Kuyumculardan tek fiyat uygulaması

Çerkezköy'de fiyat kargaşasını önlemek isteyen kuyumcular birlik oluşturdu. İlçedeki kuyumcuların günlük fiyatları işyerlerindeki televizyon ekranına yansıttıklarını kaydeden Çerkezkö

Çerkezköy 14.12.2017 21:15:00 0
Kuyumculardan tek fiyat uygulaması

FİYAT KARGAŞASI SON BULDU

 

Çerkezköy’lü kuyumcular Türkiye’nin çeşitli illerinde uygulanan ortak fiyat politikası uygulama hususunda fikir birliğine vardı. Çerkezköy’de faaliyet gösteren 13 kuyumcunun dernek çatısı altında aldığı karar neticesinde fiyat birliği uygulamasını hayata geçirdiğini kaydeden Çerkezköy Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Narçın, bu uygulamayla birlikte kuyumcular arasında yaşanan fiyat kargaşasının da son bulduğunu kaydetti.

 

“HEM BİZİ HEMDE VATANDAŞI RAHATLATTI”

 

Narçın “ Kuyumcular arasında ki birlikteliği tekrar sağlayarak İstanbul Kuyumcular Derneğinin İstanbul genelinde uyguladığı tek fiyat uygulamasını ilçemizde de uygulamaya başladık.  Çerkezköy’de faaliyet gösteren kuyumcular olarak fiyat birliği uygulamasını   birkaç yıl aradan sonra yeniden başlattık.  Şuan fiyatlar bütün kuyumcularda aynı. Tüm kuyumculara kurduğumuz sistemde altın fiyatları ekrana yansıtılıyor ve satışlarda bu fiyatlar uygulanıyor. Bu yeni uygulama  sistemi bizleri rahatlattığı gibi  vatandaşlarımız içinde iyi oldu. Bundan sonra altın alacaklar kuyumcu kuyumcu dolaşmak zorunda kalmayacak. Tek fiyat uygulamasının hem bizler hem de vatandaşlar için faydalı olduğuna inanıyoruz.Fiyatları da İstanbul’daki fiyatları da uyarlayarak yapıyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOK MEMNUNUZ”

 

Narçın, Kapaklı ve Saray’da faaliyet gösteren kuyumcuları da Çerkezköy Kuyumcular Derneği çatısı altında birleşmeye davet etti. Sıla kuyumculuk müdür yardımcısı Bilal Kingi ve Turkuaz Kuyumculuk Satış temsilcisi Uğur Akça’da “ İlçemizde kuyumcuların tek fiyat uygulaması yıllar önce vardı ve sonradan ortadan kalktı. Tüm kuyumcu esnafı dernek çatısı altında tekrar toplanmasıyla bu uygulama hem bizler hemde vatandaş için iyi oldu. Kuyumcular olarak bu uygulamadan son derece memnunuz” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10