Bin 900 adet toro sediri dikimi yapıldı

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm mahallelerinde sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında elektrik kesintilerine neden olan tellerin arasına karışan a?

Ergene 18.12.2017 23:19:00 0
Bin 900 adet toro sediri dikimi yapıldı

ERGENE SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ TÜM AĞAÇLARIN BUDAMA VE BAKIM ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Çalışmalar hakkında ekipler tarafından yapılan açıklamaya göre; ‘’Vatandaşlardan gelen şikayetlerin değerlendirilerek ağaç budama çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyoruz. Elektrik hatlarının ağaç dallarından kaynaklanarak oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Ağaç budama çalışmalarını enerji nakil hatlarına zarar vermeyecek şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirirken sağlıklı ve temiz çevre oluşumuna katkı sağlıyoruz. Hazırlanan program dahilinde Ergene sınırları içerisindeki tüm ağaçların budama ve bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

 

ESENLER MAHALLESİ’NDE DİKİLDİ

 

Öte yandan bu çalışmalar kapsamında Ergene Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile Esenler Mahallesinde gerçekleştirilen ağaç dikiminde 1.900 adet toros sedirininin dikiminin yapıldığı belirtildi.

 

‘’DİKECEĞİMİZ FİDANLAR BÜYÜDÜĞÜNDE YEŞİL ERGENEYİ YARATMIŞ OLACAĞIZ’’

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanlığı  ‘ Ergene Belediyesi olarak ilçemizin yeşillenmesi için her mahallemize her yıl ağaçlar dikiyoruz. Özellikle Ergene ilçesinin sanayi şehri olmasından dolayı temiz havaya dolayısıyla ağaca çok ihtiyacımız var.  Dikeceğimiz fidanlar büyüdüğünde yeşil Ergeneyi yaratmış olacağız.  Gelecekte bu fidanlar yeşerdikçe gençlerimiz, buralarda daha güzel vakitler geçirecekler. Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızın  fidan dikme çalışmalarına katkı sağlamalarını bekliyoruz’ bilgisi kaydedildi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10