Önergeler meclisi gerdi

Kapaklı'da 2017 yılının son belediye meclisi gergin başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı toplantıda AK Partili meclis üyelerinin verdiği ö

Kapaklı 4.12.2017 20:45:00 0
Önergeler meclisi gerdi

AK PARTİ’DEN ALTI ÖNERGE

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti grubu tarafından gündeme ilave 6 önerge sunuldu. AK Partililer verdikleri önergede Kapaklı’ya yapılan heykellere neden gerek duyulduğu, ne kadara yapıldığı ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kendisinin heykelini yapmasının gerekçesini, Karaağaç minibüslerinin güzergah talebini, Pınarça mahallesi Karadenizliler bölgesinin yol ve minibüs sorununu, 2015-2018 yılı plan değişikliğinin son durumunu, Kapaklı’da emlak vergisinin ve harçlarının neden yüksek olduğu konularını gündeme getirdi.  

 

“TAYYİP ERDOĞAN’IN HEYKELLERİNİ DE YIKALIM”

 

Ak Partililerin önergelerine cevap veren Mandalı, özellikle çeşitli polemiklere neden olan kendisinin da bulunduğu dört heykelle ilgili verdiği cevap ise şaşırttı. Mandalı “Seçilmiş Belediye Başkanlarının isimlerini silme şansımız yok. O zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın heykellerini de yıkalım veya stadyumlara Erdoğan ismi de koymayalım. Seçilenlere saygı göstermeniz gerekiyor” dedi. Karaağaç mahallesindeki minibüsçülerin sıkıntılarını bildiklerini kaydeden Mandalı “Bu konuyla ilgili yetki de bizde değil. Gecekondulaşmaya da karşıyız. Emlak vergisini ne kadar düşük alırsak, hizmet yapma şansına sahip olamayız. Emlak vergisini en az alan ilçe biziz” diye konuştu.

 

“FELSEFE YAPMAYIN”

 

AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz’ın “Bu bilgi verilecek bir konu değil, bunu komisyonda görüşelim” sözü üzerine mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu önergenin gündeme alınmaması ise oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda Başkan Mandalı’nın sözünü kesmesi üzerine konuşan Yılmaz, “Konuşuyorsunuz anlatıyorsunuz, biz konuşacağımız zaman teşekkür edip konuyu başka yere getiriyorsunuz” ifadelerini kullandı. Yılmaz’ın bu sözü üzerine Başkan Mandalı “ Felsefe yapmayın. Felsefeyi öğretmen yapar” ifadelerini kullandı. Mandalı “ Ben meclis üyelerimle birlikte 24 saat konuşan bir başkanım. Bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız toplantımıza geldi. Ama sizler buraya geliyorsunuz, ‘basına kendimize nasıl gösteririz’ diyorsunuz. Kapaklı’nın çıkarlarını koruyalım” diye konuştu. AK Partili Yılmaz ise konuyu polemik haline getirenin Başkan Mandalı olduğunu savundu.

 

“ÇAMUR ÜSTÜNE BETON DÖKÜLMEZ”

 

Toplantıda Karaağaç mahallesinde yaşanan bir sorunu çektiği fotoğraflarla paylaşan meclis üyesi Metin Kanat’ın söylemleri ise meclisi daha fazla gerdi. Başkan Mandalı’ya “ Belediye meclisine standart koyamazsın” diyerek seslenen Kanat “ 20 dakikada bu meclisi bitiremezsin. Kadir Albayrak başkanımıza da meclisimize katıldığı için teşekkür ediyorum. Kapaklı Karaağaç mahallesinde yaşayan birisi olarak belediyenin çalışmalarını yerinde gördüm ve vatandaş olarak üzüldüm. Çamurun üzerine beton yapıyorsunuz. Yazıktır günahtır. Dilekçe veriyoruz, gündeme bile almıyorsun. Bunların standartlarına uygun bir iş olması gerekiyor. Çamurun üstüne yapılan beton bile çatlamış” diyerek Kapaklı Belediyesinin çalışmalarını eleştirdi.  Kanat’ın sert çıkışı üzerine sinirlenen Başkan Mandalı “ “Bu şekilde konuşursan sözünü keserim” dedi. Toplantının uzaması üzerine işlerinin yoğunluğu sebep gösteren Başkan Kadir Albayrak toplantıdan ayrılırken, Mandalı’da Albayrak’a ‘ Bugün yaşananlarla ilgili onlar adına sizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10