" Sorumlusu sizlersiniz"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti tarafından Cumartesi günü Kızılpınar Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda belediyeye yönelik yapılan eleştirilere basın toplantısında ceva

Çerkezköy 13.12.2017 20:29:00 0

Göreve geldikten itibaren parti rozetini çıkardıklarını kaydeden Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Kızılpınar’a yapılan okula yönelik eleştirilere de sert cevap verdi. Akay “ Çerkezköy’ün esas milli eğitim sorununu göremediniz. Okullara, sınıf mevcutlarına bakmadınız. O öğretmen neci, bu öğretmen neci, o milli eğitim müdürü benden mi, sadece bunlarla ilgilendiniz. Kafayı kaldırmadınız. Çerkezköy 3’lü eğitime gidiyordu. Bunların hiçbirine bakmadınız ve batırmadınız” diye konuştu.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti tarafından yapılan ‘Çerkezköy Belediyesi tarafından Kızılpınar’a hizmet yapılmıyor’ şeklindeki eleştirilere cevap verdi.

 

YAZA DOĞRU TEKRAR BEKLERİZ

 

Eleştirilere birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı “Cumartesi günü AK Partililer Kızılpınar’a gelmişler. Onlar biraz atıp tuttuktan sonra ben de sosyal medyadan kendi hesabımdan mizahi bir paylaşımda bulundum. ‘Kızılpınar’a gelmişsiniz; 70 kilometre kanalizasyonu, yağmur suyu hatlarını, caddelerde, onlarca sokakta beton, asfalt, kaldırım yapıldı, yapılıyor görmemişsiniz. Toplantı yaptığınız binayı siz kimlere vermiştiniz? Biz mahallenin kadınlarına açtık bari onu görseydiniz. Siz görmemişsiniz neyse ki millet görüyor ve hiçbir ayrım yapmadan hizmet ettiğimizi de biliyor. Az kaldı altyapı da bitiyor, yapılmadık hiçbir sokak da kalmayacak. Kızılpınar’da parklara da başlıyoruz bu arada. Yaza doğru tekrar bekleriz” paylaşımı ile cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün de basın toplantısı yaptı.

 

ELEŞTİRİLERE BİR BİR CEVAP VERDİ

 

AK Partililerin Çerkezköy Belediyesi’ne yönelik “Size oy vermeyen mahallelerde ayrımcılık yapıyorsunuz, göz boyamak için 2-3 tane sokak, kaldırım yaptınız, yaptığınız okul rezalet, Kızılpınar diğer mahallelerle aynı hizmeti alamıyor, Kızılpınar en pahalı suyu kullanıyor” şeklinde eleştiriler yaptığını ifade eden Akay eleştirilere bir bir cevap verdi. Suyun pahalı olması ile ilgili eleştirilere cevap veren Akay “Çerkezköy’de suyun metreküp fiyatı 2,38 lira. 1,19 lira da atık su bedeli. Çerkezköy’de suyun metreküpü toplam 3,86 lira. Bir yıl önce yapılan bir düzenleme ile su parasına Kızılpınar, Veliköy ve Türkiye genelinde kapanan tüm beldelerde yüzde 50 indirim yapıldı. Kızılpınar’da bir yıldır suyun metreküp fiyatı atık su bedeli ile birlikte 2,58 lira. İskanlı meskenlerde fiyat tarifesi bu. Kızılpınar ve Veliköy bugün suyu 1,19 lira daha ucuz kullanıyor. Bir ayrım varsa pozitif ayrımcılık var. Bunu görmek lazım ya da doğruyu anlatmak lazım” dedi.

 

REZALET ARIYORSANIZ BUNLARA BAKACAKSINIZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Kızılpınar’a yapılan okula yönelik eleştirilere de cevap veren Akay “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bana ‘okulu hangi mahalleye yapalım’ diye sorduğunda, yoğun nüfus artışı ve 50-55 kişilik sınıf mevcutlarından dolayı ‘Kızılpınar’ dedim. Bu okul için rezalet ifadesini kullanmışlar. Birileri rezalet arıyorsa Kızılpınar’ın diğer okullarına gidip bakacaklar. Hangi şartlarda öğrenciler okumaya çalışıyor gidip kendi gözleri ile görecekler. Ben her günümün bir kısmını Kızılpınar’da geçiriyorum. Rezalet arayanlar gidecekler Kızılpınar’daki okulların durumuna objektif bir şekilde bakacaklar. Çerkezköy ve Kızılpınar’da 55-60 kişilik sınıf mevcutlarının sebebi sizsiniz. Çerkezköy ve Kızılpınar 10 yıl AK Partili belediye başkanı tarafından yönetildi. Çerkezköy ve Kızılpınar’daki okul alanlarının tamamına yakınını sorunlu alan haline getirdiniz. Rezalet arıyorsanız bunlara bakacaksınız” diye konuştu.

