Kudüs kararına bir tepki de Kozuva'dan

Müslümanların ilk kıblesi ve üç semavi dinin kutsalı olan Kudüs'ün Amerika Birleşik Devletleri tarafından İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Çerkezköy 12.12.2017 20:23:00 0
Kudüs kararına bir tepki de Kozuva

ABD’nin kararına bir tepki de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’dan geldi.

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi kararına tepki gösterdi.

 

TÜM İNSANLIĞIN ÖNEM VERDİĞİ BİR MEKAN

 

Kudüs’ün tarihten beri üç semavi dinin kutsal mekânı, Peygamberler şehri olduğunu dile getiren Kozuva, Kudüs’ün sadece Müslümanların değil tüm insanlığın önem verdiği bir kutsal mekân olduğunu vurguladı. Kozuva, “ABD’nin Kudüs ile ilgili aldığı bu keyfi karar hangi açıdan ele alınırsa alınsın iyi niyetli olmayıp bölgede büyük sıkıntılara ve kaosa davetiye çıkartacak bir vahim hatadır” dedi.

 

ADALETİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ YOK ETMEYE YÖNELİK

 

Bu karar ülkemizde olduğu gibi bölgeyle birlikte tüm dünyada; vicdanın, adaletin, karşılıklı saygının sürdürülebilirliğini de yok etmeye yönelik olduğunu savunan Kozuva “Tarihin en eski çağlarından beri Kudüs’e özel bir statü var. Tarihten bugüne hangi inanç ve güç tarafından olursa olsun bu statü taciz edildiğinde çok büyük acılara sebebiyet vermiştir ve bu tarihi süreç hemen tüm dünya milletleri tarafından bilinen bir gerçektir” dedi.

 

BM KARARINA AYKIRI

 

Bugün de bölgedeki huzur ve güvenliğin olmazsa olmazı 1967 sınırlarıyla belirtilen ve başkenti de Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin varlığının devam etmesi olduğunu dile getiren Kozuva, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının bu açıdan hem Birleşmiş Milletler kararına, hem de tarihi gerçeklere aykırı olduğunu söyledi.

 

SAĞLIKLI POLİTİKALAR ÜRETMEYE DAVET ETTİ

 

Kozuva, İsrail’in Kudüs’ü başkent yapma kararının asla kabul edilemez olduğu gibi ABD’nin bu “tanıma” kararının da aynı şekilde gerek vicdan, gerek hukuk, gerek tarih önünde hükümsüz olacağını ifade ederek, ABD’nin aldığı bu keyfi kararı şiddetle kınıyor, ABD’yi bölgede kaos oluşturacak bu yanlış adımdan bir an evvel vazgeçmeye; İsrail’i de barış ve huzurun devamını sağlayacak sağlıklı politikalar üretmeye davet etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10