyorsunuz. İl Başkanı ise kalkmış Kızılpınar’a çivi çakmadınız diyor. Bunları ya görmüyorlar mı ? vatandaştan bu kadar mı uzaksınız. Yaşadığınız şehri bu kadar da görmüyorsunuz. Ben şaşkınım ve bu şaşkınlığımı 1.5 ay koruyacağım. 2018 yılında bir aksilik çıkmazsa yerel seçim atmosferine gireceğiz. Arkadaşlar “sokağa çıktık” diye beyanatlar veriyorlar. Biz de sokaktayız, vatandaşın yanındayız. Buyurun gelin. Vatandaşa hep birlikte anlatalım. 10 yıl boyunca görmezden geldiğiniz ağıra döndürdüğünüz kapattığınız darmadağın ettiğiniz Çerkezköy’ün bugün ki halini hep beraber karşılaştıralım. Yaptığımız işin ne olduğunu biliyoruz. Vatandaşın bu noktada ihtiyaç taleplerine göre çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri teker teker tamamını yerine getiriyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız hayallerimiz, Çerkezköy sevdamız artarak devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.  

 

“BİZ SOKAKLARDAYIZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 3,5 yılda beraber çalıştığımız süre içinde Çerkezköy ve Tekirdağ için ne yapabilirizin hevesi içerisindeyiz. 3,5 yılda çok sık bir araya geliyoruz. Biz sadece ve sadece hizmet için koşturuyoruz. Bu hizmet içinde günlerimizi geçiriyoruz. Biz mehter marşlıyla gelip Çerkezköy belediyesine alacağız oraya şu partinin bayrağını dikeceğiz diyorlar. Arkadaş sen mehter marşıyla kalkıp uyanana kadar biz iki gün önce başkanımla saat 05.30 dan itibaren Çerkezköy için ne yaparız diye sokaklarda çalışma içerisindeyiz. Önce sen bizim hızımıza gel. Başkanımızla gezerken bile heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bir kere daha Çerkezköy halkına yaptıkları doğru tercihten dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“İÇME SUYU HATTININ TAMAMINI YENİLECEĞİZ”

 

Albayrak “ Geri kalan 521 günü dolu dolu geçirmek zorundayız. Önümüzde ki hafta başkanlarımızla toplanacağız ve 2018 yılı yatırım programı ile 2019 yılı yatırım programını tartışacağız. Önümüzde ki günlerde de yeni yeni müjdelerle karşınıza çıkacağız. Çerkezköy önemli bir fırsatı kaçırmış. 10 yıl boyunca aynı yerel yönetim ve iktidarda aynı siyasi parti. Böyle bir hizmet anlayışı böyle bir hizmet fırsatı her zaman olmaz. Ama bu on yıl içinde 40 kilogram yağış yağdığı zaman metrekareye bu insanların iki kere sel felaketine mahsur kalması. Bugün biz kendi imkanlarımızla olsa 85 kilogram yağışla hiçbir sel baskınının olmaması bile Çerkezköy halkına verdiğimiz değeri ortaya koyuyor. Çerkezköy’ün içme suyu hattının tamamını yenileceğiz. Sanırım şu anda iller bankasında projesi hazırlanıyor ve bu hazırlanma içinde de gelir gelmez bizim hizmet süremizde başlamış olacak” diye konuştu.

 

SOSYAL DEMOKRATIN METAL YORGUNLUĞU OLMAZ

 

Albayrak  “En çok üzüldüğüm taraf 41 tane TESKİ’nin projesi var. Her şeye rağmen bu kadar yatırım yapıyorsunuz bir kere de Allah razı olsun deyin. Ben rakiplerimden bir şey istemiyorum. Bana halkımızın vatandaşımızın Allah razı olsun demesi yeter. Bize en büyük gücü onlar veriyor. Hükümetin yaptığı yatırımlardan gurur duyuyorsak sizde bizim yaptığımız yatırımlar için teşekkür edip gurur duyun. Bu yaptığımız yüzme havuzunu CHP’li çocuklar kullanmayacak, 146 bin 500 Çerkezköylü kullanacak. Hizmetin siyaseti olmaz. Ama iki gün önce Süleymanpaşa da 112 acil istasyonu açıldı. Baktım gazete haberine sayın valimizden başlayarak tüm bürokratlar orada. Ak Partinin tüm kadrosu orada. Olmayan bir kişi var oda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı. Neden çağırmıyorsunuz diye sorduğumuzda da “unutmuşuz”  dediler.  Tamam biz sizi unutmayacağız. Her açtığım yatırımda özellikle Ak Partili Milletvekilleri ile Ak Parti il başkanına bizzat ben kendim telefon açıyorum. Ama onlar başka şeylerle meşguller. Mehter marşıyla Çerkezköy Belediyesi’ni alacaklar. Alamazsınız çünkü biz İzmir marşıyla gidiyoruz. Daha hızlıyız sizden. Sosyal demokrat Belediye Başkanları isterse 80 yaşına gelsin ister 25 yaşında olsun metal yorgunluğu olmaz. Biz heyecanı hareketi vatandaşa hizmet etmenin verdiği coşkuyu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinden alıyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10