BAL'da ilk devreyi Altınova Belediyespor lider bitirdi

Bölgesel Amatör Ligde ilk devre oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Evinde Yeni Çanspor'u tek golle geçen Altınova Belediyespor 30 puanla ilk devreyi lider tamamladı.

20.12.2017 20:16:00 0
BAL

Son üç haftada üç mağlubiyet alan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ilk devreyi 22 puanla üçüncü sırada tamamlarken, Sultangazispor ise 25 puanla ikinci sırada yer aldı.

 

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ MAĞLUBİYET

 

Oynadığı iki karşılaşmayı kaybederek zirveden uzaklaşan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ilk devrenin son karşılaşmasında deplasmanda Çekmeyök Belediye Alemdağspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştıran temsilcimiz 21’inci dakikada İlyas’ın kafa golüyle karşılaşmada öne geçti. Önde olmanın avantajını iyi kullanan Çerkezköyspor bu dakikalarda önde pres yaparak rakibine zor anlar yaşattı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataktan başka gol çıkmadı ve ilk devre temsilcimizin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatan ev sahibi ekip Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ikinci devre sağlı sollu ataklarla temsilcimiz kalesinde gol aradı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor karşılaşmanın 53’üncü dakikasında kaydettiği golle skoru eşitledi. Skorun eşitlenmesiyle birlikte heyecanda arttı.Sağlı sollu ataklarını sürdüren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor karşılaşmanın 85’inci dakikasında ceza sahası dışından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Maçta öne geçmesine rağmen üst üste gelen iki golle mağlup duruma düşen 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda oyun disiplinden koptu. Uzatmalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Üst üste üçüncü maçını da kaybeden 1911 Çerkezköyspor şampiyonluk yolunda kan kaybederken, ligin ilk devresini de moralsiz kapatmış oldu.

 

LİDER TEK GOLLE KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta şampiyonluğun en güçlü adayı konumundaki Altınova Belediyespor, ilk yarıyı çok rahat bir şekilde lider tamamladı. Sarı-Yeşilliler, taraftarı önünde Çanakkale temsilcisi Yeni Çanspor’u da tek golle devirmesini bildi. 2018 yılında zirvede giren Altınova, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumu’nda oynanan maçın ilk yarısında Altınova, rakip kalede etkili olsa da rakibi açmakta zorlandı. Savunmada tedbiri elden bırakmayan Yeni Çanspor, iyi bir direnç gösterdi. Nefesleri kesen ilk yarıda gol sesi çıkmadı ve devre arasına golsüz eşitlikle gidildi. 0-0 biten ilk yarının ardından ikinci devrede de etkili bir oyun ortaya koyan Altınova Belediyespor’da son haftaların formda ismi golcü Emin Akyıldız, yine sahneye çıktı. Yeni Çan’ın maçtaki tek etkili olduğu pozisyon, 68. dakikadaydı. Oyuna sonradan dahil olan Mehmet Aksel Karadağ’ın soldan sert vuruşu üst direkten geri döndü.  Sağdan Eren Çek’in nefis ortasına arka direkte kafayla dokunan Emin Akyıldız, Yalova temsilcisini 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Altınova Belediyespor, skor üstünlüğünü korudu ve 90 dakika sonunda sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Altınova, ligin ilkyarısını 30 puanla liderlik koltuğunda tamamladı. Altınova Belediyespor’un en yakın takipçisi Sultangazispor ile arasında 5 puanlık fark bulunuyor. Altınova, ikinci yarının ilk haftasında evinde Edirnespor ile 2018 yılı Ocak ayında karşı karşıya gelecek.

