Kutlamalar konserle taçlandı 

Cumhuriyetimizin 94'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Kapaklı 30.10.2017 19:24:00 0
Kutlamalar konserle taçlandı 

Eski Belediye meydanından başlayan “ Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı’nın ardından ünlü sanatçı Gökçe konser verdi. Konserde binlerce hayranıyla buluşan Gökçe birbirinden güzel söylediği şarkılarıyla Kapaklı’yı salladı.

 

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Cumhuriyetin 94’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Saat 19.00’de fener alayı ile başlayan etkinliklerde yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrağı, meşalelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyet yürüyüşünün ardından eski belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş için etkinlik düzenlendi. Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği cumhuriyetin aydınlık yolunu takip ederek bugün burada toplanan Atatürk sevdalıları,

 

Cumhuriyet’in kadınları! Cumhuriyet’in gençleri!,  Geleceğimizin teminatı çocuklarımız,

 

kıymetli hemşerilerim, değerli Kapaklılılar. Bugün burada, Şanlı milletimizin tarihe adını altın harflerle kazıdığı, kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadelenin sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutlamak için toplandık.  Bu kutlu yolda canını, kanını feda eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anmak için bir araya geldik” diye konuştu.

 

“TÜM DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ”

 

Mandalı “ Maalesef son zamanlarda bazı çevreler bilinçli bir şekilde karşı propaganda yaparak hem ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, hem de bizlere armağan ettiği cumhuriyeti itibarsızlaştırma gayreti içine girdiler. Ancak bugün buradaki tabloya bakınca şunu görüyorum; Ne yaparlarsa yapsınlar bizlerin içindeki Atatürk ve cumhuriyet sevdasına zarar veremeyecekler.

 

Bu kentin belediye başkanı olarak hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıktığınız için! Cumhuriyet’in değerlerini koruduğunuz için! Demokrasi ve aydın bir Türkiye’den yana olduğunuz için! Hepinizle gurur duyuyorum! Bu kentin belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum! Başta Laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelik yapılan sinsice saldırılar, bizlerin cumhuriyetimize daha sıkı sarılarak mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. İşte bu yüzden bizler, kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ün ‘Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir’ diyerek bizlere armağan ettiği cumhuriyete ve onun yüce değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Bu bağlamda öncelikle çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere hepimiz çok çalışmalıyız. Unutmayalım ki etnik kökenlere sahip olsalar da atalarımız bu vatanın sınırlarını kanlarıyla çizmiş, bu güzel vatan uğruna canlarını vermişlerdir. Bizlere düşen görev, atalarımız gibi birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak bu cennet vatana sahip çıkmak, Atatürk’ün bizden talep ettiği gibi ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu vatan bizim vatanımız , bu millet bizim milletimiz. bu bayrak bizim   bayrağımız bu bayram bizim bayramımız bu bilinçle hep birlikte kutladığımız cumhuriyetin 94 .yıl dönümünde, birliğimiz, kardeşliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere, ülkemize bölmek isteyenlere  geçit vermeme kararlılığımızı sonsuza kadar yaşatma azmimizi buradan Kapaklı 'dan hep birlikte tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi.

 

“CUMHURİYET DEMOKRASİ DEMEKTİR”

 

Mandalı “ Hepimiz farklı etnik kökenlerimiz ile farklı yerlerden farklı  yörelerinden farklı dini  , mezheplerimiz ve inançlarımız ile ana vatanımıza geldik.  Hep birlikte ulusal kurtuluş savaşı verdik. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. kimimiz Çerkez ,kimimiz Laz, kimimiz Arnavut, kimimiz Boşnak, kimimiz Arap kimimiz Kürt  , kimimiz Alevi ,kimimiz Sünni  ama hepimiz bir , hepimiz kardeşiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Atamızın dediği gibi ne mutlu türküm diyerek hep birlikte cumhuriyetimiz sahip çıkmalıyız. Yine Bugün burada ırk, dil, din  ayrımı yapmadan hep birlikte toplanabiliyorsak, beraber haykırabiliyorsak bunun adı cumhuriyettir. Cumhuriyet özgürlük demektir. cumhuriyet demokrasi demektir.

 

Bir kez daha hepinizi sevgi ve saygılarımla yürekten selamlıyor, bu güzel organizasyona desteklerini esirgemeyen baştan ilçemiz kaymakamı Sayın Mehmet Yüzer’e , Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ' , Sivil toplum örgütlerimize ve tüm ekibime ayrıca teşekkür ediyor katılımınız içinde hepinize şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

 

GÖKÇE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından havai fişek gösterileri gerçekleştirilirken, programın finalinde sahneye çıkan Gökçe birbirinden güzel seslendirdiği şarkılarla Kapaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Haber / Seyit SÜREN – Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10