Meme kanseri konusunda bilgilendirildiler

Saray Belediyesi, Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Özel Optimed Hastanesi iş birliğinde "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında düzenlenen Meme Kanseri bilgilendirme toplantısı önceki gün

Saray 27.10.2017 19:53:00 0
Meme kanseri konusunda bilgilendirildiler

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal katılımcılara meme kanseri hakkında detaylı bilgi verdi.

 

DETAYLARIYLA ANLATTI

 

“1 - 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında Saray Belediyesi ile Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına, Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal seminer verdi. Seminerde Sunal, meme kanseri üzerine hazırlamış olduğu sunumu paylaşıp katılımcılara konu hakkında bilgiler verdi. Sunumda meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konusunu ve alt başlıklar olarak “kanser nedir, kanserin ön belirtileri neler, memenin anatomik yapısı nasıldır, memenin gelişimi nasıl olur, meme kanseri neden önemlidir, risk faktörleri neler, bu durumda neler yapmalıyız, kendi kendine meme muayenesi önemi nedir, nelere dikkat etmeliyiz” başlıklarını da detayları ile anlattı. Sunal, bu konudaki önerileri ise katılımcılar ile paylaşarak hangi durumda ve ne zaman hastaların doktora başvurmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Ayrıca katılımcılara Kendi kendine meme muayenesinin ne kadar süre ve nasıl yapılacağını; ayna karşısında meme muayenesini, meme muayenesinde elle değerlendirme şekillerini, yatar pozisyonda meme muayenesi şekillerimi, elle meme muayenesini ve gözle meme muayenesinin nasıl yapılacağını katılımcılara anlatıldı. Toplantıya katılım yapan kadınlar adına, Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Samiye Beydoğan, program sonunda Optimed Hastanesi’ne ve doktor Hakan Sunal’a teşekkürlerini iletip, plaket takdim etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10