İkinci el araç satışları durdu

İkici el araba galericileri dolar ve euro fiyatlarının devamlı yükseliş göstermeleri nedeniyle işlerini büyük ölçüde etkilediğini ve yaklaşık bir buçuk aydan bu yana araç satışlarının durdu

Çerkezköy 11.12.2017 20:10:00 0
 İkinci el araç satışları durdu

İŞLER DURDU

 

Murat Ateş döviz kurlarındaki artışın ikinci el otomotiv satışlarını da etkilediğini belirterek, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum her yıl yılbaşı üzeri dövizde beklenmedik bir artış yaşanıyor. Ancak bu yıl tam tersi döviz de devamlı bir yükseliş var. Ara sıra düşse de fazla bir düşüş göstermiyor ve düşüşün ikinci günü daha da yukarıya çıkıyor. Yaklaşık bir buçuk iki ay önce dolar ve Euro’daki yükseliş son günlerde de devam ettiğini görüyoruz. İkinci el araba alacakları banka kredisi de kullandıkları için faizlerde de meydana gelen yükselmeler nedeniyle alıcıları zorluyor ve almaktan ya vazgeçiyor ya da erteliyorlar. Bu nedenle dövizdeki yükseliş bizim işlerimizi de oldukça etkiledi ve yaklaşık bir buçuk aydan bu yana bir araba dahi satamadık” dedi.

 

SIFIR OTOMOBİL KAMPANYALARIDA ATKİLİYOR

 

Murat Ateş, şöyle devam etti, “Önceki yıllarda biz ikinci el araba galericileri yıl sonu olduğundan dolayı satışlarımızda yavaşlama olduğunu görüyorduk. Bunun da en büyük nedeni de sıfır otomobiller için firmaların yaptığı yılsonu kampanyaları idi ve yine bu kampanyalar devam etmesi nedeniyle bizleri etkiliyor. Ancak bugün bu durgunluk çok daha farklı döviz fiyatlarındaki artış ve sıfır otomobil fiyatlarındaki artış nedeniyle ikinci el otomobil fiyatlarında da yükselme var” diye konuştu. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10