 

HİÇBİRİNE BAKMADINIZ VE BAKTIRMADINIZ

 

Akay açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kızılpınar’daki eski futbol sahası alanının okul alanı olduğundan haberleri yoktu bu arkadaşların. Buralara yatırım yapmak için de, yaptırmak için de kimse parmağını kıpırdatmadı. Nelerle ilgilendiniz siz bu arada? Sizin yakınınız ilçe milli eğitim müdürü olsun, hangi öğretmen kimcidir, necidir, hep bunlarla uğraştınız. Bunlara bakmaktan Çerkezköy’ün esas milli eğitim sorununu göremediniz. Okullara, sınıf mevcutlarına bakmadınız. O öğretmen neci, bu öğretmen neci, o milli eğitim müdürü benden mi, sadece bunlarla ilgilendiniz. Kafayı kaldırmadınız. Çerkezköy 3’lü eğitime gidiyordu. Bunların hiçbirine bakmadınız ve baktırmadınız”

 

BU BİRLİKTELİKTEN HERKES MUTLU OLSUN

 

Çerkezköy’ün eğitim konusunda son bir yıldır bir ivme kazandığını dile getiren Akay “Bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Bunun bir parçasıyız. Çerkezköy’de yaşayan bütün evlatlarımız bu sınıflarda okuyor. Çocukları 55-60 kişilik sınıflarda okutmak zorunda bıraktınız. Şimdi biz buna çözüm arıyoruz. Belediye milli eğitim yatırımlarına destek amaçlı yer açıyor, yer teslim ediyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gelmiş okul yapmış, hayırseverler okullar yapmaya çalışıyor, belediye bunlara öncülük ediyor, kaymakamlık öncülük ediyor. herkes buna destek olsun. Bir birliktelikten kimse rahatsız olmasın. Bu birliktelik Çerkezköy adına bir birliktelik. O yüzden geçmişe dönük bakmaya başlarsanız bu sorunlu alanların sahibinin bizzat kendiniz olduğunu göreceksiniz” dedi.

 

EN ÇOK YATIRIM YAPILAN MAHALLE KIZILPINAR

 

AK Partililerin “Göz boyamak için 2-3 yolun kaldırımını yaptınız, ayrımcılık yapıyorsunuz” şeklindeki eleştirisine de cevap veren Akay, “Bunlar çok tehlikeli kelimeler. Bunlar altı boş kelimeler. Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin en çok yatırım yaptığı mahalle Kızılpınar. TESKİ 77.500 kilometrelik kanalizasyon hattı inşaatına çıkmış, 4.000 metre kolektör hattı yapmış. Bunların maliyeti yaklaşık 26 milyon lira. Kızılpınar’da yağmur suyu hattı yoktu. 3.100 metre yağmursuyu yapıldı. Bunun maliyeti 1 milyon 200 bin lira. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okulun maliyeti 3 milyon 500 bin lira” dedi.

 

BURADAN SİZE MALZEME ÇIKMAZ

 

Kızılpınar’da 44 ayrı sokakta beton ve yol çalışması yapıldığını kaydeden Akay “Bu ay 15 sokağı daha tamamlayacağız. Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından Kızılpınar’a yapılan yatırımların maliyeti 45 milyon lirayı buluyor. Kızılpınar’da 40 tane haciz dosyası teslim aldık. Darmadağın bir Kızılpınar devraldık. Toplantı yaptığınız binayı bile FETÖ’ye vermiştiniz. Şimdi yüzlerce kadın, çocuk orada eğitim alıyor, kütüphanelerini kullanıyor, bilgisayar odalarını kullanıyor. Bari bunu görseydiniz. Yapılanları görmezden geliyorsunuz. Ciddi bir rahatsızlığınız var. Biz bunları yaparken insanlarla birlikte yapıyoruz. Ayrım yapıyorsunuz söylemlerinizin boş ve yersiz olduğunu size oy verenler de biliyor. Kızılpınar’da 2016 yılı temmuz ayından itibaren hummalı bir çalışma var. 2018’de Kızılpınar’daki tüm yollar yapılmış olacak. Çalışmalar tamamlanınca Kızılpınar rahatlayacak. Buradan size malzeme çıkmaz. Ayrımcı siyaset anlayışının Çerkezköy’e de, Tekirdağ’a da, Türkiye’ye de faydası yok. Biz göreve geldiğimizde parti rozetimizi çıkardık. Tüm Çerkezköy’e hizmet edeceğiz dedik” ifadelerini kullandı.

 

BU İŞİN SAHİBİ KAYMAKAM ABBAN’DIR

 

Eğitim konusunda çalışmalarda en önemli faktörün Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban olduğunu söyleyen Akay “Bu zamana kadar kapımızı çalıp bize okul için yer açın diyen olmamıştı. Milli eğitim müdürümüz eğitim konusunda çok gayretli. Milletvekilimiz Ayşe Doğan’ın da milli eğitim programına alınması noktasında katkıları oldu. Belediye olarak okul yerlerini teslim ediyoruz. Belediye bu organizasyonun içerisinde. Yatırımları takip etme noktasında Milletvekilimiz Ayşe Doğan’ın katkıları var. Ama bu işin sahibi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’dır. Bu birliktelik Çerkezköy’e fayda sağlıyor” dedi.

