Öge: Büyükşehir'de imdat çanları çalmaya başladı

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle birlikte yaptığı toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Bele

Çerkezköy 30.10.2017 19:25:00 0
Öge: Büyükşehir

Büyükşehir Belediyesinde imdat çanlarının çalmaya başladığı iddiasında bulunan Öge “ Kadir Albayrak sen nasıl Büyükşehir Belediyesini batırdığını açıkla.  Nereden kredi alıyorsunuz ne kadar borçlandığınızı, yıllık 1 milyar 400 milyon TL bütçenin hakkından nasıl geldiniz. Bunu nasıl adaletsiz bir şekilde çarçur ettiniz, savurdunuz bunun açıklamasını yapın. Zaten süreniz bitti. Bir yılda telaş edip borçlu aldık dediğiniz belediyeyi daha borçlu devredeceksiniz. Bir şeyler yapmaya kalkışmayınız. Şimdiye kadar hükümetin verdiği paraları çarçur ettiniz. Şuan borç arıyorsunuz. İller bankasından borç istiyorsunuz. İller bankası verdiği ödenekler krediler alt yapı içindir. Sizler bu paraları alt yapı için harcamayacağınızdan dolayı iller bankasından kredi alamıyorsunuz. Sonra hükümet bize para vermiyor diyorsunuz” dedi.

 

AKAY VE ALBAYRAK’A CEVAP VERDİ

 

Dün saat 12.00’de partide düzenlenen toplantıda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, geçtiğimiz günlerde açılış töreninde kendisini eleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a cevap verdi. Öge “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, açılışta eserleri olduğunu söylemiş. Sizin eseriniz ortadadır. Çerkezköy’de içinden çıkılamayan, vatandaşımızın daha çok çile çektiği trafik ile karşı karşıyayız. Bu eser sizin eseriniz. Eser diyorsanız, bu eser ile gurur duyabilirsiniz” diye konuştu.

 

“KIZILPINAR YOLLARINDA YÜRÜYELİM”

 

Kızılpınar Mahallesi’nin durumundan bahseden Öge “ Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar Mahallesi’ni gezdik.  Kızılpınar ve Çerkezköy halkımıza yakışmayan, hak etmedikleri gelişi güzel yapılmış ve çamur içerisinde olan sokaklar bulunuyor. Vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Vatandaşın çektiği çileleri gördük. Kızılpınar Mahallesi hızlı büyüyor. Alt yapı yapılmamıştır. Gelişi güzel alen acele yapılmış bazı caddelerin üst yapı çalışması sonunda Kızılpınar eseriniz ortadadır. Yapılan o kaldırımlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile beraber ıslandık biz yollarda diyeceğine, Kızılpınar kaldırımlarında, o çamurda beraber yürüyelim insanların nasıl çile çektiğini görelim. Bir de sizi orada fotoğraflayalım diye tavsiye ederim” dedi.

 

“BUNLAR SİZİN ESERİNİZDİR”

 

Çerkezköy’ün çok pahalı su kullandığını kaydeden Öge “Türkiye’de hiç şüphesiz beş liralık su parası ile içme suyuna sahip tek ilçeyiz. Buna sebep olan yine TESKİ ve büyükşehir belediyesidir. Çerkezköy’de halktan aylık bir buçuk milyon TL alıp, TESKİ olarak bu paralı Çerkezköy’e adil olarak vermediniz. Bu da sizin eserinizdir. Bu fahiş fiyatlarla hazırladığınız su fiyatları da sizin eserinizdir “ diye konuştu.

 

“MEHTER MARŞI İLE GİRECEĞİZ”

 

AKP tarafınca düzenlenen kongrede, belediye binasına mehter marşı ile AKP teşkilatı olarak girip, bayrağımızı dikeceğiz dedik. Bu sözümüzün arkasındayız.  Bununla ilgili tüm teşkilat ve meclis üyelerinin var güçleri ile çalışacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak “ Oraya şu partinin bayrağını dikeceğiz” diyorlar. Bu söylediklerimiz onlara baya bir sıkıntı olmuş ki, kendi projelerini anlatmaktansa,  bizim söylediklerimize cevap verme ihtiyacı duyuyorlar. Partinin adını öğrenecek. Bu AK Parti bayrağıdır. Belediyeyi alamayacağımızı söylemiş. Biz mehter marşı ile giriyoruz, İzmir Marşı ile sizi göndereceğiz. Allah’ın izni ile bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR”

 

Öge “ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sokağa çıktığımız için beyanatta bulunmuşlar. Evet doğrudur. Biz zaten sokakta olan bir partiyiz.

