93 yaşındaki Ahmet amca hayalini gerçekleştirdi

45 yıldır Çerkezköy Veliköy Mahallesinde yaşayan sekiz çocuğu ve 33 torunu bulunan 93 yaşındaki Ahmet Erçin, en büyük hayalini yerine getirerek Veliköy Belediyesi Ortaokul bahçesini 700 fidan ile ağaçlan

Çerkezköy 24.11.2017 20:09:00 0
93 yaşındaki Ahmet amca hayalini gerçekleştirdi

“FİDAN DİKMEK ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Dün Veliköy Belediyesi Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim programına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Okul Müdürü Ercan Erdem, Erçin ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan 93 yaşındaki Ahmet Erçin "Peygamber efendimiz, 'kim kıyamet koptuğunu görürseniz bile elinizde fidan varsa dikiniz' buyurmuştur, aynı şekilde Fatih Sultan Mehmet Han'da, 'Ağaçtan bir dal kesenin kolunu keserim' demiştir. Fidan dikmek çok önemlidir. 3 yıl önce hayalim olan fidan dikme etkinliğini bugün gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Programda konuşan okul müdürü Ercan Erdem “ Aslıda sanki bugün öğretmenler gününü kutlamamız gerekiyor da, ağaç dikme festivali yapmamız gerekiyormuş gibi duruyor. Oysaki tam aksine bugün geleceğimizin fidanlarını yetiştireceğimiz bir gün ve günün anlam ve önemini daha çok kuşatan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Bu etkinliği yürütürken Ahmet amcamız yanımıza geldiğinde, Allah uzun ömür versin kendisinin vefatı öncesinde ağaç dikmek istediğini ifade etti. Bizde hürmetle elini öperek karşıladık kendisini. Bir kez daha ellerinden öpüyoruz. Hakikaten çok kıymetli bir faaliyet yürüttük, Ahmet amcamızın oğlu, Mustafa ağabeyimizin öncülüğünde. Bugün 700 fidan dikeceğiz bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BU FİDANLAR ONLARLA BİRLİKTE BÜYÜYECEK”

 

Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “  Böyle önemli bir günde hayırsever Ahmet amcamızın Veliköy Belediyesi Ortaokulu’nun bahçesini fidanlarla buluşturacağız. 700 fidanı toprakla buluşturturken, bu fidanları toprağa Çerkezköy’ümüzün, Veliköy’ümüzün genç fidanları öğrenci kardeşlerimiz toprağa verecek. Fidanlarımızı toprakla buluşturuyor olmanın sevincini hep beraber yaşıyoruz. Buna vesile olan Ahmet Amcamıza uzun bir ömür diliyorum. Böylesine önemli bir hassasiyeti gösterdikleri için kendilerini kutluyorum. Öğrenci kardeşlerimiz birazdan bu fidanları toprakla buluşturacaklar, bu fidanlar onlarla birlikte büyüyecek, gelişecek. İnşallah onların büyümelerini sağlıkla mutlulukla göreceğiz” diye konuştu.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI               

 

Konuşmaların ardından okul yönetimi tarafından 93 yaşındaki Ahmet Erçin’e ve oğlu Mustafa Erçin’e plaket takdim edildi. Daha sonra ise fıstık, çam ağacı, servi, sedir, oya, çınar, ıhlamur ve tesbiçağ  olmak üzere toplam 700 adet fidanı öğrenciler toprakla buluşturdu. En büyük hayalini gerçekleştiren 93 yaşındaki Ahmet Erçin fidan diken öğrencilerin yanına giderek mutluluklarına ortak oldu ve zaman zaman da duygusal anlar yaşadı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10