Afganlıları gasp edenler tutuklandı

Çorlu'da, 4 Afganlıyı iş bulma vaadiyle çağırdıkları ve silah zoruyla tehdit ederek, pasaport, para ve cep telefonlarını gasp ettiği belirtilen 3 şüpheli, tutuklandı.

Çorlu 12.12.2017 19:50:00 0
Afganlıları gasp edenler tutuklandı

ÜZERİNDEKİ EŞYALARI ALIP KAÇTILAR

 

Çorlu'da oturan Muhammed Ç., geçen cumartesi günü İstanbul'da bulunan kendisi gibi Afganistan vatandaşı arkadaşı Abdulgani G.'yi arayıp, Çorlu'da iş bulduğunu ve yanına 3 arkadaşını daha alıp gelmesini söyledi. Abdulgani G., 3 kişiyle beraber otobüsle Çorlu’ya geldi. 4 Afgan otogarda Muhammed Ç. tarafından karşılanarak otomobille Esentepe Mahallesi Emlak Konutları bölgesindeki boş bir araziye götürüldü. Şüphelilerden Muhammed Ç.'nin yanına gelen Doğuş Y., Hasan Ç., Afganistan uyruklu İkrami D., silah tehdidiyle Afganistan uyruklu Abdulgani G., Vahit N., Mehmed B. ile Muhammed M.'nin üzerindeki pasaport, para ve cep telefonlarını gasp ederek, olay yerinden kaçtı.

 

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

 

Gasp edilen Afganlar'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 80 güvenlik kamerasındaki yaklaşık 70 saatlik kayıtları inceledi. Nusratiye Mahallesi'nde olduğu belirlenen şüpheliler için polis ekiplerince operasyon düzenlenen evde 2'si Afganistan uyruklu 4 şüpheli, gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda gasp ettikleri pasaportlar ve ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.
TUTUKLANAN 3 KİŞİ CEZAEVİNE KONULDU
Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İkram D., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen Hasan Ç., Doğuş Y. ve Muhammed Ç. ise 'birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve gasp' iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10