 

Çünkü biz milletle beraber olan ve milletin adamı olan Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partinin mensuplarıyız. Bizler kapalı kapılar ardına oturup oralardan konuşan değil, sokakta milletle 15 Temmuz’da olduğu gibi yan yana olan partinin mensuplarıyız. Biz milletin partiyiz. CHP gibi sözde isminde “Halk Partisi “ olan değil, milletin partisi olan mensuplarıyız.  Sokak sokak ve kapı kapı dolaşacağız. Vatandaşımızın ve milletimizin derdini dinleyeceğiz. Elimizden geldiği kadar onların yanında olup, dertlerini çözeceğiz. Biz Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak gönüllere giren, girmeye çalışan bir parti olmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

“ÇANLAR ÇALIYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştiren Öge “ Ey Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, önce sen senin genel başkanının SGK’yı nasıl batırdıysa, sende önce büyükşehir belediyesini nasıl batırdığını açıkla. Şuanda büyükşehir belediyesinin imdat çanları çalmaya başladı. Nereden kredi alıyorsunuz ne kadar borçlandığınızı, yıllık 1 milyar 400 milyon TL bütçenin hakkından nasıl geldiniz. Bunu nasıl adaletsiz bir şekilde çarçur ettiniz, savurdunuz bunun açıklamasını yapın. TESKİ’nin Çerkezköy’e nasıl adaletsiz bir yatırım yaptığını açıklayınız. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sabah kalkmış ilçe ilçe geziyor. İlçeler için ne yaparız diyor. Siz bir şey yapmayınız. Yaptıklarınız ortada. İnsanlar çile çekmesinler, bundan sonra gelecek belediye yönetimleri bu sokakları, caddeleri daha profesyonel düzenleme ile daha geniş düzenlemeler ile Çerkezköy halkının çile çekmesine engel olacak projelerle ortaya çıkacaktır. Zaten süreniz bitti. Bir yılda telaş edip borçlu aldık dediğiniz belediyeyi daha borçlu devredeceksiniz. Bir şeyler yapmaya kalkışmayınız. Şimdiye kadar hükümetin verdiği paraları çarçur ettiniz. Şuan borç arıyorsunuz. İller bankasından borç istiyorsunuz. İller bankası verdiği ödenekler krediler alt yapı içindir. Sizler bu paraları alt yapı için harcamayacağınızdan dolayı iller bankasından kredi alamıyorsunuz. Sonra hükümet bize para vermiyor diyorsunuz. Gidiyorsunuz heykel, çiçeklere pahalı belediye binalarına harcama yapacağınıza, alt yapı çalışmalarına yapsaydınız da iller bankası sizin arkanızda olurdu. Siz pahalı konserlerle gösterişlerle parayı bitirdiniz, insanların çöp vergilerine belediyeler zam yaparak bu açığı gidermeye çalışıyorsunuz. Bu saatten sonra sizi kimse kurtaramayacaktır” dedi.

 

“KOMİSYON KARARINI HİÇE SAYDI”

 

Öge “ Geçtiğimiz Ekim ayı meclis toplantısında garip bir durumla karşılaştık. Meclis üyelerimiz komisyonlarda yer alan gündem maddesinden rahatsız oldular.  Belediyenin atık ile ücret tarifelerinde düzenleme vardı. Bütün ücret tarifelerinin yüzde 15’lik zam teklifi ile meclise sunuldu. CHP yüzde  7.5, AK Parti ise bu tarifenin yüzde 5 uygulanmasını istedi. Komisyon yüzde 7.5 olarak meclise oy çokluğu ile gündem maddesini getirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da komisyon kararını hiçe sayarak ben yüzde on teklif ediyorum diyerek öneri getirdi. Akay’ın önerisi de oy çokluğu ile kabul edildi.  Bu komisyonlar ne işe yarıyor. Bu komisyonlar neden toplanıyor. Sizin kendi grubunuzun aldığı kararı neden göz ardı ediyorsunuz. Belediye kendisine gelir sağlama yönüyle bazı imkanlar sağlayacağına birçok kalemde bunlarla karşılaşacağız. Zam yaparak bu açığı kapatma yoluna gidiyor. Ekim ayı meclis toplantısında 2018 yılı mali gider gelir bütçesi görüşüldü. Burada diğer gelirler kalemi anlatıldı. 87 milyon 88 bin 166 lira diğer gelirler diye cetvelde kalemde belirtilmiş. Diğer gelirlerin içeriği nedir diye sorulduğunda evelediler gevelediler söyleyemediler. Bu bizlerin söylediği borçlardır. Gelirleri bu kalemin içine koymuşlar. Ben bu belediyelerin 2019’de ne kadar borçla devredeceklerini çok merak ediyorum” dedi.

