''Ülkemizde her 10 kadından 4'ü şiddete maruz kalıyor''

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen seminere, kad

Çerkezköy 27.11.2017 19:10:00 0

BİLGİLER VERİLDİ

 

Kızılpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele etkinliğine Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Psikolog Mevsim Güliz Sezer ve Sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik konuşmacı olarak katıldı. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin’in katıldığı seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Psikolog Mevsim Güliz Sezer ve sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik tarafından kadınlara “Şiddetin Tanımı ve Türleri”, “Şiddet Döngüsü” ve “Şiddeti Önleme Mekanizmaları” konularında bilgiler verildi.  

 

“10 KADINDAN DÖRDÜ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”

 

Tüm dünyada 25 kasımda kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin protesto edildiğini kaydeden Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, “ Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde her 10 kadından 4’ü şiddete maruz kalmaktadır. Şüphesiz ki kadına yönelik şiddet yalnızca kadına değil aynı zamanda topluma zarar vermektedir. Ülkemizde insan haklarının, demokrasinin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin durdurulması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.  Seminer sonunda anlamlı etkinliğe olan katkıları için Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Psikolog Mevsim Güliz Sezer ve Sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik’e teşekkür eden Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, konuşmacılara günün anısına çiçek takdim etti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10