Karanarlılar Çerkezköy'de dernek açtı

Hızla nüfus artışı yaşanan sanayi kenti Çerkezköy'de hemşeri dernekleri her geçen gün artması dikkat çekiyor.

Çerkezköy 19.11.2017 21:27:00 0
Karanarlılar Çerkezköy

Dün de hemşeri derneklerine Samsun İli Vezirköprü İlçesi Karanarlılar Köyü’nden gelip Çerkezköy’ yerleşenlerin kurduğu Vezirköprü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de eklendi. Dün saat 13.45’te açılışı yapılan Vezirköprü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışına katılım yoğun oldu.

 

1400 HANELİ KARANARLILAR’IN 800 HANESİ ÇERKEZKÖY’E YERLEŞTİ

 

Vezirköprülü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından Dernek Kurucu Başkanı Fazlı Balcı konuştu. Programda konuşan Dernek Başkanı Fazlı Balcı “ Bugün bizlerin bu mutlu gününde bizlerin yanında olmanızdan ve dernek açılışımıza katılmanızdan dolayı tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en çok göç veren illerinin başında olan Samsun ilimizin Vezirköprü ilçesi Karanarlılar köyüdür. 1400 haneli köyümüzün 800 hanesi Çerkezköy’e göç etti ve burada yaşamlarını sürdürmektedir. Derneği kurmaktaki amacımız burada yaşayan Karanarlıların sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde kendilerine yardımcı olmak,iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak ve yaşadığımız bölgenin örf ve adetlerini devam ettirerek gelecek nesillerimize aktarmak olacaktır. İşte biz derneği bu amaçla kurarak yola çıktık. Dernek yönetimi olarak bu konularda en iyi şekilde çalışma yaparak hemşerilerimizi temsil edeceğiz. Aynı zamanda yaşadığımız bu kendinde gelişimine de en iyi şekilde katkı sağlayacağız. Bu sorumluluk bilinci ile yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ve siz hemşerilerimizin de desteği ile birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.”dedi.

 

HİÇ KİMSENİN DÜNYA VE SİYASİ GÖRÜŞÜ BİZİ İLGİLENDİRMEZ

 

Balcı’nın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çerkezköy Samsunlular Dernek Başkanı Enver Bayram da  “Dernekçiliğin zor olduğunu biliyoruz. Çünkü bende aynı zamanda Samsunlular dernek başkanıyım. Bir ara Karanarlılar derneğimizin Kurucu Başkanı Fazlı Balcı ile bir araya gelmiştik ve o zaman ona dedim ki Karanarlılar olarak burada oldukça kalabalık bir nüfusa sahipsiniz neden dernek kurmuyorsunuz. Kendisi de bana biraz zamanın olduğunu söylemişti. Demek ki zamanı gelmiş ve derneği kurarak bundan böyle de  Çerkezköy’de birlikteliklerini ve beraberliklerini sürdürecekler. Çerkezköy belediye başkan yardımcısı olarak yapacağımız bir şey varsa elimden geleni yaparım. Belediye Başkanımız da derneklere gereken desteği veriyor. Kimsenin dünya görüşü ve siyasi görüşü bizi ilgilendirmiyor. Bizler dernek yönetimi olarak örgütleri olarak insanlarımıza yardım etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. İnsanlarımızın sevinçli ve kötü günlerinde yanlarında oluyoruz sorunlarının çözümüne yardımcı oluyoruz. Doğup büyüdüğümüz yerlerin örf ve adetlerini yaşadığımız bu güzel ilçemizde yaşatmaya çalışıyoruz. Artık hepimiz Çerkezköylüyüz ve Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi içinde birlik ve beraberlik içinde el ele vererek çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.Derneğin hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

 

“BU DERNEKLER BİZLER İÇİN BİR NİMETTİR”

 

Programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge “Bugün burada hayırlı bir iş için bulunuyoruz. Dernek kurmak, dernek yönetmek çok meşakkatli iştir. Dernek yönetimlerine o ili, ilçeyi  ve köyü temsil eden insanlar destek vermelidir. Çerkezköy’de yüzde 80’i Anadolu’dan gelen insanlarımız bulunuyor. bu dernekler bizler için bir nimettir. Dernek üyelerimizin başları ağırsa üzülüyoruz. Derneklerle bir birimize olan bağlılığımız daha da sıkı oluyor ve sevince ve üzüntüye ortak oluyoruz. Ailem 1978 yılında Erzurum’dan Çerkezköy’e göç etti. Çoğumuz burada doğduk, büyüdük ve aş iş sahibi burada olduk. Şu anda bile kendi, köyümden bizini görsem mutlu oluyorum. Köy dernekleri bu nedenle önemlidir. Burada yaşadığımız için  artık her birimiz Çerkezköylüyüz ve burada hepimiz Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için birlik ve beraberlik içinde olacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Vezirköprü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilçemize ve Karanarlı hemşerilerimize hayırlı olsun”dedi.

 

AÇILIŞI YAPILDI

 

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesimi yapıldı. Kurdeleyi Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Vezirköprü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazlı Balcı, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, Vezirköprülüler Dernek Başkanı Dursun Yıldız, Çerkezköy Ordulular Dernek Başkanı Beytullah, Coşkun, SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği Kültür ,Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay hayırlı olması temennisiyle kesti. Kurdele kesiminin ardından Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı dua okudu ve derneğin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLDU

 

Vezirköprü Karanarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kaptan Sokak No:16’daki dernek binasının açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe  İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan ve ilçe yönetimi, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ,26. Dönem Tekirdağ Ak Parti Milletvekili adaylarından Ömer Karadeniz, SATİVES Yönetim Kurulu Dernek Başkanı Erol Buz, Çerkezköy Ordulular Dernek Başkanı Beytullah Coşkun,Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay,Vezirköprülüler Dernek Başkanı Dursun Yıldız, Kapaklı Belediyesi Eski Meclis Üyesi İrfan Demir, İş Adamı İbrahim Ünsal, Vezirköprü Karanarlılar Dernek başkanı Fazlı Balcı ve dernek yönetimi ve dernek üyeleri,esnaflar,Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu. Kurdele kesimi sonunda törene katılanlara dernek lokalinde kuru pasta ,meşrubat ve çay ikramı yapıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10