Servis şoförlerine sıkı denetim

Marmaraereğlisi'nde  ilçe emniyet müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından, öğrenci taşımacılığı yapan servislere denetleme yapıldı.

Marmara Ereğlisi 16.11.2017 20:15:00 0
Servis şoförlerine sıkı denetim

TÜM UYGUNSUZLUKLAR DENETİMDEN GEÇTİ

 

Yapılan kontrollerde ekipler, okula gelen öğrenci servis araçlarında kanun ve yönetmeliklere uygun çalışılıp çalışılmadığını, servisteki öğrencilerin kemerlerini bağlayıp bağlamadıklarını, araçlarda ilkyardım çantasının tam olup olmadığını ve yangın söndürme tüplerinin tarihlerini kontrol etti. Ayrıca öğrencilere servisten ve servis şoföründen memnun olup olmadıklarını da sordu. Kontrollerde servis araçlarının yaşı, araçlarda ‘Dur’ işaretlerinin kurallara uygun olup olmadığı, ‘Okul Taşıtı’ yazıları, servis aracının cam ve çerçeveleri, ilk yardım çantası ve trafik setinin yönetmeliğe uygun olup olmadığı, yangın söndürme tüpü, büyükşehir belediyesinden alınan güzergah belgesi, servis aracının kapıları, servis aracının zorunlu mali sigortası ve ferdi kaza sigortasının yapılıp yapılmadığı denetlenerek varsa eksiklerin tamamlanması için süre verildi.

 

‘’ŞOFÖR KARDEŞLERİMİZ DİKKAT EDEREK HAREKET ETMELİ’’

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Son zamanlarda ülkemizde hizmet veren servislerde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı ilçe emniyet müdürümüz ile konuştuk ve bu konuda denetimleri sıkı tutma kararı aldık. Kapasitenin üzerinde öğrenci taşınması en büyük tehlike, araçlarda belirlenen eksiklerin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Kontrollerin sık sık tekrarlanacağı bilinmelidir ve öğrencilerimizi geçmiş yıllarda da emniyetle taşıyan şoför kardeşlerimiz bu konulara dikkat ederek hareket etmeliler” açıklamasında bulundu.

 

VELİLER DENETİMDEN MEMNUN

 

Servis şoförleri de gerekli kurallara uyduklarını, herhangi bir aksilik yaşanmaması için dikkat ettiklerini belirtti. Bölgede çocuklarını servislerle gönderen veliler ise bu hassas konuda tedbirli davrandıkları için İlçe Emniyet Müdürü Ant Yıkılmaz ve Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a teşekkür etti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10