Yüksel: Hayalimizi gerçekleştiriyoruz

Ergene Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri'nin temel atma töreni geniş çaplı bir katılım ile gerçekleştirildi.

Ergene 27.10.2017 19:55:00 0
Yüksel: Hayalimizi gerçekleştiriyoruz

Programda konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Bu proje bizim en büyük hayallerimizden biriydi. Bugün bu hayalimizi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştiriyor” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Düzenlenen törene, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ İl Eski Müftüsü Mahmut Gürlen, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“SOSYAL DONATILAR MEVCUTTUR”

 

Törende ilk olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, "Bugün temelini atacağımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Marmaracık Sosyal Tesisi, 1777 metrekarelik bir inşaat alanına sahiptir. Tesiste 800 kişilik restoran ya da düğün salonu işlevinde kullanılabilecek bir salon ve ona hizmet edecek sosyal donatılar mevcuttur. Alanda ayrıca bir çocuk oyun alanı inşa edilecektir. Toplam proje bedeli 3 milyon liradır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kuruluşundan bu yana bağlı kuruluşu olan TESKİ ile birlikte şu ana kadar Ergene'ye yapmış olduğumuz yatırımın parasal değeri 39 milyon liradır. İhale edilip hala devam edilenler 29 milyon olmak üzere toplam 68 milyon liralık Büyükşehir Belediyesi yatırım portföyü mevcuttur. Bu yatırımlara Kültür Merkezi, Aşevi ve Taziye Evi projeleri dahil değildir. Bunlar ile birlikte düşünüldüğünde 5 yıllık bir seçim dönemi içinde ortalama büyükşehir belediyemiz ve bağlı kuruluşunun 90 milyonun üzerinde bir yatırımı söz konusu olacaktır. Bu vesile ile bugün temelini atacağımız yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

“EN BÜYÜK HAYALİMİZDİ”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Bu proje bizim en büyük hayallerimizden biriydi. Bugün bu hayalimizi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştiriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar Ergene'nin birçok sorununu çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Eğitimde hizmet atağımız Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 24 derslikli bir ilköğretim okulu kazandırdı. Biz gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza önem veriyoruz. Ergene'de hizmetler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Her şey halkımız için. Vatandaşlarımız bize güvendi, bizler de vatandaşlarımıza güveniyoruz. Bizler de bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız. Tesisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın gelecek Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutluyorum" sözlerini söyledi.

 

HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

“Programda daha sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ergene'yi değerlendirirken diğer ilçelerimizden biraz farklı değerlendirmek gerekir. Çünkü yeni kurulan bir ilçe. Bu nedenle bu ilçede projelerimizin aksatılmadan yürütülmesi gerekiyor. Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde alt yapı çalışmalarının tamamı bitti, üst yapı çalışmaları ise devam ediyor. Temiz bir içme suyuna kavuştular. Biraz zor ve zahmetli oldu ama siz ve sizin çocuklarının bu yapılanları takdirle anacaklardır. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca da Ergene'ye hizmetlerimiz devam edecek. Ergene'deki değişimi görmemek mümkün değil. Özellikle ilçedeki ve köylerdeki atağından dolayı Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel'e ve kendisini bu göreve layık gören tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu hizmet burada ciddi anlamda bir hareketlenme sağlayacaktır. Gölet bu hizmetlerden sonra Trakya'nın çekim merkezi haline gelecektir. Ben tesisin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Başkan Albayrak'ın ardından konuşma yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Ergene ilçesi ekonomik imkanları büyük olan bir ilçe. Bu noktada ilçemizin merkezi Marmaracık'ta Sosyal Belediyecilik anlamında bir sosyal tesisin yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Aileleri, çocukları ve gençleri mutlu edeceğimiz çehrelere ihtiyacımız var. Bu noktada yapılacak tesisin önemli olduğunu düşünüyorum. Ergene'mize kazandırdığı bu tesisten dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde butona basılarak temel atma çalışmaları başlatılmış oldu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10