"Bu temel Çerkezköy'ün geleceğine atılan temeldir"

Hayırsever Zeki Algur'un katkıları ile Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak'ta yapımına başlanan 21 derslikli ilkokulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çerkezköy 3.11.2017 19:02:00 0

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, eğitim kalitesinin Tekirdağ’da her geçen gün yükseldiğini kaydederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bu temel Çerkezköy’ün geleceğine atılan temeldir” ifadelerini kullandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen Zeki Algur İlkokulu temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, okulun yapımını üstlenen hayırsever Zeki Algur ve eşi Müzeyyen Algur, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Başkan yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör ve Mustafa Gümüş, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU YATIRIMI YAPTIK”

 

Törende konuşma gerçekleştiren hayırsever Zeki Algur “ Bu gün mutlu günümüzde yanımızda bulunan siz değerli protokol mensupları başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin mimarı ve geleceğimizin varlığı olan çocuklarımız için böyle bir yatırıma imza atmaktan gurur duyuyorum. Bu konuda bize yardımcı olan herkese şansım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Zeki Algur’un ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay “ Geçmiş dönemde kamulaştırma sorunu yaşanan bu alanda 2. Okulumuzun temelini atmak için bir araya geldik. Zeki Algur ve ailesine Çerkezköy’ün çocuklarına, geleceğimize yaptığı bu önemli katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Zeki abimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelmiştik. Çerkezköy’e bir okul yapma isteğini bizimle paylaşmıştı. Biz memnuniyet duyduğumuzu ifade ettik. Hayırseverlerimizi böylesine anlamlı yatırımlarda görmenin gururunu öncelikle bizler yaşıyoruz. Burada yetişecek olan çocuklarımız, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak olan çocuklarımız da bu gururu yaşayacak ve her zaman Algur ailesine duacı olacaktır” dedi.

 

“BU OKUL ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE ATILAN BİR TEMELDİR”

   

Çerkezköy’ün son 8 aydır büyük bir eğitim hamlesi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Akay “Çerkezköy bu eğitim hamlesini hayırseverlerimizin, tüm kurumlarımızın ve Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın çok önemli katkıları ile gerçekleştiriyor. Bugün 8’inci okulumuzun temelini atıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta da Veliköy’de bir okulumuzun temelini atacağız. Çerkezköy uzun zamandır hasret kaldığı birlikteliği yaşamaktadır. Çerkezköy Belediye Başkanı olarak bu birlikteliğin gururunu yaşıyorum. Bugün atılacak olan bu temel Çerkezköy’ün geleceğine atılan bir temeldir. Çerkezköy’ün geleceğine, Çerkezköy’ün çocuklarına yapılmış bir katkı olarak düşünmek gerekir. Bunun üzerine nasıl bir tuğla daha koyarız, bu yatırımları daha da arttırırız sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Bu vesile ile Algur ailesine, bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEKİRDAĞ’IN AKADEMİK BAŞARISINI ÜST NOKTAYA ÇIKARACAĞIZ

 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Bugün yine bizim için mutlu bir gün ve hayırlı bir Cuma günü.Çerkezköy’de har hafta bir okul açılışı ve temel atma töreninde bulunuyoruz. Geçen haftada burada Metin Seçkin ortaokulunun açılışını yaptık ve bu günde 21 derslikli  Zeki Algur İlkokulunun temel atma töreninde birlikteyiz. Çerkezköy’de okul sayısının artmasına Çerkezköylü hayırseverlerimizin katkı vermesinden gurur duyuyorum. İlimizde derslik ve okul ihtiyacı gidermek zorundayız. Çerkezköy’de 4 noktada da dört okul yapımı gerçekleştirilecek. Tekirdağ’da şuan 19 okul yapımı devam ediyor ve bunun 8’i hayırseverlerimiz tarafından yaptırılıyor. İlimizde 39 okul tekli eğitime geçti ve 2019 eğitim öğretim yılında tamamını geçirerek sağlayacağız. Tekirdağ’ın akademik başarısını üst noktaya çıkaracağız ve bu yönde çalışmalarımız hızla devam ediyor.Milli değerlerimize bağlı gençler yetiştirmek için çalışıyoruz.Bu güzel eseri Çerkezköy İlçemize kazandıran Zeki Algur ve eşine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

“İLİMİZDE OKUL YAPIMI DIŞINDA DA OKULLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

“HAYIRLI OLSUN”

 

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye BaşkanıKadir Albayrak ise “Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız okullar dışında Milli Eğitim camiası ile çok sık bir araya geliyoruz. 11 ilçemizde 50 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü ve bakım onarımını yaptık. 32 okulumuzun içme suyu hattını ve su depolarını yeniledik. Zeki Algur’un ismini duymuştum ve bugün kendisi ile tanışma fırsatı buldum. Bugün temelini atacağımız Zeki Algur ilkokulunda vatanını, atasını milletini seven  Cumhuriyetine bağlı Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda çocuklar yetişecektir.Bu anlamlı güzel yatırım için Zeki Algur ağabeyimizi ve ailesini kutluyorum. Okulumuzun da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ VE ÇERKEZKÖY EĞİTİME SAHİP ÇIKIYOR”

 

Törende son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Ceylan “ Bu gün temelini atacağımız Zeki Algur ilkokulunun hayırlı olmasını diliyorum. Haftaya da Veliköy Mahallesinde bir okulumuzun temelini atacağız. Dünde 3 ana okulumuzun toplu açılış törenini yaptık. Bunlar mutlu şeyler. Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirmeye de devam ediyoruz. Çerkezköy,Çorlu ve Kapaklı ilçelerimiz devamlı göç almaları nedeniyle okul ihtiyaçları artıyor. Tekirdağ’da yeni 47 okulumuzun yapımı devam ediyor. Bu okulların derslik sayısı da 9 bindir. Eğitim  kalitesini ilimizde her geçen gün yükseldiğini görmekteyiz. Önemli olan bu okullarımızda milletine vatanına bağlı gençlerin yetişmesidir. Ayrıca bu eğitim işine  sahip çıkılması ve bizlere destek olmaları bakımından da hayırseverlerimizle onur ve gurur  duyuyoruz ve bizlere de onur ve gurur veriyorlar. Tekirdağ’da ilk genelinde 19 okulumuzun dokuzunu hayırseverlerimiz yapıyor. Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirmek yetmiyor. Bizlere emanet edilen yavruları vatanına milletine bağlı iyi gençler yetiştirmek için kaliteli eğitim vermek zorundayız. Bizlerde bu konuda büyük gayret sarf etmeliyiz. Bu güzel eserin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri  temel atma töreninde butona basarak okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10