Albayrak: Kent Park Çerkezköy'ün en büyük parkı olacak

11 ilçede hizmet ve yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Kent Park projesini hayata geçiriyor.

Çerkezköy 8.11.2017 23:12:00 0
Albayrak: Kent Park Çerkezköy

ŞUBAT AYINDA HİZMETE SUNULACAK

 

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi'nde toplam 75 bin metrekare alana sahip Kent Park'ta inşaat ve peyzaj çalışmaları iki etap halinde yürütülüyor. Projenin ilk ayağı olan 14 bin metrekarelik alanı kapsayan çalışmaların yüzde 90'ı tamamlanırken, birinci etapta 2 bin 500 metrekare sert zemin, 150 metrekare çocuk oyun alanı, fitness takımı, koşu yolu, 1 kafeterya bulunuyor. Kent donatı elemanlarına sahip bir park alanı oluşturmak için yürütülen çalışmalar devam ederken, bütün ihtiyaçlar gözetilerek hazırlanan projede hafriyat çalışmalarının ardından yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları kuruldu. Sert zemin kaplamaları ve koşu yolu kauçuk kaplamaları yapıldı. Tesviye edilen toprak zemine çim serildi ve fidan, süs bitkileri dikildi. Ayrıca aydınlatma direkleri kuruldu. Öte yandan kafeterya yapım çalışmaları devam ediyor. Kentpark Projesinin 1'inci etabı Şubat 2018'de tamamlanarak hizmete sunulacak.

 

2'NCİ ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Kentpark'ın 2'nci etabında da çalışmalar başlatıldı. Projenin 2'nci etabında kuru havuz, restoran, cafe, büfeler, çocuk oyun alanları, açık hava gösteri alanları, kaykay pisti, spor sahaları, engelsiz temalı park, koşu yolu ve köprü aydınlatması yapılacak. Çerkezköy Kentpark'ta yürütülen çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte yerinde takip etti ve görevlilerden bilgiler aldı. Projeyle ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Kentpark tamamlandığında Çerkezköy ilçemizin en büyük parkı olacak. Her yaştan ve her kesimden vatandaşlarımız güzel ve huzurlu bir ortamda vakit geçirme ve spor yapma imkânı bulacaklar. Projenin birinci ayağını yakın bir zamanda tamamlayarak hizmete sunacağız. Çerkezköy'e hayırlı olsun" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10