 

TRAKYA DERBİSİNDE GÜLEN ÇORLUSPOR

 

Bölgesel Amatör Ligi 12.grupta ilk devrenin son hafta karşılaşmasında Çorlu’da karşı karşıya gelen iki Trakya takımının maçında gülen Çorluspor 1947 oldu. İlk devre taraftarların gol izleyemediği karşılaşmada Çorluspor 1947 ikinci devrenin hemen başında penaltı kazandı. Topun başına geçen Yusuf penaltıyı değerlendiremezken, Çorluspor 1947 bu sezon kullandığı beşinci penaltının dördüncünü değerlendirememiş oldu. Rakip kalede baskısını artıran Çorluspor 1947 karşılaşmanın 69’uncu dakikasında arzuladığı gole kavuştu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Serkan düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Çorluspor 1947’yi öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında atak üstüne atak futbol sergileyen ev sahibi ekip Serkan ile sonuca giderek skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çorluspor 1947 oynadığı son üç maçı kazanarak ligin ilk devresini moralli bir şekilde tamamlarken, Lüleburgazspor ise bu mağlubiyet ile beş puanda kaldı.

 

EDİRNESPOR ÜÇ PUANLA TAMAMLADI

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Çıksalınspor evinde Edirnespor’a 2-0 mağlup olarak bu sezon 6. yenilgisi aldı. Beyoğlu Stadında yağmur altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Eray Can Akkaya’nın 21. dakikada attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 38. dakikada Çıksalınspor’da Fatih Bektaş’in sol çaprazdan ceza alanı içine girer girmez vurduğu şutta kaleci Emir Korubeyi zor pozisyonda topu kornere çeldi. İlk yarıda başka pozisyon olmayınca devre 0-0 eşitlik ile sona erdi. İkinci yarının 67. dakikasında gelişen Edirnespor atağında Ismael Kone soldan ceza sahasına gönderdiği pasta Yunus Namdar boşta kalan topu kontrol etti ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Çıksalınspor golü yedikten sonra etkili ataklarda pozisyonlar buldu ancak bu ataklarda son vuruşlarda bir türlü çerçeveyi bulamayınca beraberlik golü bir türlü gelmedi. 90+3. dakikada sağ kanatta Metin Çalışkan’nın Çıksalınspor savunması arkasına gönderdiği pasta Uğur Kapısız kaleci Burak Sert’ti çalımlayarak plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve Edirnespor bu gole 2-0 öne geçirdi. 90+5. dakikada ikinci golün asistini yapan Metin Çalışkan’nın ceza sahası dışından şutunda top direkten döndü. Müsabakada başka gol olmayınca Edirnespor İstanbul deplasmanından 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Çıksalınspor ilk yarıyı 14, Edirnespor ise 19 puanla tamamladı.

 

BİGASPOR UZATMALARDA GÜLDÜ

 

Bölgesel Amatör Ligi karşılaşmasında Bigaspor ilk yarının son maçında Yalova Kadıköy spor u 90.dakikada Metin in attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısında her iki takımda mücadele ve fizik gücünü kullandı yağmur zemini etkilediği için futbolcular zor anlar yaşadılar. Karşılaşmanın ilk devresinde gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Bigaspor üstün bir oyun sergiledi. 60.dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Metin kullandı ve topu kaleciye teslim etti. Bigaspor maçı kazanmak için oyun içinde varyasyonlarını çoğaltırken rakip Yalova Kadıköyspor bir puan çıkarmak için çaba gösterdi. Maçın son anlarında baskısını iyice arttıran Bigaspor 90.dakikada beklediği gole kavuştu. Bu dakikada Bigaspor un sağ kanattan geliştirdiği ayakta Kubilay ortayı yaptı ceza sahasında Metin in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Bigaspor 1 0 öne geçti.Hakem 5 dakika uzatma gösterdi ancak skor değişmedi ve Bigaspor maçı 1 0 kazandı.Metin hem kaçırdığı penaltı hemde attığı maçın tek gölü ile maçın kaderini belirledi.

 

MAÇI YAĞMUR VURDU

 

Bölgesel Amatör Ligde haftanın önemli karşılaşmalarında Uzunköprüspor ile Gaziosmanpaşaspor arasında oynanan karşılaşmayı yağmur vurdu. Pazar günü Uzunköprü’de oynanan karşılaşma aşırı yağan yağmurdan dolayı ertelendi. 54’üncü dakikada ertelenen karşılaşma ise ileriki bir tarihte oynanacak. Karşılaşma ise Uzunköprüspor’un 53’üncü dakikada Atakan Serin’in kaydettiği golle 1-0 devam ederken tatil edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10