Mandalı ve Çoban'dan da Türk Metal'e destek

Türk Metal Sendikası'ın MESS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türk Metal Sendikası'na destekler her geçen gün artarak dev

Çerkezköy 12.12.2017 20:12:00 0
 Mandalı ve Çoban

Önceki gün de Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret ederek Türk Metal’in yanında ve desteklediklerini belirttiler.

 

”ALNIN AKIYLA ÇIKACAK”

 

Ziyarette ilk konuşmayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Başkan Mandalı, “Türk Metal Sendikası işçinin alın terini hem masada hem diğer alanda hakkını koruyan kollayan sendika olmasının yanında ekonomik alanda da fabrikalarda çalışanlarıyla öncülük etmektedir. Çerkezköy’ de en büyük işçi sendikası olan Türk Metal Sendikası işçi kardeşliği ve haklarını korurken bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de  işveren Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube başkanı Murat Koçak ile  masaya otururlar anlaşırlar düşüncesindeyim. Bu başkanlar ekonomiye katkı sağlayan işçilere  kol kanat germişler kendilerini kutluyorum. Temennimiz işverenin kısa  zaman içinde masaya oturarak anlaşma sağlaması. Biz Her zaman emekçi kardeşlerimiz işçinin yanındayız ve sizleri destekliyoruz ve bugünkü ziyaretimizin nedeni de sizlere destek ziyaretimizdir” açıklamasında bulundu.

 

“İŞÇİLERİN SENDİKALAR ALTINDA TOPLANMASI GEREKİYOR”

 

Mandalı, “Demokratik anlamda Sendikaların önünün açılması lazım. Tüm işçilerin sendikalar çatısı altında toplanması gerekiyor. Çalışanlar kendilerini ifade etmeleri açısından sendikalı olması lazım. Kendimizi yasal çerçevede özgürce ifade  etmemizin  en iyi yolu da sendikalı olmak ve sendikalardır” ifadelerini kullandı

 

SONUCUN İŞÇİMİZE VE İŞVERENE HAYIRLI OLMASI

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’da, “Türk Metal Sendikası’nın bu anlamlı mücadelesini kutluyorum. Temsil ettiğiniz işçi kardeşlerimize kol kanat oluyorsunuz . Bizler de her zaman sizlerin yanındayız. Ülkemizin durumunu göz önüne alarak bu durumun kısa sürede sonuçlanacağına inanıyoruz.Sonucun ülkemize,sendikamıza ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz ve bizler sizlerin yanındayız” dedi.

 

“MASA BAŞINDA İŞİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Ziyaretten ötürü Başkan Mandalı ve Çoban’a teşekkür eden Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Belediye başkanlarımızın da bizlere destek vermesinden onur duyduk ve bu bize cesaret veriyor. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Türk Metal Sendikası olarak biz uzlaşmadan yanayız.Allahın izniyle de gemiyi hep kıyıya yanaştırdık.Bunu da yanaştıracak biziz ve masa başında bu sözleşmeyi de bitirmek istiyoruz.İnşallah bizi sokağa dökmezler.Bu sözleşme MESS üyesi 180 işyerinde çalışan 130 bin kişiyi kapsıyor ve diğer işyerlerinde çalışan 70 bin   örnek olacak. Kısacası onları da ilgilendirmektedir. Şuan uyarı eylemleri yapıyoruz. Hiç bir şekilde de fabrikaya zarar vermiyoruz. Biz ekmek yediğimiz kapa zarar vermeyiz. Eylemlerimizde masaya oturup anlaşana kadarda bu uyarı eylemlerimiz artarak devam edecek” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E GÖNÜL VERENLERDEN ZİYARET

 

Öte yandan Mandalı ve Çoban’ın ardından Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay  ve dernek üyesi  Erdoğan Fıçıcı da Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesine destek ziyaretinde bulundu.  Ziyarette konuşan Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, “İşçilerimizin haklı, yasal sözleşme   sürecinde yanınızdayız ve sonuna kadarda yanınızda olacağız. Günümüzde ülke ekonomisine en büyük katkı sağlayan kesimde işçi kardeşlerimizin emekleriyle üretimlerinden sağlanmaktadır. Her zaman ezilen ve en az ücretle çalışan bu kesim. Artık çalışanın hakkını laması lazım. Ezilen olmamalı insanca yaşayacağı bir ücret almalı.Bu nedenle bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizleri destekliyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10