Zabıta kaldırım işgaline göz açtırmıyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gıda ve hijyen denetimlerinin yanı sıra ilçede yaya yollarını ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara karşı da denetimle

Kapaklı 8.12.2017 21:19:00 0
Zabıta kaldırım işgaline göz açtırmıyor

DENETİMLER SÜRÜYOR

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde izinsiz olarak satış yapan seyyar satıcıları denetliyor. Seyyar denetimler kapsamında yol ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara 5326 sayılı Kabahatler kanunu gereğince işlem yapılırken, sesli anons yapan seyyar satıcıların ses yayın cihazlarına el konuluyor.

 

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR”

 

İlçede yapılan çalışmalar ile halkın sağlığını ve düzenini sağlamak amacında olduklarını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Cadde ve sokaklarda vatandaşların rahat yürüyebileceği yerlerde satış yapan satıcıların faaliyetlerine son verildiğini de ifade eden Mandalı “ Kapaklılı esnafımızı mağdur eden ve megafon ile anonslar yaparak çevreyi rahatsız eden satıcılar hakkında gerekli önlemler alınmaktadır” dedi.

 

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

 

Kaldırımların işgal edildiği, vatandaşların geçişinin engellendiği yerler ile çevre ve gürültü kirliliğine sebep olarak haksız kazanç sağlayan seyyar satıcılara karşı denetlemelerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Mandalı “ Kapaklı’da ruhsatlı ve vergisini ödeyen esnafın mağduriyetine sebep olan , sesli anons yaparak vatandaşlarımızın ve kentimizin huzurunu bozan seyyar satıcılar ile de mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek''. dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10