Kalyon: Halk bütçesi değil, rant bütçesidir

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Kalyon Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazeteci Şaban Kardeş'e Barboros Caddesi numara 89'daki yeni tesislerine taşınması dol

Çerkezköy 24.12.2017 15:11:00 0
Kalyon: Halk bütçesi değil, rant bütçesidir

“HAYIRLI OLSUN”

 

Yeni yerine taşınan Çerkezköy Haber Gazetesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Kalyon “ Çerkezköy’ün ilk günlük gazetesi olan Çerkezköy Haber’i yeni yerinde ziyaret etmek istedim. Çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş’te ziyaretten ötürü Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Kalyon’a teşekkür etti.

 

“DIŞARIDAN TAHIL VE ET GELİYOR”

 

Ziyarette ülke gündemine değinen Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Kalyon “ Türkiye’nin bu sistem ve yönetimle problemlerin çözümü imkan dışı gözüküyor. Ekonomide bu kadar büyüdük diyorlar. Büyüme gerçek dışıdır. Dar gelirli köşeye sıkışmış zamlar, vergiler geliyor.

 

Dışarıdan ülkemize tahıl ve et geliyor. Bununla birlikte tarım ve hayvancılık da yok oluyor. Biz bu hükümete fabrika yapın diyince devlet fabrika yapmaz diyorlar. İyi ama aynı devlet hayvancılık yapıyor. Romanya’dan, Ukrayna’dan hayvan ithal edip kendi besicilerinin karşısına rakip çıkıyor.  Devlet fabrika yapmaz diyenler inşaata gelince Türkiye’nin en büyük müteahhidi oluyor” diye konuştu.

 

“SEÇİM BÜTÇESİDİR”

 

Açıklanan 2018 bütçesinin halk değil rant bütçesi olduğunu söyleyen Kalyon “ Bu bütçe üretim bütçesi değil, bu bütçe tüketim bütçesidir. Bu bütçe geçim bütçesi değil, seçim bütçesidir. Denk bütçe yapılmadan faiz lobisinin engellenemeyeceğini söylüyor. Havuz sisteminin kurulması gerekiyor. Üretim ve ihracat başlamadan ekonomiyi düzeltemezsiniz” açıklamasında bulundu.

 

“BU İKTİDAR’IN PİLİ BİTMİŞTİR”

 

2018 bütçesinin 762.8 milyar lira açıklandığını kaydeden Kalyon “  Gelirler 698.8 milyar TL olduğuna göre 66 milyar lira bütçe açığı var. 2018’de faiz lobisine ödenecek miktar 71.7 milyar liradır. Ulaştırmaya 25 milyar,  eğitime 14 milyar tarıma 10 milyar, , sağlığa 8,5 milyar olmak üzere 57.5 milyar TL ayrılmıştır. Dört bakanlığa ayrılan para 71.7 faizden az gözüküyor. Bu bütçede emekli, asgari ücretli, memur, işçi, emekli, esnaf sanatkar, çiftçi, üretici yoktur. Her yıl olduğu gibi rantiyeciye mutlu azınlığa faiz lobisi ve bankalar kazanacaktır. Piyango ne kadar haramsa bir milletin umudu piyango kuyruklarına mahkum etmek daha büyük haramdır. Faiz ne kadar haramsa bu milletin kaynaklarını faiz yoluyla bir avuç hortumcuya akıtmak ondan çok büyük haramdır. Avrupa’yı baştan beri bir medeniyet projesi gören İsrail ve ABD’yi stratejik ortak olarak gören bu iktidarın pili bitmiştir.  

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10