 

“ÜÇ CÜMLEDEN OLUŞTU”

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin ardından söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, Eylül ayında verdikleri önerge hakkında konuşma gerçekleştirerek “ Eylül ayında belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber bir önerge vermiştik. Son aylarda Çerkezköy’de yapılan tretuar ve cadde daraltma işlemleriyle ilgili önerge verdik. Belediye başkanının imzasıyla belediye meclis toplantısına birkaç gün kala bütün belediye meclis üyelerinin imzalarının bulunduğu kişilere şahsen tebligat yapıldı. Bu tebligatta bu yapılan düzenlemelerin yasal dayanağını sormuştuk. Onun cevabını aldık. Esasında bu cevabı şahsen herkese değil de meclis oturumunda vermeleri gerekirken, bunu bilerek tekrar halkın ve basının önünde gündeme gelmemesi için böyle bir yol seçtiler ve bu yanlış. Bize verilen cevap ise üç cümleden oluşuyor. Verilen cevapta imar kanununun 34.maddesine göre 5 metre ön çekme mesafelerinde burada ki yürüyüşü engelleyecek yüksek duvarlar ve buna benzer yapılar yapılamaz. Bu 34.madde de savundukları bu işlem doğru değil. 34.madde daha çok vatandaşı ilgilendiriyor. Yani vatandaşa bu 5 metre ön çekme mesafesine yüksek duvarları yapmasını engelliyor. Bizim burada ki sorumuz bu 5 metre çekme mesafesi kime ait olduğu, bu bir defa o vatandaşın ilgili caddede mülkiyetinde olan bir yerdir. Bizim sorumuzda neden bu 5 metre çekme mesafesine vatandaşın haberi olmadan sorulmadan veya herhangi bir istimlak bedeli olmadan vatandaşın şahsı mülkiyetine resmen tecavüz ederek, bahçe duvarlarını yıkarak bir uygulama yaptılar. Bu uygulamayı yaparken de vatandaşın oturanların beklentisine cevap verecek bir şekilde uygulama değil. Tamamen gösteriş ve makyajdan ibarettir” açıklamasında bulundu.

 

“YAPTIKLARI TAMAMEN GÖSTERİŞ VE MAKYAJDIR”

 

Garip “ Çerkezköylüler Butçular sokağı bilir ve sadece o sokağı göz önünde bulundurursak orada işlemi bitirdiler ve 10 metre olan caddeyi daralttılar. Bir defa bu imar planına aykırıdır. 5 kat imar planı olan cadde ve sokaklarda 10 metreden aşağı yolu düşüremezsin. Bu birinci yanlışlarıdır. Kaldı ki birinci yanlışa 1/1000’lik imar planlarında bu değişikliği yapmadan, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin önüne getirmeden oylamaya sunulmadan bunu yaptılar. İkisi de suçtur. Vatandaşın özel mülkiyetine saygısızlık göstererek sormadan onun beş metresini alacaksın bu caddede bu kadar geniş tretuarlar oluşturarak hayali bir takım bisiklet yolu adı altında kısacık 500 metre uzunluğunda bir bisiklet yolu yapıyorsun. Bu bisiklet yoluna kendi gidip de bir bisiklet sürsün bakalım nasıl olacak. Barbaros Bulvarı’na kadar gidip oradan dönecek tekrar geri gelecek cidden bu şaka gibi bir şey. Bisiklet yolları belli bir uzunlukta olur. Yaptıkları tamamen gösteriş ve makyajdır. Bir telaş içindeler. Bu bütçenin karşılığı olan hiçbir yatırım şu ana kadar yapılmadı. Bir taraftan 34.maddeye dayanarak bu işlemi yapıyoruz diyorlar diğer taraftan madem bu 34.maddeyi biliyorsunuz ki bu madde aynen 5 metre çekme mesafesine burada ki vatandaşın yürüyüşünü engelleyecek herhangi bir şey yapılamaz. Maddeyi hatim etmişsiniz, gayet güzel biliyorsunuz ve bu madde ile kendinizi savunuyorsunuz, Atatürk, Barbaros ve Öztrak Caddesi’nde son 3,5 senedir bu 5 metre çekme mesafelerini orada ki esnafa müsaade ederek resmen işgal ettiler. Şimdi de bu işin altından nasıl kalkacaklarını duyduğumuz kadarıyla bu kişilere bunu yapın dediler ve şimdide yasalarla karşı karşıya geldikleri için vatandaşa tebligat yaparak bunları kaldırın yıkarız diyorlar. Yazık günah değil mi bu kadar masrafa” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10