Çerkezköy ve Kapaklı TEMA Gönüllüleri buluştu

TEMA Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan  ve TEMA Kapaklı Sorumlusu Ali Ülger'in ev sahipliğinde  iki ilçe TEMA gönüllüleri Kafega Fırın Cafe Restauran'ta önceki akşam bir araya geld

Çerkezköy 21.12.2017 22:03:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı TEMA Gönüllüleri buluştu

Yapılan toplantıda TEMA Vakfı’nın bölgede gerçekleştirdiği genel faaliyetlerden gönüllülük çalışmalarının başarılı şekilde gerçekleştiği ve bu çalışmalara ivme kazandıran tüm TEMA gönüllülerine teşekkür edildi.

 

VAKFIMIZIN KURUCULARININ AÇTIĞI YOLDAN YÜRÜYORUZ

 

TEMA Vakfı Çerkezköy Sorumlusu Nilüfer Ceylan toplantıya katılan tüm TEMA gönüllülerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ceylan, “TEMA Vakfı 25 yıl önce Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından erezyonla mücadele etmek ve doğal varlıkları korumak   amacıyla kuruldu. Bugün bizler yaptığımız işlerle kurucularımızın açtığı yoldan ilerliyoruz ve bunu gelecek  nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi doğal varlıkları koruyan nesiller yetiştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda MEB ve TEMA Vakfı iş birliğiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılında Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde 34 sınıf ve toplam 794 öğrenciye ulaşarak gönüllü öğretmenler sayesinde bu programları uyguluyoruz. Kızılpınar Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Tepe İlkokulu, Modern Fen Bilimleri Ortaokulu, Gülerçin Koleji,Çerkezköy-Kapaklı Anaokulu,Kapaklı Gazi  İlkokulu,İbni Sina İlkokulu, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu,TEMA Vakfı Doğa Eğitim programlarına katılan  okullarımız arasında yer alıyor. Programların öğretmen rehberlerini, posterlerini ve gözlem kutularını öğretmenlerimize teslim ettik. Herkesi TEMA Vakfı’nın gönüllülük çalışmalarına katılmaya, çocuklarımızın doğa ille olan bağlarını güçlendirmeye,temel yaşam kaynaklarımız olan toprağımıza,suyumuza,havamıza sahip çıkmak için  bilinçlenmeye davet ediyoruz.Bunun için TEMA Vakfı’nı desteklemeye ve gönüllü olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

AĞAÇ KARDEŞİLİĞİ’NE ÇAĞRI YAPTI

 

TEMA Vakfı Çerkezköy Sorumlusu Nilüfer Ceylan konuşmasının ardından TEMA Vakfı Kapaklı Sorumlusu Ali Ülger konuştu. Ülger de TEMA’nın ağaç kardeşliğine çağrıda bulundu. Ülger, TEMA Vakfı’nın çocuklara yönelik doğa eğitimi ve ağaçlandırma projesi olan ağaç kardeşliği Projesi’nden söz ederek, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizdeki okulların üçüncü sınıflarından  bu projeye dahil olmak isteyen gönüllü öğretmenlerin 29 Aralık cuma  günü akşamına kadar  bize başvurmalarını  iletmesi gerekiyor. Ağaç Kardeşliği Projesi çocuklarımızın tohumdan başlayıp fidana giden bu muhteşem öyküye  birebir tanıklık ettiği ve sonra da fidanları toprakla buluşturdukları çok değerli bir proje” dedi. Ali Ülger’in ardından tekrar konuşan Nilüfer Ceylan,  bu konuda şunları dile getirdi, “Ağaç kardeşliği Projesi’ne destek sağlamak amacıyla 12 Kasım’da gerçekleştirilen  İstanbul maratonuna Nilüfer Ceylan, Aytül Çelik,Fadime deniz,Raziye Gürsoy,Ortaç Gürsoy,Onur Gürsoy,Ömür Çelik,Serkan Memiş, Kazım Deniz’den oluşan takımla katıldık.Yardımseverlik koşusunda iyilik peşine koşarak yaklaşık 80 çocuğun Ağaç Kardeşi olmasını sağladık” dedi.                                                                      

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİLER

 

Ceylan’ın ardından ağaç kardeşliğine destek veren TEMA gönüllüleri öğrencilerin bu kampanyaya harçlıklarından keserek destek verdiklerini  belirttiler. Atatürk ilkokulu4/D sınıfı öğrencileri adına konuşan Öğretmen Sevnur Aksoy’a Tepe İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri  adına öğretmen Remzi  Yakut ve TEMA Vakfı çalışanlarına kapılarını açarak destek veren Kafega Fırın Restaurant  Cafe Sahibi Kahraman Çelik’e teşekkür belgesi verildi.

 

Haber / Seyit SÜREN                                                                                                                                              


0282 726 91 91
0282 747 65 10