Ergene Doğal Ürünler Pazarı'na vatandaşlardan yoğun ilgi

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ile Ergene Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin ortaklaşa olarak 3.'sünü düzenlediği Ergene Doğan Ürünler Pazarı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gÃ

Ergene 7.11.2017 21:30:00 0
Ergene Doğal Ürünler Pazarı

VATANDAŞLAR EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ve Ergene Kent Konseyi ve Kadın Meclisi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken vatandaşlar, projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

ERGENEMİZ DEĞİŞMEYE, GELİŞMEYE ADAY BİR İLÇE

 

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ‘ Ergenemiz değişmeye gelişmeye aday bir ilçe. Bu konuda da bizlerde bayanlarla birlikte, onların önlerindeki tüm engelleri açarak, bizler değişmeye ve gelişmeye devam etmek istiyoruz. Organizasyonda emeği geçen bayanlarımızı tebrik ediyorum. Onların el emeği ürünlerini sergilemelerine vesile olmaktan ve onlarla bir arada olmaktan mutluluk duymaktayım. Ergene’deki kurumların bir araya gelerek bu organizasyonu gerçekleştirmelerinin bir görev olduğunu düşünüyorum. Ergene sanayisi ile ülke çapında zaten tanınıyor ama Ergene’de önemli bir tarımsal faaliyet, tarımsal üretim var. Kadınlarımızın bu faaliyetleri ile Ergene’de tarımın da var olduğunu, kadınlarımızın hazırladıkları gıda ürünleriyle buna katkı sağladıklarını, ilçemizi iyi bir noktaya getirdiklerini görüyorum. Yemek ve kültür ürünlerinin bulunduğu kitabımız hem İngiliz ve hem Türkçe olmak üzere basıldı ve Ergene Doğal Ürünler Pazarında yerini aldı. Katkılarımızı bu anlamda göstermek istedik.’’ ifadelerine yer verdi. 

 

KADINLARIMIZIN SOSYAL ALANDA GELİŞİMİNE KATKI SAĞLADIK

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ev kadınlarımızın ürettikleri ürünlere pazar imkanı sağlayarak aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduk. Ergeneli kadınlarımızın yiyecekten giyime el emeğiyle yetiştirdikleri ürünlere kadar çok sayıda ürünü dört duvar arasında kalmaktan kurtarıp bir kazanç kapısı haline getirirken, kadınlarımızın sosyal alanda gelişimine olanak sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz vatandaş odaklı hizmetlerimizden birini gerçekleştirirken, asıl hedefimizde yine birlik ve beraberlik içerisinde dostlukların kurulduğu projenin gelişimine bir kapı açabilmektir’ ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10