Belediye personeline iletişim semineri

Kapaklı Belediyesi tarafından  belediye çalışanlarının kurumsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil tarafından "İ

Kapaklı 18.12.2017 23:24:00 0
Belediye personeline iletişim semineri

BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

 

Kapaklı belediye personeline İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Kapaklı Belediyesi Meclis toplantı salonu’nda gerçekleşen seminerde Karahalil bilgi ve tecrübelerini paylaşarak: “İnsana bir şey yaptırmak çok zor, yaptırmak için birincisi zor kullanma ikincisi para ile satın alma, üçüncüsü, inandırma. Tabi ki bizim tercihimiz inandırmaktan yanadır. Ne söylediğimiz değil, nasıl söyleyeceğimiz çok önemli. Üslup çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

‘’İNSANIN KENDİSİNİ SEVMESİ ÇOK ÖNEMLİ’’

 

Sağlıklı ruh halinden de söz ederek insanın kendisini sevmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, Karahalil, insanların iletişim dilleri olarak beden dilini ön plana çıkarması gerektiğini belirtti. Etkili bir iletişim için, sözcükler kadar sözcük dışı unsurların önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil; “Sözcükler dışında, yüz ifadeleri, vücut duruşu, kıyafetler, el ve kol duruşu, oturma biçimi, hitap şekli etkili iletişimde ve halkla ilişkilerde büyük önem arz eder” dedi. İletişimde beden dili ve ses tonun önemine de vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, sözün yüzde 7, ses tonunun yüzde 38, beden dilinin yüzde 55 etkili olduğu bilgisini verdi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Yerel yönetimlerin vatandaşlar ile köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek, insanlarla etkili iletişimin etkili konuşma ve üsluba dayandığını belirten Karahalil, Özellikle belediye gibi kurumsal kimliği olan çalışma alanlarında, vatandaşla doğru iletişim kurmanın, kuruma getireceği faydalardan söz etti. Seminerinin ardından Yrd.Doç.Dr. Gülgün Karahalil’e, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından hediye takdim edildi.

 

‘’EĞİTİMLERİMNİZ DEVAM EDECEK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi personellerinin belediyenin vizyonuna yakışır olmasının büyük önem taşıdığını belirterek eğitim seminerlerinin tüm personeller için devam edeceğini söyledi. Hizmet üreten bir kurum olduklarını ifade eden Başkan Mandalı , Kapaklı'ya 7 gün 24 saat hizmet ettiklerini, vatandaşlardan kendilerine gelen tüm taleplere karşı sorun değil, çözüm ürettiklerini aktararak, bu yönde Kapaklı Belediyesinin hizmetlerine gece gündüz demeden devam edeceğini ifade etti.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10