"Çerkezköy'ü kadınlar güzelleştirecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 2.Olağan kongresi Cumartesi günü saat 14.00-17 .00 saatleri arasında İlçe Teşkilatında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 24.12.2017 15:16:00 0

Seçimlere mevcut başkan Ebru Alaca’nın tek listesi ile gidilirken, seçimin ardından konuşan Alaca” Yeni yönetimle çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız. Bizlere tekrar verilen görevi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

 

DİVAN OLUŞTURULDU

 

Kongreye CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı İsmail Başta, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca kadın kolları üyeleri katıldı. Kongrede divan başkanlığına Hatice Karpuz getirilirken, katip üyeliklerinde ise Türkan Şans ve Asuman Cömert yer aldı. Divanın oluşumundan sonra kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Tülay  Şener faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporu okunduktan sonra söz alan olmadı ve oylamaya sunuldu faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

 

“CHP’NİN BİR NEFERİ OLMAKTAN ONUR VE ŞEREF DUYUYORUM”

 

Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca “ Öncelikle Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim ikinci büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Kadınlar, yani bizler partimizin çatısı altında birlik olup toplandığımızda inanıyorum ki üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Tehlikenin farkında olan bizleriz. Özel yaşama müdahale edildiğinde, bundan en büyük zararı gören yine bizleriz. Çünkü bizler eşsiz, evladız ve anneyiz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimizin biz kadınlara vermiş olduğu hakları sonuna kadar kullanıp, zorlu seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde yerelde güçlenmeye devam edeceğiz. Çünkü geneldeki başarı yerelde güçlü olmaktan geçer. Biz,Ocak ayında referandum çalışmalarına başladığımızda dışarıdan aldığımız hiçbir kötü tepkiye ,baskıya ve hatta saldırılara boyun eğmedik,çocuklarımızın ev geleceğimizin kararmaması için dimdik ayakta durduk.’Hayır’ çıkmaz denilen yerde yani Çerkezköy’de biz ‘Hayır’ı’ çıkardık.”dedi.

 

“HEDEFİMİZ 2019’DA YEREL VE GENEL SEÇİMLERDE DE BAŞARILI OLMAK”

 

Alaca “ Hedefimiz 2019’daki yerel seçimlerde ve sonrasında da milletvekili genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu anlamlı başarıyı devam ettireceğiz. Çerkezköy’ü biz kadınlar güzelleştireceğiz. Bizlerin çalışmalarında her aşamasında yanımızda olan ve bize destek veren ilçe başkanımız Engin Camcı’ya ve ilçe yönetimine,mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan gençlik kolları başkanımız Uğurcan Avcılar’a ve yönetimine,siz çok değerli yol arkadaşlarıma  ve ayrıca her zaman yanımızda olan,bize yalnız olmadığımızı hissettiren,Çerkezköy’de olmaz denilen şeyleri olur hale getiren,umudumuzu canlı tutan birlikte yürümekten onur duyduğumuz Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve eşi Güliz Akay’a,bizleri bu günde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Kongremizin de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“KADINLARIMIZLA GURUR DUYOYORUZ”

 

Kongrede kısa bir konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ Öncelikle Kadın Kolları seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. Yıllar önce kurtuluş savaşımızda kadınlarımız nasıl omuzlarında mermi taşıdıysa, bugünde Atatürk’ün izinde olduğunu söylemelerinden onur duyuyoruz. Kadınlarımız her alanda olduğu gibi siyasette de baş tacımızdır” diye konuştu.

 

GÜVEN TAZELEDİ

 

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Mevcut başkan Ebru Alaca’nın tek listesi ile gidilen seçimlerde 228 üye sandık başına gitti. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimde 227 oy alan mevcut Başkan Ebru Alaca güven tazeledi. Alaca Başkanlığındaki yeni yönetimde  Revasiye Altıntaş, Güleser Bakar, Hülya Girgin, Sevdiye Güç,  Gülden Nosel, Asuman Sayar, Tülay Şener, Dilek Tezgel olurken, il delegeleri ise Güliz Akay, Çiğdem Akıncı, Ebru Alaca,Revasiye Altıntaş, Hatice Öznur Altun yaprak, Güleser Bakar, Sibel Baloğlu, Asuman Comart, Seda Yağmur Çaylak, Dilek Kırang, Ayfer Dönmez, Erol Rabet, Hülya Girgin, Sevdiye Güç, Fikriye Gülten, Hadiye Güre, Sebahat Karakaş, Gülden Nosel,  Nurten Özdaş, Ayşe Özlemiş, Auman Sayar, Funda Serfiçe, Türkan Şan, Tülay Şener, Yavuzcan Suber, Çiğdem Yılmaz oldu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10