Çölyak hakkında bilgi verdiler

Ergene Belediyesi, Çölyakla Yaşam Derneği ve Beslenmede Denge Grubunun katkılarıyla glutensiz beslenmeyi hayat tarzı olarak benimsemiş bireyleri bu konu hakkında bilgilendirmek amacıyla sağlıklı beslenme ve çö

Ergene 29.11.2017 19:16:00 0
Çölyak hakkında bilgi verdiler

Ulaş Belediye Düğün Salonunda düzenlenen  seminere konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Çağlar Doğruer, Öğretim Üyesi Aysel Şahin Kaya, Yaşam Koçu Edip Alma, Beslenme Beden Grubu konuşmacıları Dilhan Dişli, Berfin Dinsel ve Nezihe Akdeniz yer aldı.

 

KONU HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Düzenlenen seminerde glutensiz beslenme nedir, tüketilmemesi gereken ürünler ve tüketilmesi gereken ürünler nelerdir, glutensiz diyette dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir ve teşhiş sonrasında bireyler nasıl davranılmalı, aileler ve  yakınları glutensiz diyete uyum aşamasında bireye nasıl yardımcı olabilir konularına değinildi. Ayrıca yeterli ve dengeli beslenmeyi; vücudun büyümesi, yenilenmesi, çalışması için gerekli enerji- besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması gerektiğine de vurgu yapılırken çölyaklılar yaşamları boyunca bu tip beslenmeye devam etmektedir’ ifadelerine yer verildi.

 

KONUŞMACILAR ÖNERİDE BULUNDU

 

Konuşmacılar sağlıklı beslenmeye ilişkin, her öğünde yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine dikkat edilmesi, Kısa sürede kilo verdiren şok diyetlerden kaçınılması, posa yönünden zengin besinlerin tüketiminin arttırılması, bol sebze- meyve ve kuru baklagillerin tüketilmesi, kepekli ekmek, çavdar ekmeği, tam buğday unuyla yapılan ekmekler tercih edilmesi, yemeklere eklenen yağ miktarının azaltılması, kızartılmış ve kavrulmuş yiyecekler yerine haşlama, ızgara ve fırında pişirilmiş yiyeceklerin tüketilmesi, şekerli yiyeceklerin ve hamur işlerinin tüketiminin azaltılması ile ilgili önerilerde bulundu.

 

KATILIMCILAR TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmacıların ardından Yaşam Koçu Edip Alma, insanların hayatlarına dokunarak sevgi, huzur ve stressiz bir ortam oluşturmak adına motivasyon ve yanındakine sarılarak tebessüm ederek sevgini gösterme etkinliğini gerçekleştirdi. Katılımcılar Sağlıklı Beslenme ve Çölyak Semineri etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Seminer programı plaket töreninin ardından sona erdi. 

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10