'Anne Dostu Hastane' olmak için hazırız"

Sağlık Bakanlığı tarafından anne adayları normal doğuma teşvik etmek ve hastanelerin güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'Anne Dostu Hastane' p

Çerkezköy 22.12.2017 20:28:00 0

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhakemi Op. Dr. Ömer Kays Ünal  “Çerkezköy Devlet Hastanesi anne dostu hastane çalışmalarını sonlandırmış, unvan alma aşamasına gelmiştir” dedi.

 

“VİDEO İLE VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYORUZ”

 

Hastanenin internet sitesine yükledikleri video ile proje hakkında vatandaşları bilgilendiklerini kaydeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhakemi Op. Dr. Ömer Kays Ünal “ Hastanemiz bünyesinde gebelik öncesi, gebelik sonrası, doğum ve doğum sonrası süreçlerde hastalarımıza en yüksek kalitede hizmeti sunmaktayız. Anne adaylarımızın doğum serüvenini  fiziksel ve duygusal değişimlerini ev ortamında kendilerini güvende hissederek geçirmeleri  için çalışıyoruz. Hastanemizin doğum sürecinde sağladığı hizmetler açısından benimsediği ve uyguladığı felsefe öncelikli olarak anne adaylarının sağlıklı, keyifli ve ömür boyu mutlulukla hatırlayacakları bir deneyim yaşatmaktır. Ayrıca anne adaylarımızın eksiksiz güncel bilgi eğilimi  inanç ve değerlerini saygılı hizmet almak yapılacak işlemler konusunda aydınlatmak ve tedavi etme haklarını kendilerine sağlamaktır. Misyonumuz doğum sürecinin doğum işleminin ve doğum sonrasının iyileştirilmesinin etkin tanı ve tarama yöntemleri ile sağlıklı doğum modelinin uygulanmasını sağlanmaktır. Doğum sürecini hastanemiz olarak üstün kalite standartlarımızı anne dostu hastane unvanı ile taçlandırmak yolunda  hızla ilerlemekteyiz” dedi.

 

“İLK HASTANE OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Acar ise “ Gebelik ve doğum bir hastalık değil bedenin normal bir sürecidir.  Bu süreci anne adaylarına gereksiz müdahalelerden kaçınmak, annenin isteklerinin ön planda olduğu, ve normal doğumun teşvik edildiği bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.  Hastanemize başvuran gebelerimizin rahat ve huzurlu bir gebelik süreci geçirmeleri için gebelik okulunda Grekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra doğum safhasında tek kişilik odalarımızda kendilerini evlerinde güvende hissedebilecekleri bir ortam oluşturularak doğum yapmaları sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığımızın da bu yönde yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda ekibimiz ile birlikte gerekli çalışmaları tamamlayarak anne dostu hastane olmak yönünde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Anne dostu hastane olarak çalışmalarına devam eden hastanemizin bakanlığımızın takdiri ile alacağı anne dostu hastane unvanı ile Trakya’da ilk hastane olmayı hedefliyoruz” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10