Tekirdağ'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yerde olduğu gibi Tekirdağ ilçelerinde de büyük coşkuyla kutlandı. Selamlama ile başlayan kutlamalar günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarla devam ederek geçit törenleri ile s

Tekirdağ 29.10.2017 21:44:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ile devam etti.

 

‘’BİLİYORUZ Kİ; AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA VAKİT TEK YÜREK, TEK VÜCUT VE TEK MİLLET OLMA VAKTİDİR’’

 

Tören, Vali Mehmet Ceylan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Vali Ceylan konuşmasında, “Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet’tir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne emanet edilmiş en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Bu değere her zaman sahip çıkacağımızı belirterek Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. yılını kutluyorum. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı yegâne amaç olarak kabul ederek, çalışmak ve gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bu inançla; büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız.” ifadelerini dile getiren Vali Ceylan, konuşmasına; "Biliyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir. Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti uğrunda feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor ve en içten duygularımla diyorum ki; Gücünü damarlarındaki asil kandan alan aziz Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun!" şeklinde konuştu.

 

KUTLAMALAR TÖREN BİRLİKLERİNİN GEÇİT TÖRENİ İLE SON BULDU

 

Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunmasından sonra; şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından verildi. Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın vatandaşları selamladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tören birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.

 

TÖREN SÜLEYMANPAŞA’DA DEVAM ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın tebrikleri kabul ettiği ve il protokolünün katıldığı program sonrasında etkinlikler, Süleymanpaşa İlçesi Hükümet Caddesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ile devam ederek Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk heykeli önünde gerçekleştirilen çelenk töreni ile başladı.

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ DA KATILDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi önünde toplanan başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları ile birlikte tören alanına yürüyen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı törene; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Süleymanpaşalı katıldı.

 

VALİ CEYLAN’IN ŞEREF DEFTERİNİ İMZALAMASIYLA TÖREN SON BULDU

 

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam ederken Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MALKARA’DA DA COŞKU VE HEYACANLA KUTLANDI

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılı kutlamaları, Malkara’da da coşku ile kutlandı. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreni ile başladı. Tebrikat töreninde Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

 

TÖREN ALANINA GEÇİLDİ

 

Tebrikat töreni sonrası Atatürk Bulvarı üzerindeki tören alanına geçildi. Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Demir, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Topkaya, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE MADALYALARI VERİLDİ

 

Törende ilk olarak Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Erkan Karahan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından ilçe merkezindeki okullardaki öğrenciler, şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasından sonra Cumhuriyet Koşusu, Cumhuriyet konulu ilkokul öğrencilerine yönelik resim, şiir, kompozisyon, afiş ve satranç turnuvası yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

 

HALK OYUNLARI İLE DEVAM EDEN KUTLAMALAR GEÇİT TÖRENİ İLE SONA ERDİ

 

Program, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Taekwondo Takımının gösterileri ile devam etti. Yapılan gösterilerin ardından geçit töreniyle Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son buldu.

 

CUMHURİYETİN 94. YILI ÇORLU’DA DA KUTLANDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da törenlerle kutlandı.  Kutlama programı Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreninin ardından Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Atatürk Meydanı'nda yapılan tören Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın tören aracı ile halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlayıp bayramını kutlamasıyla başladı.

 

TEKİRDAĞ’IN İLK KADIN POSTA MEMURU 94 YAŞINDAKİ İSMET ARIDICI DA KATILDI

 

İstiklal Marşı’nın askeri bando eşliğinde söylenmesi ile devam eden programda günün anlam ve öneminde ilişkin konuşma Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından yapılırken; Tekirdağ'ın ilk kadın posta memuru ve cumhuriyet kadını 94 yaşındaki İsmet Ardıcı da katılımcılara hitap etti.

 

TÖREN GEÇİŞİNE KATILAN MOTOSİKLET , TRAK OFF VE BİSİKLET GRUPLARI PROGRAMA RENK KATTI

 

Program akışında şehrin okullarından öğrenciler şiirler okurken; Cumhuriyet koşusunda ilk beşe giren kadın ve erkek koşuculara ödülleri takdim edildi.Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin hazırlamış olduğu gösteri beğeniyle izlenirken, yapılan halk oyunları gösterisinin ardından şehrimiz okulları ve askeri birliklerin yaptığı tören geçişi ile program son buldu. Tören geçişine katılan motosiklet, trak off ve bisiklet grupları programa renk kattı.  Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene halkımız büyük bir katılım gösterirken Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından törenlere katılanlara bayrak dağıtımı yapıldı. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10