Dolandırıcıların hedefinde Akay vardı

İnsanların duygusallığını ve saflığını fırsat bilen düzenbazlar bu defa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ismini ve çocukları kullanarak iş adamlarını dolandırmaya kalktÄ

Çerkezköy 10.12.2017 21:34:00 0
Dolandırıcıların hedefinde Akay vardı

HEDEF AKAY OLDU

 

Dolandırıcılar klasik yöntemlere her yıl yenisini ekliyor. Kimse "Bana bir şey olmaz" demesin. Öyle planlar kurup öyle yöntemler geliştiriyorlar ki; profesörler, iş adamları, doktorlar bile düşüyor ağlarına... Onlarsa çok acımasız, gerektiğinde dini bile kullanmadan geri kalmayan düzen bazların klasik yöntemlerinden biride güven veren isimler ve çocuklar üzerinden para kazanmak oluyor.

 

Bugüne kadar yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de yüzlerce vatandaşı cep telefonuyla dolandıran şebekenin hedefinde fabrikatör iş adamları ve oltalarında ise onlar için güven manasına gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay vardı.

 

FABRİKA SAHİPLERİNE ULAŞTILAR

 

‘Yardıma muhtaç çocuklara giysi ihtiyacı var’ diyerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın adıyla Çerkezköy ve Veliköy OSB'deki bazı fabrika sahiplerini arayan dolandırıcılar, bazılarına kendilerini bizzat Belediye Başkanı Vahap Akay olarak tanıtırlarken bazen de Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sekteri olduklarını ifade ederek “ Kimseniz ve yardıma muhtaç çocuklar için kıyafet diktiriyoruz. Şu hesap numarasına şu kadar para yatırabilir misiniz?” direktifleri vererek fabrika sahiplerine ulaşmaya çalıştılar. Dolandırıcılar ulaştıkları bazı fabrika sahiplerine ‘Bu parayı bu hesaba yatırın, dekontunu da belediyeden alın’ diyerek kendilerince adeta dalga geçmeyi de ihmal etmediler.

 

İTİBAR EDİLMEMESİNİ İFADE ETTİ

 

Duyarlı bir iş adamının konuyu yetkililere iletmesinin ardından ortaya çıkan dolandırıcılık olayına karşı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, adının kullanıldığını belirterek çevresindeki ve tanıdığı bazı fabrika sahibi ve müteahhitler başta olmak üzere iş adamlarından para sızdırılmaya çalışıldığını bu kişilere kesinlikle itibar edilmemesi ifade etti. Akay “ Çerkezköy'ümüz de giysiye ihtiyaç duyacak bir çocuğumuzun olduğunu zannetmiyorum. Zira böyle bir ihtiyaç hasıl olsa bile Çerkezköy Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi çocukları giydirecek güce ve imkana sahip olduğunu halkımızın bilmesinde fayda var. Maalesef bu ve benzeri olaylar zaman zaman oluyor, bu benim adımla olduğu gibi valilerimizin de adı kullanılarak oluyor. Hiç bir iş adamımız veya vatandaşımız benim adım kullanılarak farklı söylem ve eyleme karıştırmamalı. Biz Çerkezköy Belediyesi ve ben Belediye başkanı olarak yapacağımız yardımları kanunların bize buyurduğu şekliyle yapar ve ihtiyaç sahiplerine görevlilerimizce ulaştırırız. Bu gibi şarlatanlara kimse inanmasın ve itibar etmesin. Bende adımın karıştırıldığı bu olayı duydum ve üzüldüm. Kimse ismini kullanarak sözde yardıma muhtaç çocuklar üzerinden istismar yaratarak veya uyandırarak kullanarak insanların duygularıyla oynamasın” diyerek tepki gösterdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10