 

SANAL GÜNDEMLE KAFA KARIŞTIRMA ÇABASI

 

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, aynı zamanda CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin termik santralle ilgili bazı ifadelerinin yer aldığı görüntülerle ilgili de konuşan Akay “Yapılan bir röportajın sunulması nasıl bir gazetecilik başarısı oluyor. Röportajın tamamını yayınlarsınız, vatandaş değerlendirmesini yapar. AK Parti’nin toplantısında tüm konuşmacıların görüntüsünü vermişsiniz. Funda Serfiçe’nin konuşmasının da tamamını verin. Montajla kesip kesip yayınlanmasının sebebini merak ediyorum. Funda Serfiçe’nin meclis üyeliğinden istifasını istemişler. O’nun istifasını istemek kimsenin işi değil. O, bu göreve birinin ataması ile gelmedi. 30 Mart 2014’te seçilmiş bir meclis üyesi. Ona kimse istifa et diyemez. Kent Konseyi’nde de genel kurul var. Orada seçim yapılıyor. İstifa etsin etmesin diye sanal gündemle kafa karıştırma çabası var. Bunları bırakıp esasa geleceğiz” dedi.

 

300 BİN NÜFUSU ETKİLEYECEK

 

Çerkezköy ve Kapaklı’ya 2 bin metre mesafeye yapılması planlanan termik santral ile ilgili bazı sorular yönelten Akay “Hedef gerçekten yerli kömür kullanmaksa ÇED raporuna ‘İthal kömür kesinlikle kullanılmayacak’ ibaresi koyacak mısınız? 5 yıldızlı tesis de yapsanız bu tesis eskidiğinde ne olacak? Yatağan, Afşin olacak. Burada planlanan kül döküm sahası 150 hektar. 1500 bin metrekare yani 400 futbol sahası büyüklüğünde bir alan kül döküm sahası olacak. Bunun dışında 200 bin metrekare yani 50 futbol sahası büyüklüğündeki bir alana kömür stoklayacaksınız.  Çerkezköy’e bir futbol sahası yapmayı beceremeyenler 500 futbol sahası büyüklüğündeki alanda kül ve kömür stoklayacaklar. Yatağan Termik Santrali’nde kül ve kömür Yatağan’ın etrafını mahvetmiş. Burada 300 bin nüfusu etkisi altına alacak” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYANLAR NE YAPACAK?

 

Termik santralde hangi suyun kullanılacağını da soran Belediye Başkanı Vahap Akay “Bu santral Çerkezköy’ün büyümesine de engel olacak. Termik Santral olan Çerkezköy’de yaşamak ister misiniz? Ankara’dan yapın demesi çok kolay. Çerkezköy’de yaşayanlar ne yapacak?” dedi. Akay, “Kömürder diye bir dernek çıkmış, Büyükşehir Belediyesi’nin kiraya verdiği billboardlara verdiği ilanlarla kamuoyu oluşturmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

 

MİLLETE RAĞMEN YAPMAYA UĞRAŞMAYIN

 

Daha önce Silivri ve Çerkezköy sınırında yapılması planlanan termik santral için Silivri’de iktidar partisi milletvekilleri ile birlikte tüm partilerin hep bir ağızdan ‘termik santral’e karşı çıktığını ifade eden Akay “Burada ilçe başkanı termik santrali savunma çabasına girdi. Ocak ayında ‘termik santral yapılsın mı, yapılmasın mı’ diye 2 bin 200 kişiye sorduk. Bunların yüzde 77.3’ü yapılmasın, yüzde 22.7’si yapılsın dedi. Aynı anketi Kasım ayında yeniden yaptırdık. Yüzde 86.2’si yapılmasın, yüzde 13.8’i yapılsın dedi. Bu termik santral Çerkezköy ve Kapaklı’nın meselesi. Bu bir siyasi mesele değil. Kısır tartışmalarla, anlamsız boyuta taşıma çabaları ile zemin hazırlanmaya çalışılıyor. Çerkezköy’de 10 kişiden 9’u termik santral istemiyor. Millete rağmen bunu yapmaya uğraşmamalısınız” dedi.

 

BUGÜN DE İSTEMİYORUM, YARIN DA İSTEMEYECEĞİM

 

Köprüye, havaalanına, otobana karşı olmadığını, bunların Türkiye’nin ufku olduğunu söyleyen Akay “Ama termik santral istemiyorum. Yarın belediye başkanı olmam yine istemeyeceğim. Bu alanın Çerkezköy’e kuş uçuşu mesafesi 2 kilometre.  En büyük zararı biz göreceğiz. Biz Çerkezköy olarak yaklaşık 14 aydır bunları konuşuyoruz. Ama Kapaklı’nın gündemine 45-50 gün önce girdi. Bu tepkimizi hep birlikte yüksek sesle paylaşmalıyız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10