"Öğretmenlik bir sevdadır, bir aşktır"

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ 24.11.2017 20:10:00 0

Sabah 10.00’da Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan kutlamalar Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “Düşünce kaldırmak, üşüyünce ısıtmak, üzülünce usul usul sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik. Ay yıldız olup göklerde dalgalanmaktır, öğretmenlik bir sevdadır, bir aşktır” diyerek öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsetti.

 

İlk tören cumhuriyet meydanında dün saat 10.00’da Atatürk anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Burada gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nayır, Yusuf Hayri AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunumunun ardından program Halk Eğitimi Merkezinde devam etti.  İlçe Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı.

 

‘’SEVDAMIZ VATAN, SEVDAMIZ MİLLET, SEVDAMIZ GELECEĞİMİZ YAVRULARIMIZ’’

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ Mesleğine sevdalanıp yüreğinde daima öğretmen ateşi ile yanan öğretmenlerim, ilk Öğretmenden başöğretmene ve bugüne kadar bu kutsal ve zor mesleği  severek yapan tüm meslektaşlarıma dek tüm öğretmenlerimin  bu güzel gününü kutluyor, her birinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Değerli konuklar, sabrın, sevginin, adaletin ve her gün binlere tarifsiz duyguyu yaşamanın adıdır öğretmenlik. Düşünce kaldırmak, üşüyünce ısıtmak, üzülünce usul usul sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik. Ay yıldız olup göklerde dalgalanmaktır, öğretmenlik bir sevdadır, bir aşktır. Kimi zaman yol olduk. Yol açtık, kimi zaman bir su bulduk, bir tane gül demek için bin dikene su verdik. Su taşıdık. Üstad Necip Fazıl ‘ın deyişiyle ‘Tomurcuk derme’ sevdasına düştük. Sevdamız vatandı,  sevdamız milletti,  sevdamız geleceğimiz olan yavrularımızdı. Tohum için toprağa girmeye gönüllü olmuştuk. Kurtulmak için kurtarıcı olmaktan başka çare yoktur. Mukadderatımızın selamete ermesi başka iradeleri kurtarmaya kabildir. Bu aşkla bu vatanın her karış toprağında olduk. Bunun için Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Yusuf Elitaş olduk. Bu uğurda can verdik. Her mesleğin aracı, gereceği, kaynağı vardır. Bizim aracımız ise sadece ilim, bilim ve sanattır. Üstelik şekillendirmemiz gereken malzeme de duyguları, kalbi ruhu ve aklı olan varlıktır. Bu yüzden yaptığımız hataların telafisi kolay olmaz. İyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alıp onu yeni baştan eğitemeyiz. Bu yüzden her öğrenciyi ilmek ilmek işleriz. Emeğimizi bir kanaviçe gibi ince ince işledik. Mesleğimizi kutsal ve özel kılan işe tam da bu yoldadır. Ve şunu da iliniz, kaybedecek bir tane ferdimiz yoktur.”dedi.

 

‘’MEDENİYETİN BÜTÜN YÜKÜ ÖĞRETMENLERİN SIRTINDADIR’’

 

Öğretmenlere de seslenen Gümüş; “Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sizler öğrencilerimizi çağın gerekleri doğrultusunda akıl ve duygu dengesini tam olarak her anlamda bireyler olarak yetiştirmeye çabalıyorsunuz. Bu çabalarımız belki yıllar sürüyor, belki sonuçlarını biz hiç görmüyoruz ancak biliyoruz ki güzel ahlaklı,sevgiyi, saygıyı, doğrulduğu, iyiyi ve barışı bilen , eleştirel düşünebilen, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in dediği aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirebilmek zorundayız, bir nesil bizlerin emeklerinden doğuyor. Öğretmenlerim. “Güzel ülkemizin her karış toprağında izleri olan, her dinden her dilden her milletten insan ile yoğrulan kültürümüzün gizli fedakar mimarları. Biliyorum yükünüz de ağır. Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfe gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet ve medeniyet yolculuğu bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır. Sizler dahil hepimizin öğretmenleri vardır. Unutamadığımız, hayatımıza, gönlümüze dokunan. Öğretmenleriniz size minnettar. Bizler şükran borçluyuz. Her birinize bu kutsal yolda Allah’tan kolaylıklar diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve Öğretmenler Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinize sonsuz teşekkürler öğretmenim. Öğretmenim sen kalemsin, sen tohumsun, sen anne baba çarpı ikisin. Sen( sevgi çarpı 100) o parantezin 100 ile çarpımısın. Sen (sabır çarpı 1000) yine onun binle çarpımısın. Mesleğini gönlü ile yapan, aziz milletimizin bütün çocuklarını kendi çocuğu bilip onları geleceğe ve bir üst öğrenime hazırlayan tüm öğretmenlerimizin hatırladığı günü kutluyorum” diye konuştu.

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda öğrenciler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili İstikam Yarbay Koray Özer ve Belediye Başkanı Vahap Akay ödüllerini verdiler. Anaokullarında resim dalında birinci Mevlana İlkokulu Anasınıfı Ecemnur Değerli, ilkokullarda resim dalında birinci Atatürk İlkokulundan Zeynep Sena Şahin, ortaokullar arası resim dalı birincisi Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokul’undan Buse Şimşek, liseler arası resim yarışması dalında birinci Özel Gülerçin Koleji’nden Yasemin Kasnak’a ödüllerini Kaymakam Atilla Selami Abban verdi.  Resim, şiir ve kompozisyon dalında ikinci olan Özel Gülerçin Koleji Anaokulu’ndan Bilge Kaan Oruç, Veliköy İlkokulu’ndan Hanife Feyza Çiçek, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hamide Şimal Şahin. Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Fatma Eser’e ödüllerini Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili İstikam Yarbay Koray Önder verdi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında üçüncülüğü elde eden, Recep Arif Gabralı İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinden Songül İnam, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Utku Arıcan, 125.Yıl Ortaokulu’ndan Lara Yüksel, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nden Semanur Üzer’e de ödüllerini Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDi

 

Yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere ödül töreni sonunda 2017 yılında emekli olan öğretmenlerden Nüsamettin Tez ve Hasan Boğatu’ya hizmet şeref belgeleri Kaymakam Atilla Selami Abban tarafından takdim edildi. Kaymakam Abban emekli olan öğretmenlere aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diledi. Ardından göreve yeni başlayan ve 24 Kasım 2017 tarihi itibariyle adaylığı kaldırılan öğretmenler Türk bayrağına ellerini koyarak topluca yemin ederek asil öğretmen unvanını kazandılar. Daha Sonra mesleğe yeni atanan ve adaylığı kaldırılan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Gamze Aybüke Albayrak bir konuşma yaptı. Ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri ‘ben öğretmen olmak istiyorum oratoryosunu sundu. Programda son olarak Hacı Fahri öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun müzik dinletisi  ile program son buldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleşen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliğinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili İstikam Yarbay Koray Önder, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ilçe milli eğitim şube müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nayır, Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy’ün eğitimine büyük hizmetleri olan ve hayırsever Serkan Karagöz ve Eşi Müjgan Karagöz, daire amirleri olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı .

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10