Lokanta,fırın ve pastanelere zabıta denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta ve Sağlık işleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane ve lokantalarda denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Kapaklı 21.12.2017 21:59:00 0
Lokanta,fırın ve pastanelere zabıta denetimi

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

 

Fırın, pastane ve lokantaların imalathanelerinin de ayrıntılı olarak kontrol edildiği denetimlerde, hijyen kuralları, olması gereken evrakların tam olup olmadığı ve işyerlerinin standartlara uygun olup olmadığı denetleniyor. İşyeri sahipleri ve çalışanlarının da bilgilendirildiği denetimlerde, bazı işyerlerine eksiklerini gidermesi için tebligat yapıldığı; daha önce yapılan tebligatlara rağmen eksiklerini gidermeyen bazı işyerlerine de cezai işlem uygulandı.

 

“EN KALİTELİ HİZMET VERİLMELİDİR”

 

Halk sağlığının öneminden bahseden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Halk sağlığını korumak ve işyerlerinin daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Zabıta denetim ekiplerimiz Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız denetimlerde eksikleri tespit edilen işyerlerine tebligat vermek suretiyle gerekli uyarılar yapıldı. Daha önce uyarılan ancak eksiklerini gidermeyen işyerlerine de cezai işlem uygulandı. Şu ana kadar yapılan denetimlerde, işyerlerinin çoğunlukla kurallara uyduğu tespit edildi. Denetlenen işyeri sahipleri ve çalışanlar da denetimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için denetim ekibimize yardımcı oluyorlar. Ben onlara da duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Amaç, halkımıza en sağlıklı ve en kaliteli hizmetin verilebilmesidir. Esnaflarımızın da bunun bilincinde olması bizleri mutlu ediyor. “ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10