Mecliste komisyon raporları karara bağlandı

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu önceki gün saat 16.00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda gündem maddel

Kapaklı 9.11.2017 21:03:00 0
Mecliste komisyon raporları karara bağlandı

“MİTİNG DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gündeme geçilmeden önce söz alarak termik santrale karşı olduklarını bildirdi. Termik santral konusunda Çerkezköy ile ortak bir koordinasyon sağladıklarını bildiren Mandalı, “Yaraları ile zararları ile tartıştığımız güzel bir toplantı yaptığımızı düşünüyorum. Bu toplantı neticesinde, arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde, 19 Kasım tarihinde saat 14.00’da Pınarça Mahallesinde açık hava mitingi gerçekleştirmeye karar verdik. Kent konseyleri önderliğinde ilerleyecek bu süreç. Bu mitinge bütün vatandaşlarımız davetlidir” dedi. Mandalı, Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi olarak ortak yaptıkları toplantıya kent konseylerinin yanı sıra Kapaklı Milliyetçi Hareket Partisinin de toplantıya katılarak destek verdiğini sözlerine ekledi.

 

KAMUOYU ÖNÜNDE AÇIKLAYIN

 

Kapaklı Belediye Meclis toplantısında Termik santral konusunda çalışmaları açıklayan Mandalı Kapaklı Ak Parti Meclis üyelerine dönerek “ Termik Santral’e karşımızın değimlisiniz burada açıklayın dedi”

 

“AK PARTİ TERMİK SANTRAL İSTİYOR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın sözlerinin ardından söz alan Salih Bezgin, termik santral yapımı konusunda karşı olmadıklarını deklare etti. Bezgin “ biz termik santrallerin yapılmasına karşı değiliz. Bölgemizden yapılacak olan santrallerine de karşı değiliz. Bu konu ile ilgili kısa zaman içerisinde basın açıklaması yapacağız.Konu ile ilgili  bölge halkımızı bilgilendirmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı bölgemizde misafir etmeyi istiyoruz.Fakat Termik Santral’in yapılacak olan yeri konusunda oturup konuşabiliriz lakin ülkemizin enerji ihtiyacı için termik santrallerimizin yapılması gerektiği konusundaki tavrımız açık ve nettir” dedi.

 

ŞEHİDİN İSMİ PARKA VERİLECEK

 

Zabıta Müdürlüğü tarafından 18 Eylül 2017 tarihli yazısında, Uzunhacı mahallesine no 38/a adresinin içkili yerler tasarısına uygun olduğu oy çokluğu ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde ise şehit Jandarma Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun isminin yaşatılması için ilçedeki bir parka isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İsmet Paşa Mahallesi Levent Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin içkili yerler krokisine alınması talebinin yer sahibinin vazgeçmesi üzerine talebin reddi oy birliği ile kabul edildi.
 

MARMARA BELEDİYECİLER BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesinde Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan özel güvenlik konusu yazısı incelendi. Kapaklı ilçesi sınırları içinde hizmet vermek üzere özel güvenlik hizmeti alımına ihtiyaçtan dolayı 18 ay hizmetli alımının açık ihale usulü yapılması oy birliği ile kabul edildi. Ardından Marmara Belediyeler Birliğine Kapaklı Belediyesinin üye olmasına oy birliği ile karar verildi ve bir asil ve bir yedek üye seçildi. Bu doğrultuda Sevgi Aksoy asil üye, Halil İbrahim Erkan yedek üyeliği oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10