SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE

Ergene Belediyesi, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına, hayvanseverlerin desteği ile ilçenin muhtelif yerlerine yem ve su bırakma çalışmalarına devam ediyor.

Ergene 27.12.2017 20:15:00 0
SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE

‘’BİRÇOK ALANDA SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLER OLUŞTURDUK ‘’

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanlığı ‘ Sokak hayvanlarımıza yönelik mama kaplarının kurulumlarının başlayarak birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında etkinlikler oluşturduk. Bakım evimiz kurulana kadar hayvan severlerinde desteğiyle sokak hayvanları için barınakların yapımı gerçekleştirdik. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezimiz 200 köpeği barındırabilecek bir kapasiteye sahip. Mayıs ayında hizmete giren tesisimiz 2017 yılı içinde yaklaşık 800 köpeğe ev sahipliği yaptı. Buraya gelen köpeklerin öncelikle  kısırlaştırma bakımları ve tedavileri yapılıyor. Kuduz ve uyuz aşıları yapılarak takibi için küpe ve ÇİP takılıyor. Daha sonra rehabilitasyonları biten köpekler alındıkları doğal ortamlarına sağlıklı bir şekilde geri bırakılıyor. Barınakta günlük ortalama 180 kg. kuru mama ile besleme yapılmaktadır’ ifadeleri kullanıldı.

 

SOKAK HAYVANLARI ADINA ÇOK SAYIDA ÇALIŞMAYI HAYATA GEÇİRDİK

 

Ergene Belediye personeli Veteriner Hekim Ahmet Sezer bu soğuk kış gününde sokak hayvanlarını unutmadığını belirtirken: ‘ Kış gününde  yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan sahipsiz sokak hayvanları için bölgedeki yerel  hayvansever gönüllülere kuru mama desteğinde bulunuyoruz.  Düzenli olarak müdürlüğümüz tarafından mama kaplarının temizliği yapılırken, her canlının yaşama hakkına sahip olduğu anlayışını benimseyerek imkanlar ölçüsünde barınak ve taşıma aracına kadar sokak hayvanları adına çok sayıda çalışmayı hayata geçirdik. Hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar hayvanseverler tarafından da memnuniyetle karşılanmaktadır’ sözlerine yer verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10