Yazar Ural öğrencileri uyardı

Çerkezköy Gülerçin Koleji'nin kitap ve söyleyişi günleri etkinliği aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Çerkezköy 15.12.2017 21:37:00 0
Yazar Ural öğrencileri uyardı

SÖYLEYİŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Dün saat 09.30-12,00 saatleri arasında gerçekleşen kitap ve söyleyişi etkinliğine katılan dünyaca ünlü çocuk kitapları yazarlarından Yalvaç Ural Yalvaç Gülerçin Koleji konferans Salonu’nda okulun ‘Kitap ve Söyleşi’ etkinliği kapsamında öğrencilere çocukların son yıllarda oynadıkları yabancı bilgisayar oyunlarında tarihi,milli değerlerin yok olması isteğine dikkat çekti. Gülerçin Koleji Kitap ve Söylesi etkinliğinde Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü,okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

İNTERNET OYUNLARI ZARARLI

 

Yazar Yalvaç Ural “İnternetten ücretsiz indirdiğiniz oyunlar sizlere bir oyun gibi gözüküyor ancak bu oyunlar yabancıların ulusumuz çocuklarını kendi özvarlıklarını yok etmeleri için hazırlanmış oyunlardır. Mesela oynadığınız oyunlarda asker oluyorsunuz ama Türk askeri karşınıza çıktığında  ne yapıyorsunuz öldürüyorsunuz. Oyunlarda kılıktan kılığa giriyorsunuz. İngiliz,Fransız yada başka bir ülkenin askeri oluyorsunuz.Bu oyunlar sizleri başka yönlere çekmek ve şiddete yöneltmekten başka bir işe yaramıyor.Bu nedenle kesinlikle bu tür oyunları bilgisayarınıza ne indirin nede oynayın.Çünkü sizin yaşlarınızda ki çocuklar günümüzde  hiperaktif oluyor ve işte yabancılarda sizlerin bu zaafından yararlanarak hep sizlere hem de milletimize bu yollardan da zarar vermeye çalışıyorlar” dedi.

 

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Ural“ Bu tür oyunları anlamadan dinlemeden oynadığınızı ve bu konuda bilgi sahibi olmadığınız için oynuyorsunuz  bu nedenle sizleri bu zararlı oyunları oynamamız için önemle uyarıyor ve oynamamanızı söylüyorum. Bu yabancı oyunlar bizim tarihi, milli değerlerimizi yok etmeye yönelik olduğu gibi sosyal yaşamımızı da etkilemek için hazırlanan oyunlardır. Tekrar söylüyorum bu yabancı bilgisayar oyunlarına itibar etmeyin ilgi göstermeyin” dedi . Yazar Yalvaç Ural, konu ile ilgili daha bir çok açıklamalar ve bilgilendirmeler yaparak çocukların bu yabancı bilgisayar oyunlarından uzak durmalarını belirtti ve öğrencilerin kendilerine yararlı kitapları okumalarını söyledi. Gazeteci yazar Yalvaç Ural söyleşinin ardından kitaplarını öğrencilere imzaladı.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10