Şahin; Bugün burada bir ilki başlattık

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında dört üniversitenin katılımı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde Trakya Proje Pazarı AR-GE ve Teknolojileri Yarışması Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğin

Tekirdağ 8.11.2017 22:58:00 0
Şahin; Bugün burada bir ilki başlattık

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen proje yarışmasının açılış törenine, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Trakya Üniversitesini temsilen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

‘’PROGRAM SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUNMASI İLE BAŞLADI’’

 

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında Çanakkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi katılımı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşen Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

‘’AMACIMIZ AR-GE’LERİN KENDİ BÜNYESİNDE KALMAMASIDIR’’

 

Açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Arge çalışmalarına değinerek "Bugün burada bir ilki başlattık. İnşallah bu ilk uzun seneler sonra tüm Türkiye'de ve Trakya'da ses getirecek projelerin, yeni buluşların önünü açacaktır. Yaklaşık 6 aydır 4 üniversitemiz ile beraber yoğun bir çalışma neticesinde yaklaşık 50 tane projeyi buraya getirebildik. Amacımız üniversitelerde bulunan Ar-ge'lerin kendi bünyelerinde kalmayıp, tüm Trakya ve tüm Türkiye genelinde katma değeri yüksek ürünler yelpazesini genişletmek” sözlerine yer verdi.

 

‘’BİLGİNİN SIRÇA KÖŞKTE DEĞİL, KULLANICILARIN ELİNDE OLMASI LAZIM’’

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Trakya Üniversiteler Birliği Üst Kurulu, bu etkinliğin Balkan Üniversitelerine de yayılma kararı aldı. Bilginin sırça köşkte değil de kullanıcıların elinde olması lazım.  Bilgiyi üretenler ile bu bilgiyi kullanacaklar arasında bazen duvar var. Bu tarz etkinlikler bu duvarların erimesine vesile oluyor. Devir, yazılım ve bunları paylaşma devri.  Bu vesile ile bu günkü etkinliğin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, etkinliğe destekleri bulunanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi

 

‘’ÜNİVERSİTELER İLE SANAYİCİLERİ BULUŞTURMAK LAZIM’’.

 

Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Projelerin geleceğe ışık tuttuğunu belirterek "21'inci Yüzyılda artık dünya ülkeleri bilgi çağı başladığı için 21. Yüzyılda bilgi alan ve bilgi satan ülke haline gelecektir. Kalkınmanın temel yapısı budur, bunun içinde üniversiteler ile sanayicileri buluşturmak lazım. Projeleri üretmek önemli değil; onları hayata geçirmek lazım. Ar-ge çalışmalarını hayata geçirdikten sonra sanayici ile buluşturduktan sonra üniversitelerimizi teknokente doğru götürerek dışarıdan içeriye doğru beyin göçü sağlanması gerçekleşecektir" dedi.

 

KAZANANLARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından 11 farklı değerlendirme krititerine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edilmesiyle tören son buldu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10