Çanakkale'den derece ile döndüler

22-24 Aralık tarihlerinde Çanakkale Eceabat ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Profesyonel Kick Boks Şampiyonasına katılan Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sporcuları turnuvadan derecelerle döndü.

Çerkezköy 25.12.2017 20:54:00 0
Çanakkale

Şampiyonaya yaklaşık 100 sporcu katıldığını belirten Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel müsabakaların oldukça çetin ve heyecanlı geçtiğini söyledi.

 

30 SİKLETTE YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

 

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan "Türkiye Profesyonel Kick Boks Şampiyonası" Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde gerçekleştirildi. Kick Boks sporcularının profesyonelliğe yükselebilmesi amacıyla düzenlenen ve 81 ilden gelen sporcular tarihi yarımadada toplandı. Eceabat Spor Salonu'nda düzenlenen, 30 sıklette yaklaşık 100 sporcunun katıldığı şampiyonada, sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

 

“BİR İKİNCİLİK VE BİR ÜÇÜNCÜCÜK”

 

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel “ Çanakkale’nin şirin ilçesi Eceabat’ta  düzenlenen Türkiye Profesyonel Kick Boks şampiyonasına Çerkezköy Güzel Spor Kulübü olarak üç sporcu ile katıldık.64.5 kiloda Mertcan Solgül,69 kiloda İbrahim Taşkıran ve 66 kiloda Ufuk Arıcı ilçemizi temsil etti. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen müsabakalarda 66 kiloda mücadele eden sporcumuz Ufuk Arıcı daha ilk müsabakada şansız bir şekilde elendi. Diğer iki sporcumuz kilolarında birincilikleri son anda şansızlıkları nedeniyle kaçırdı ancak yinede kilolarında güçlü rakipleri arasından sıyrılarak derece yapmayı başardılar.Mertcan Solgül 64.5 kiloda Türkiye İkinciliğini kazanırken, İbrahim Taşkıran’da 69 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.Zaten derece yapan bu sporcularımızın kilolarında ilk üç dereceyi elde edeceklerine inanıyordum.Bu iki sporcumuzunda başarılı olması bizleri çok mutlu etti.Gönül isterdiki Ufuk Arıcı sporcumuzun da kilosunda en az bir üçüncülük elde etmiş olması ancak olmadı.Türkiye derecesi yapan Mertcan Solgül ve İbrahim Taşkıran’ın önümüzdeki müsabakalarda daha başarılı olacağına inanıyorum”dedi.

 

“BAŞARIMIZDA EN BÜYÜK PAY OĞUZ HOCAMIZINDIR”

 

Türkiye Profesyonel Kick Boks ikincisi olan Mertcan Solgül ve üçüncü olan İbrahim Taşkıran’da,“Şampiyonaya  hocamız Oğuz Güzel nezaretinde çok iyi hazırlandık.Hedefimiz ilk üçte yer almaktı.Ancak ikimizde kilolarımızda esasen birinciliği hedefliyorduk.Şampiyonaya katılan tüm sporcular derece yapmayı hedeflediğinden müsabakalar oldukça çetin ve heyecanlı geçti.Karşımıza güçlü rakipler çıktı ve onlarla mücadele ettik.Böyle önemli bir şampiyonada  güçlü rakipler arasından sıyrılarak ilk üçte yer almak bizim için büyük bir başarı oldu.Aynı zamanda bu şampiyonada tecrübede kazandık ve bundan böyle diğer şampiyonalarda daha temkinli oyun sergileyeceğiz.Başarılı olmamızda en büyük pay sahibi ise hocamız Oğuz Güzel’dir.Hocamız bizlerin başarılı olması için elinden geleni yapıyor.Böyle bir hocamız olmasından mutluluk duyuyoruz ve hocamızı da çok seviyoruz.”dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10