Kaymakam Yurt, öğrencileri kırmadı

Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin daveti üzerine Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt meslek tanıtım günlerine katıldı.

Süleymanpaşa 19.11.2017 21:17:00 0
Kaymakam Yurt, öğrencileri kırmadı

Okul müdürü Ahmet Coşan'dan okul hakkında bilgi alan Kaymakam Yurt öğrencilerin meslekleri doğrudan o mesleği icra eden kişilerden öğrenmelerinin önemli olduğunu söyledi.

 

‘’HANGİ MESLEK SEÇİLİRSE SEÇİLSİN EN İYİSİ OLUNMALI’’

 

24 yıldır kaymakam olan Yurt lise öğrenim hayatı, meslek seçiminde kendisini etkileyen hususlar, mesleğin geleceği ve kaymakamlık mesleği için gerekli olan özellikler hakkında tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Yurt herkesin istek ve kabiliyetine uygun mesleğe sahip olmasının asıl olmakla birlikte bunun her zaman mümkün olmadığını, ama hangi meslek seçilirse seçilsin sonuçta en iyisi olmanın gayreti içine girilmesi gerektiğini söyledi. 

 

‘’İNSAN KENDİSİNİ KENDİ İŞİNDE DAHA İYİ GELİŞTİREBİLİR’’

 

Öğrencilere günümüz ve geleceği iyi takip etmeleri ve iyi öngörüde bulunmalarını isteyen Kaymakam Yurt kendi işini kurma yoluna gitmenin en iyisi olduğunu, insanın kendisini kendi işinde daha iyi geliştirebileceğini ifade etti. Kaymakamlık mesleğini de öğrencilere öneren Yurt bu meslekte en önemli hususun insanı ve ülkesini sevmek ve  insan ilişkilerini iyi tutmak olduğunu belirtti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam öğle yemeğini öğrencilerle yedikten okuldan ayrıldı.   

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10