Vibracoustic'ten personeline yılsonu eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Vibracoustic fabrikası, çalışanlarına yıl sonu eğitimi gerçekleştirdi.

Çerkezköy 28.12.2017 20:32:00 0
Vibracoustic

İKİ GÜN SÜRDÜ

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda iki gün süren eğitimlere Fabrika Genel Müdürü Zübeyir Koca ve 300’e yakın personel katıldı. Programda İş Sağlığı Güvenliği uzmanı Meltem Uzel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Programında devamında Vibracoustic Bakış Şefi Erhan Yılmaz” Enerji Eğitimi” verirken, Erol Keçeci ve Av.Gönül Akgün Koyuncu ise İş Sağlığı Güvenliği mevzuatı hakkında bilgilendirmede bulundu.  Optimed Hastanesi Fizyoterapisti Özgür Güven tarafından fabrika çalışanlarına fizyoterapist eğitimi verilirken, işyeri hekim Ayhan Mert ise iş sağlığı ve ilk yardım eğitimi verdi. İlk günün sonunda ise Vibracoustic fabrikası Kalite Müdürü Mustafa Odabaşı tarafından İSO 27001 bilgi güvenliği ve yönetim sistemi eğitimi verildi.

 

EĞİTİMLER VERİLDİ

 

Eğitimlerinin ikinci gününde ise Vibracoustic fabrikası VPS yönetici Murat Çiçek tarafından Vibracoustic üretim sistemleri eğitimi verilirken, Kalite Müdürü Mustafa Odabaşı ise IATF-16949 sistemi ve problem çözme sistematiği eğitimi gerçekleştirildi. Çevre Mühendisi Özge Arıca tarafından çevre konusunda genel bilgilendirme yapılmasının ardından iş güvenliği konusunda Meltem Uzel tarafından eğitim verildi. Eğitimler ise “Bize bir şey oldu abi” adlı iş güvenliği konulu tiyatro oyunu ile sona erdi.

 

“İHRACATIMIZ YÜZDE 55”

 

Eğitimlerin ardından konuşma gerçekleştiren Fabrika Genel Müdürü Zübeyir Koca “ Kanuni zorunluluk olan iş güvenlik eğitimlerini veriyoruz. Yılda bir defa bu eğitimleri gerçekleştiriyor. Sizlere şirketimizin 2017 sonuçlarını ve 2018 hedeflerini paylaşıyoruz. Neleri iyi yaptık, nelerde gelişim ihtiyacı var onları konuşuyoruz. 2018’e nasıl hangi alanlarda çalışacağımızı ve hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. 2017 yılında ihracatımız yüzde 55 olurken, geçen yıla göre yüzde 16 büyüdük. Otomotiv sektörü için titreşim önleyici parçalar üretiyoruz. Daha çok ford ve Toyota için üretim yaparak büyüdük. Tüm ana otomotiv üreticilerine hem dolaylı hem de direkt olarak parça üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“AVRUPA’DA 19, DÜNYADA 42 FABRİKAMIZ VAR”

 

Son beş yıl içinde şirket olarak yüzde yüz büyüdüklerini kaydeden Koca” Vizyonumuz çalışanları tarafından tercih edilen bir fabrika olmayı amaçlıyoruz. Çünkü çalışanlar bu fabrikada çalışmak isterse, müşteriler tarafından da tercih edilir hale geliriz. Buna inandığımız için de yaklaşımımız da budur. Fabrika olarak çalışanlarımıza da çok değer veriyoruz. En önemli değerimiz operatörlerimizdir. Çünkü onların elinden parça çıkıyor ve müşteriye gidiyor. Birinci önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği her şeyden önemlidir. Fabrikamızda her çalışan üretimde problem gördüğünde durdurma yetkisine sahiptir. Kimse onu eleştiremez. Bu yetkiye de çalışanlarımızdan su istimal edende bugüne kadar görmedik. Avrupa’da Vibracoustic’in 19, dünyada ise 42 fabrikası var. Son beş yıl içinde 61 fabrika içinde Çerkezköy olarak en başarılı fabrika olduk. Vergi rekortmenleri sıralamasında Tekirdağ’da ikinci sırada yer aldık. Çerkezköy fabrikamızda toplam 325 kişi çalışıyor. Şirketimizin 2017 yılı içindeki cirosu ise 63 milyon eurodur” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10