Eklem ağrısı konusunda bilgilendirildiler

Çerkezköy Kent Konseyi ve Optimed Hastanesi işbirliği ile düzenlenen  sağlık konferansında Optimed Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gözlügöl katılımcılara eklem ve bacak ağrıla

Çerkezköy 8.11.2017 23:13:00 0
Eklem ağrısı konusunda bilgilendirildiler

SEMİNER VERİLDİ

 

Dün sat 15:30-16:30 saatleri arasında düzenlenen 100 kişinin katılım gösterdiği konferansa Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilci Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de hazır bulundu.

 

‘’HASTALAR KENDİLERİNE OTURARAK KÖTÜLÜK YAPMAMALI’’

 

Eklem ve bacak ağrıları ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Mehmet Gözlügöl, kireçlenme ile romatizmanın farklı hastalık olduğunu belirterek, kireçlenmenin eklemlerin zamanla aşınmasıyla oluştuğunu, romatizmanın ise bir hastalığa bağlı olarak oluştuğunu ve nedeninin bilinmediğini söyledi. Ayrıca her romatizmanın daha sonra kireçlenmeye dönüştüğünü de belirtti Op. Dr. Gözlügöl ‘’Hastaların ağrıları arttıkça daha az aktivite yaparak yanlış düşünüyorlar. Ağrılar artsa bile hastaların her gün en az 20-25 dakika yürümeleri ve kilolu olan hastaların kilo vermeleri gerekiyor.Bu basit işlemlerle uzun yıllar kireçlenmeye önleyebilirler. Kıkırdaklar yok olduktan sonra  bir daha geri gelmez. Hastalar hayatlarında aktif olmaları gerekiyor. ‘’dedi.Hastaların en son evresinde protez takmaları gerektiğini de söyleyen Op. Dr. Gözlügöl , hastaların gece ağrısı varsa ve günlük aktivitelerini yaparken başkalarına muhtaç oluyorlar ise protez takılması gerektiğini önerdi. Protezin zamanlaması çok önemli olduğunu söyleyen Op. Dr. Gözlügöl: Protez tedavisinde ikinci cerrahi tedavi birinci tedaviden daha zor.Aslında dondurma tedavisi kalıcı çözüm olur. Genç hastalarda dondurma tedavisidaha mantıklı.’’ dedi. Hastaların kendilerine oturarak kötülük yapmamaları gerektiğini söyleyen  Op. Dr. Gözlügöl, katılımcılara sağlıklı günler diledi.Op. Dr. Mehmet Gözlügöl konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını yanıtladıktan sonra konferans sona erdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10